Anonim

AGK: Assassins Revenge, Incursios spjut grundläggande attack

Enligt definitionen av ett trumfkort är det den ultimata Teigos förmåga, en som ofta medför en risk för användarens liv.

Det är sant för flera Teigu, som Murasame (infektera sig med det dödliga giftet och beklagan av alla som dödats av det), Susano-o (att ge upp sin livskraft till Teigu, sägs vara användbar endast tre gånger före en säker död) .

Wikia har på Trump-kortet:

Flera Teigu visade sig ha en dold förmåga (奥 の 手, oku no te, lit. hemligt drag), ofta kallad "Trump-kort" eller "Ess i hålet". (...) Vanligtvis är sådana drag de mest kraftfulla, sista utvägen sådana. (betoning min).

Wikia listar osynlighet som Incursio trumfkort. Det strider mot själva definitionen, eftersom det inte har någon risk (exastivt, ja, men inte livshotande) och används nästan på tiden.

Så jag måste vara oense med den definitionen. Jag tror att Incursio Trump-kortet är den evolutionära makten. Det visas i mangan att Tatsumi konsumeras av Incursio på grund av den upprepade utvecklingen:

Men eftersom Tatsumi tvingade Incursio att utvecklas snabbt för att öka sin styrka började Incursio manifestera sig i ett av Tatsumis ögon. Efter att ha undersökts av en läkare avslöjar han att rustningen har börjat binda sig till honom. Han säger också att Tatsumi efter några år kunde använda det utan att överdriva det som Bulat. Nu riskerar att slukas av Incursio (...) (betoning min).

Så, vad är trumfkortet för Incursio? Finns det något officiellt eller kanonmaterial om frågan?

1
  • Jag tror att det kanske inte avslöjas ännu, åtminstone för mangan

Jag tror inte att anpassningen och utvecklingen kan räknas som ett trumfkort.

Före Tatsumi var också Bullat och Gensei användare av Teigu Incursio. Både Bullat och Gensei låste inte upp utvecklingsförmågan i Teigu som Tatsumi gjorde. Detta kan bero på att de inte är tillräckligt skickliga för att eller bara för att Tatsumi har så mycket dold potential.

Med det sagt för de flesta Incursio-användare är osynligheten troligtvis det faktiska trumfkortet, med det enda livet som förlorar risken att vara

Som nämnts är en svaghet i osynligheten att medan den maskerar användaren visuellt från blotta ögat, döljer den inte deras "närvaro", vilket gör att skickliga motståndare kan känna användaren trots osynligheten.

Det faktum att Tatsumi lyckades väcka denna kraft från Teigu beror troligen på hans dolda potentiella, som tycks bli uttalad av många karaktärer genom hela serien också

Tatsumis namn betyder "Sleeping Dragon", vilket verkar vara en referens till hans dolda potential, som har noterats av många olika karaktärer i serien. Den första varelsen han visade slåss var en jorddrake, och han fick senare "Demon Dragon" Teigu.

Jag tror att det faktum att det inte gör användaren osynlig är en stor svaghet. I ett avsnitt hittar Chelsea tatsumis närvaro i de varma källorna. Det faktum att du går in i en strid med en förkastlig förmåga är en lika stor svaghet som Murasame. För när jag såg anime verkade osynlighetens felbara natur för mycket av en svaghet för att jag någonsin skulle kunna använda den ultimata tekniken. Detta verkar som ett abstrakt resonemang. Så låt mig förklara det i jämförelse med murasam.

Murasame infekterar personen som skärs med ett dödligt gift och varken känner vän eller fiende. Det faktum att akame kan använda det beror på hennes skicklighet att hantera svärdet. På samma sätt beror Incursios osynlighet också på användarens förmåga och styrka och skicklighet. Ett felsteg kan döda dig i båda fallen. Jag skulle tro att detta var tankeprocessen för att skapa svagheten i incursio. Varje teigu har också sin egen uppsättning svagheter och styrkor. Du kan inte förvänta dig att var och en dödar användaren. Till exempel skulle den Allsmäktiga Fem Sikten teigu få användaren att höra röster i huvudet som inte nödvändigtvis dödar användaren. Eller mastema som inte har någon sådan svaghet (afaik, korrigera mig om jag har fel). Att säga att incursios trumfkortsförmåga inte är begränsat är fel. Jag tror att vi är alltför intresserade av att huvudpersonen har den starkaste ultimata och en motsvarande svaghet för att tro att tatsumi bara kan göra sig osynlig. (För att relatera detta till en annan anime har kenpachi zaraki av blekmedel ingen bankai och är fortfarande helvete mycket starkare , detta är besläktat med att i den meningen ligger incursios kraft i dess förmåga att anpassa sig och utvecklas och har nästan obegränsad styrka snarare än dess ultimata förmåga). Hoppas det hjälper: D

6
  • Frågan hävdar inte att Incursio inte har någon svaghet, bara att den inte bär någon risk för användaren. Svagheten i tekniken och det pris du måste betala bara för att använda den är annorlunda koncept. (Tja, det är vad jag känner av att läsa frågan).
  • 1 Ditt svar verkar inte heller svara på frågan om "Vad är Trump Card of Incursio?". Du verkar implicit vara överens om att osynlighet är Trump-kortet och skriv ditt svar för att motbevisa poängen "Incursio har ingen risk", men förklara inte varför det är Trump-kortet.
  • Det nämns i serien att osynlighet är trumfkortet. Från mitt minne tror jag att det var Bulat på fartyget som sa det. Jag pekar bara på ett ärende om varför det verkligen är trumfkortet. Korrigera mig om jag har fel på det.
  • Väl bärande risk gentemot användaren och det är en svaghet för användaren är desamma är de inte. Jag tror att begreppet att lägga till risk gentemot användaren är ett sätt att se till att teigu inte ser så kraftfull ut. Jag förklarade bara tankeprocessen som vanligtvis förekommer i sådana serier när det gäller att lägga till en variabilitet i kraft (själv vara speldesigner)
  • From my memory I think it was Bulat on the ship who said it. Jag tror att frågan skulle ha besvarats om du kan citera kapitlet / avsnittet där Bulat sa det. (Oavsett diskussionen om risk och svaghet).