Anonim

Min pappas reaktion på Code Geass R2 avslutar sina sista tankar

Efter andra Stillahavskriget och invasionen av Japan beslutade Lelouch och Nunnally att leva under falska identiteter (att inte genomgå plastikkirurgi och ses offentligt).

Varför? Vad tänkte de exakt? De skulle verkligen inte kännas igen? Jag verkar komma ihåg att Cornelia och Kirihara kände igen Lelouch.

Risken var verkligen inte så stor. Utan geasmakten skulle Lelouch aldrig ha träffat Cornelia eller Kirihara eller någon av de andra som kände igen Lelouch (Clovas, Euphy, etc ...). Cornelia eftersom Clovas skulle ha levt så att det inte hade varit något behov av henne att bli vicekonge. Kirihara eftersom han inte skulle behöva träffa de sex huvudfamiljerna, kom ihåg att han bara träffar Kirihara / avslöjar sin identitet för att säkra stöd för de svarta riddarna.

Att expandera:

Medan de bodde på en skola för Brittanians, är Brittania väldigt kastbaserad, och kasterna blandas inte mycket, förutom några avvikelser som Euphy kungar familjen inte med vanliga. Vilket är vad Knights of the Round kallar Ashford Academy när de går över till den. Så nej verklig chans att stöta på någon som känner igen dem där.

När det gäller de få - och det var väldigt få - japaner som kände till deras hemlighet, visste de också alla att han hatar imperiet och varför han förvisades till Japan i första hand. Så om de någonsin stötte på honom, är de mycket mer benägna att stödja honom och dölja honom från brittanierna för att utesluta honom. Som kan ses av Kirihara kastar han omedelbart sitt stöd bakom noll när han får veta att noll är Lelouch.

Slutligen: (Detta block påverkar inte Lelouchs beslut att vara offentligt eftersom det inte kändes för honom för tillfället, men det är intressant att notera för oss tittare, eftersom det förklarar varför de var så säkra de sju åren innan Lelouch fick geass.)

I slutet av säsong 2 får vi veta att inget av Lelouchs syskon faktiskt följde honom och hans syster och mor när de var yngre. I själva verket från deras reaktioner verkar de alla faktiskt sakna dem. Vi lär oss också att kejsaren inte var ute efter dem heller och förvisade dem faktiskt till Japan för att hålla dem "säkra" från sin bror VV. Och så vitt vi vet VV jagade dem inte igen förrän CC kom in i deras liv och gav giss till Lelouch. Så ingen i imperiet jagade dem egentligen alls.

4
  • Tack Ryan. Det fanns några britter som visste om Lelouch som Suzaku och Milly och hennes familj, eller hur?
  • Vänta faktiskt, Euphie, Cornelia, Clovis, Schneizel eller någon kunde ha gått till Ashford Academy för att träffa Suzaku eller undersöka skolan för terroristband (dvs. Kallen)?
  • 1 @BCLC, de enda briterna i Japan som känner till dem är Millys familj, som är väldigt lojala mot sin mamma och är aktiva som döljer Lelouch och Nunnuly. Suzaku är en japansk person och trots hur mycket de slåss ser man att Suzaku fortfarande har en känsla av vänskap för Lelouch. Det är också inblandat flera gånger att Suzaku älskar Nunnely och så aldrig skulle äventyra henne genom att avslöja deras hemlighet.
  • @BCLC, Suzaku skulle aldrig bli riddare utan att givmakten skulle gå till Lelouch. Lancelot drevs bara ut - och med en 11 som pilot! (det noteras flera gånger att 11-talet inte kan vara riddare innan han är pilot) - som en nödåtgärd för att motverka den extrema kontrollen över slagfältet som Lelouch demonstrerade. Utan detta skulle motståndet krossas, och Kallen skulle antagligen dö i den första Shingiku-invasionen.