Anonim

Japanska studenter besöker American High School

I Hana och Hina efter skolan (Hana till Hina wa Houkago) en av de viktigaste handlingarna pekar på att varken Hana eller Hinako faktiskt tillåts ett jobb och om de upptäcktes att de kunde utvisas, till den punkt att Hinako slutade sitt jobb som modell och

i kapitel 14 (läser fortfarande) slutade Hinako sitt jobb med Hana för att Maiko skrev online om att köpa något där Hinako arbetade.

Är det verkligen något i Japan? att elever som Hana och Hinako inte får jobba och faktiskt skulle utvisas för att ha ett, även om det inte stör deras skolarbeten? (som visat hur Hanas och Hinakos planerade arbete ändrades så att de kunde göra sina prov)

Konstitutionen förbjuder arbetskraft för barn under 15 år (utom för arbete i filmer eller teatrar) samt begränsar arbetet för barn under 18 år till lätt arbete som inte är farligt eller skadligt (Källa).
Bortsett från det kan skolorna ha egna regler som att förbjuda jobb.
När det gäller skolans motivation:

Studenter som bär en viss skoluniform anses representera sin skola för omvärlden. Därför imponerar de flesta skolor verkligen på sina elever att de har en skyldighet att bete sig bra utanför, som utsändare från sin skola. Och eftersom gymnasier är mycket konkurrenskraftiga och tar sitt institutionella rykte väldigt starkt, kan det betyda stort tryck för barnen att stanna i kö. Många av dem arbetade trots allt för att komma in i den skolan.
Och så, ja, vissa skolor förbjuder sina elever att ha deltidsjobb. Skolan vill att barnet ska studera och delta i skolklubbar och idrottslag. Om de får jobb på McDonalds eller något, blir jobbet plötsligt deras identitet, inte att vara student, och vad skolan beträffar kan det bara vara en dålig sak.
Många studenter som behöver / vill ha extra utgifter, försöker komma runt den regeln. I en storstad som Tokyo är det lätt att bara försöka smälta in i mängden. Men som det har hänt i många skollivsanime genom åren, krävs det bara en person som känner igen dig för att blåsa om.
(Källa)

Oavsett vad det är värt anges i denna PDF av en undersökning från 2006 att 40% av gymnasieeleverna har deltidsarbete (Sida 4). Så antingen har inte många skolor dessa regler eller så bryter eleverna dem.