Anonim

VATIKANSKA kardinal Tarcisio Bertones namn --- MATCHES \ "Peter the Roman \" :: [St. Malachys förutsägelse]

Jag har precis tittat på SAO och jag är inte säker på om detta någonsin förklaras:

Yui är ett program som stöder spelarnas psykologiska hälsa. Hon säger att av någon anledning tillät Cardinal henne inte att förhålla sig med spelarna och var begränsad till att observera dem.

Varför blockerade kardinal Yui? Förklaras detta kanske i romanen?

Om Kayaba skapade SAO skulle jag gissa att han också gjorde Cardinal och Yui. Jag tvivlar på att han skulle vilja blockera sin egen skapelse från att göra sitt jobb, så jag antar att felet är helt kardinal.

+50

Jag sökte just efter delen i romanerna - det är tredje delen av den andra romanen. Men jag är ledsen att göra dig besviken, det finns inte mycket förklarat:

(Källa: Baka-Tsuki)

"Även om jag inte är medveten om de fullständiga detaljerna om vad som exakt hände också, överlämnade Cardinal en oplanerad order till mig. Ett fullständigt förbud mot att störa alla spelare [...]"

Asuna reagerade reflexivt; hon gissade att "oplanerad ordning" berodde på manipuleringen av den enda GM i SAO, Kayaba Akihiko.

Jag antar att det utvecklades av många människor som planerade att lägga till den här funktionen men Kayaba bestämde sig bara för att inaktivera henne utan att låta de andra utvecklarna veta.

1
  • Ja, naturligtvis kunde det inte ha skapats av en enda person.

Jag tror inte Kayaba arbetade på SAO ensam. Detta anges aldrig uttryckligen. Det är troligt att han hade en stor del i det och skapade det mesta av kärnan och designade de flesta elementen i spelet, men jag kan inte se att en kille skapar allt ensam.

Yui skapades möjligen av någon annan som arbetade med spelet (eller möjligen till och med Cardinal). SAO var det första riktiga VR-spelet, så effekterna av att vara inne i en VR-värld under långa perioder var inte riktigt kända. Cardinal System skapades med avsikten att vara självhanterande, så att människor aldrig behövdes, att lyckas spela eller till och med att uppdatera / lappa spelet. Ett program för att ta hand om en spelares mentala hälsa (för att eventuellt undvika rättegångar?) Var förmodligen en del av planen för det.

Här är en länk till en översättning av ett slags "Frågor och svar" som författaren hade med fans, och karaktärer i berättelsen, redan 2005 (när SAO fortfarande var en webb-roman.)

F: Visste du om Yui s existens?
A. Jag sparade inte uppmärksamheten alls, en fantastisk möjlighet som gått.

Från det kan du dra slutsatsen att Kayaba själv inte skapade Yui.

Hon var där för att stödja spelare och hålla deras psyk i toppskick. I det ögonblick som spelet höll folk inne, tvingade Kayaba henne troligen att sluta för sitt "sjuka dödsspel".

Efter att ha fått tillbaka sina minnen berättar hon föräldrarna i spelet att hon hade blivit melankolisk när dödsspelet började, eftersom hon inte fick trösta spelare och tvingades fortsätta att övervaka deras psykologiska parametrar, men efter nästan två år av när hon såg galenskap, elände och ilska märkte hon äntligen ett par som visade lycka och glädje och ville vara nära de två för att uppleva sina känslor, även om hon inte fick interagera med spelare.

4
  • 1 Men om Kayaba gjorde hela dödsspelet, varför ens bry sig om att skapa Yui i första hand, om han inte ens ska använda henne?
  • @Omega Monitoring, se hur människorna deras psyk svarar på detta. Kommer folk att bli galna eller hålla sig friska? tyst många potentiella skäl.
  • Men Kayaba gav henne möjligheten att "simulera känslor" så att spelare skulle vilja ha henne. Därför låtsades Kayaba att använda Yui för att relatera till spelare. Att observera spelare var en del av jobbet, ja, men hon hade också en funktion för att interagera med människor som skulle användas (annars varför implementera en sådan funktion?) - men kardinal blockerade henne av någon anledning.
  • 1 Det är troligt att Yui skapades som en del av betatestning, för att bevaka spelarens hälsa - det är anledningen till att alla sattes i sina "riktiga" kroppar (byte av kön, åtminstone). Kayaba gjorde verkligen inte allt arbetet själv, och hans företag skulle ha inkluderat advokater och läkare (särskilt de senare om detta var det första dykspelet). I verkliga MMO har utvecklare en mängd verktyg för att hantera spelarproblem, inklusive att hitta dem innan de rapporteras (när det är möjligt) - som revisionsprogrammet Yui nämner när Kirito loggar in på ALO.

Ett annat alternativ är, även om alla system är programmerade av en eller flera personer, är Yui här som en del av Cardinal System och The Seed. Hela systemet är programmerat inte bara för SAO, det är redo för att skapa fler världar (slutet på ALO: s ord från Kayaba).

Det är samma som länken mellan The Seed-skapade spel. Dessa system finns också på SAO (förmodligen), men du kan inte se det eftersom det inte finns fler spel, eller dessa system är exakt inaktiverade.

Ett annat alternativ är att Cardinal inaktiverar Yui själv, eftersom Yui har GM-privilegier och kan logga ut spelare om de är i dåligt mod (något dumt i ett spel utan logout-knapp).

3
  • end of ALO words of Kayaba Citerar du detta från romanen? Eller är det en tolkning av syftet med The Seed?
  • På Anime-serien, när Kayaba ger The Seed till kirito, sa han "detta kan skapa många olika världar" (jag kan inte se det nu, det är som jag kommer ihåg).
  • Det var också min gissning (att en sådan AI skulle ha sådana slags privilegier), men du måste antagligen säkerhetskopiera det.