Anonim

Kraften i ditt undermedvetna att nå något mål (www.MindMaster.TV)

Roy Mustangs vision återställdes, så varför kan inte Edward Elric försöka använda något för att byta tillbaka sin grind, som att använda en annan filosofs sten? Är det så att han inte behövde alkemi längre för att han uppfyllde sina önskemål?

3
  • Kom ihåg att det som Marco presenterade var hans ofullständiga filosofens sten som är något instabil och kan gå av när som helst (jag minns Marco sa detta). även om jag minns rätt Ed bytte ut sin förmåga att utföra Alchemy för Als liv, jag tror att om Sanningen skulle ge tillbaka det skulle han behöva ett liv och komma ihåg att varken Ed eller Al ville återställa sina kroppar om någon annans liv måste offras
  • Observera att Edward inte ville använda en filosof för att rädda Al, så det är tveksamt om han skulle ha velat använda en för att få tillbaka sin alkemi (om det ens var möjligt), särskilt när hans alkemi är mindre viktig för honom än Al. Jag är inte säker på om det finns någon djupare anledning också (kanske är det inte i första hand möjligt att göra ett sådant utbyte), men jag tänker på det och försöker skriva ett svar senare.
  • @ Memor-X: FWIW, Roy antyder i mangan att han skulle ha bytt ut sin port mot sin förlorade syn. Vi vet inte heller om portens värde är likvärdig (och inte större än) Alphonse (eller Roys syn), särskilt eftersom det verkar som om det finns någon subjektiv aspekt av vad saker "kostar" i detta område, men detta åtminstone inte utesluta möjligheten att det inte nödvändigtvis skulle ta ett liv i ett hypotetiskt utbyte av något mot ens grind.

Edwards handlingar när han återhämtar sig Alphonse tyder på att han förmodligen inte skulle vilja få tillbaka sin alkemi, än mindre genom att använda en filosofs sten.

  • Ling erbjuder Edward en filosof för att återställa Alphonse. Edward vägrar för att han och Alphonse hade lovat att inte använda en filosof (och mer allmänt människoliv) för att återställa sina kroppar. Alkemi är säkert mindre viktigt än Alphonse är för Edward, så han skulle inte vilja använda en filosof för att återställa sin alkemi (om det var möjligt).

  • Edward säger till sanningen att han kommer att ha det bra utan sin alkemi: han har alltid varit en vanlig person som inte kunde uppnå allt han ville ha, och även utan alkemi har han sina vänner. Edward accepterar detta resultat, så det är osannolikt att han vill vända det.

Mer allmänt skulle utbyte av något mot en port troligen räknas som en slags transmutation. Om någon redan gett upp sin förmåga att göra alkemi, verkar det motstridigt för honom att kunna byta tillbaka det. (Det är oklart om en annan alkemist kan initiera utbytet, men det verkar osannolikt med tanke på portens personliga natur.)

2
  • När Edward försökte överföra tegelstenar (eller något liknande) i slutet verkade han dock sakna sina alkemikrafter. Skulle han kunna använda alkahestry då?
  • @ G.Ole: Det är sant, men han verkar inte missa det det där dåligt. För den andra frågan, se denna.

Jag tror att det skulle fungera om han hade en Philospher's Stone. Kom ihåg att stenen har kraften hos många mänskliga själar. Ed uppgav att varje människa i själva verket är sin egen Philospher's Stone, förutom att varje person helt enkelt har kraften i en själ istället för miljoner. Ed gav upp porten som en betalning för att få tillbaka Al. En Philospher's Stone ger illusionen av alkemi utan motsvarande utbyte, eftersom den har kraften hos många själar, så att använda stenen verkligen skulle få tillbaka eller åtminstone ge honom en helt ny.

1
  • Bra poäng om att filosofens sten ger illusionen av alkemi; om jag inte tar fel gör far Cornello exakt det i serien. Observera dock att detta inte är en väg som Edward skulle vara villig att ta, och att det verkar tveksamt (åtminstone för mig) att Edward skulle kunna återhämta sin port på något sätt.