Anonim

Tamikrest - Amzagh

I Androids / Cell Saga, när Trunks reste tillbaka i tiden, ändrade han historia och skapade ett parallellt universum.

Men Cell reste också tillbaka i tiden och anlände tydligen innan Trunks var ansvarig för förändringar i historien också.

Man skulle tro att Trunks skulle komma till ett parallellt universum utan en framtida Cell (i huvudsak en som var exakt densamma som hans, fram till den punkt där han kom.)

Varför kom Trunks till samma parallella universum som Cell?

2
  • Jag tror att Dragon Ball Super hävdar att det finns oändligt många parallella universum. Exakt hur tidsmaskinen fungerar är en annan sak.
  • @zibadawatimmy - Super hävdar faktiskt att det finns 12 alternativa universum. Alternativa tidslinjer är något annat.

+50

Alternativa tidslinjer är inte strikta grenar

Parallella universum kan ofta röra med dig om du inte är försiktig. Du måste ägna noggrann uppmärksamhet åt både var du är, vilka möjligheter och vad som har hänt för att påverka förändring. DBZ använder den alternativa tidslinjeversionen av tidsresor, så det betyder att många universum kan existera, visas eller inte. Ett diagram blir enklast.

Tidslinje

Det finns faktiskt fyra olika tidslinjer involverade i Cell / Trunks / Android Saga (exklusive de som skapats / ändrats genom tidsresor).

Cell till DBZ

De första tidslinjen är en där androiderna har härjat jorden och orsakat kaos. Alla huvudhjältar har dött, och Trunks (jag kallar honom Trunks "dödade") är kvar att ta hand om sig själv. Han reser tillbaka i tiden till en alternativ DBZ-tidslinje (en som vi inte ser eller vet mycket om, men det finns bara en version av Cell i denna tidslinje) för att ge Goku medicinen. Förmodligen besegrar han androiderna och / eller ger Goku medicinen och reser sedan tillbaka till sin egen tidslinje. Vid denna tidpunkt dödas han (Trunks "dödad") av Cell (som är huvudcellen i serien), och Cell (huvud) stjäl sin tidsmaskin för att resa tillbaka i tiden.

Stammar till DBZ

Cell (huvud), reser till känd DBZ-tidslinje från showen. Han dyker upp och den processen börjar. Trunks (den som ofta kallas Future Trunks, den i showen och i Trunks History) under tiden sin egen framtida tidslinje (troligen relaterad, se nedan), reser också tillbaka i tiden, även till den nuvarande DBZ-kända tidslinjen, för att varna för Androids. När han anländer finns det två celler i den här tidslinjen, den viktigaste och en som redan fanns. Den som är infödd i denna tidslinje (kallas ofta närvarande cell) förstörs med förstörelsen av laboratoriet av Future Trunks och Krillin.

Lösa trådar

Bla bla bla. Cell saga fortsätter tills Cell (huvud) förstörs. Vid den här tiden reser Future Trunks tillbaka till sin egen tidslinje, och där vet han redan om och förstör cellen i den tidslinjen (Future Cell). Totalt fanns det:

  • 5 celler (den fjärde nämns aldrig, men växte sannolikt till en hel cell senare i den alternativa DBZ-tidslinjen; det femte antar att Future Trunks 'tidslinje är derivat, se nedan)
  • 4 tidslinjer
  • 2 stammar från framtiden
  • 2 stammar från nuet
  • 2 tidsmaskiner

Frågan: Varför?

Så varför kom Trunks till samma universum som Cell? Det är enkelt. Det gjorde han och det gjorde han inte. Han anlände till tidslinjen som vi visade (den huvudsakliga DBZ-kontinuiteten), men de tidigare trunkarna anlände till en där Future Cell inte hade kommit ännu. Teorin om alternativa tidslinjer involverar ofta tidsresor på en enda tråd. Det vill säga att Future Trunks 'universum sannolikt existerade från en tidslinje där Cell (main) redan hade anlänt. När Future Trunks reste tillbaka i tiden, reste han till sitt förflutna, vilket inkluderade att Cell (main) var där, men ingen av de händelser som hade startats för att leda till hans tidslinje. Hans närvaro ändrade sedan tidslinjen för att inkludera de händelser vi såg och för att inte inkludera de som ledde till hans tid.

I grund och botten, om Trunks inte gick tillbaka i tiden, saker skulle kunna har hänt på ett sätt som leder till att Trunks går tillbaka i tiden, vilket orsakade den serie händelser som vi såg. Enkelt, eller hur?

Vad hände med Cell (main) i Future Trunks tidslinje?

Vi vet inte. Troligtvis något. Men vi har inget att ange vad som kan ha hänt.

2
  • 1 Hur skapade du det snygga diagrammet?
  • 5 Jag använde Adobe Illustrator för att göra det. Overkill, men det gör jobbet snyggt

Det finns en mycket enklare förklaring än att försöka förklara varför Cell dök upp i Future Trunks-tidslinjen tidigare, men kom aldrig fram / fick uppmärksamhet / blev helt okänd av Trunks, bara så att Future Trunks kunde resa tillbaka och anlända till ett förflutet med Cell redan existerande. Och det är: Cell var den som reser till en tid med en redan existerande tidsresenär, inte Trunks.

Det går så här, det finns fyra tidslinjer (som fortfarande är sanna) och de kommer att märkas således: Original tidslinje, osedd tidigare tidslinje, serie tidslinje, ny framtida tidslinje.

Ursprunglig tidslinje: Detta är den helt oförändrade historien. Goku dör av hjärtviruset, hjältar dödade av Androids. Stammar reser in i det förflutna (skapar den osynliga tidslinjen) innan de dödas av Cell. Cell reser sedan in i det förflutna (skapar serietidslinjen).

Osynlig tidslinje: Detta är den tidslinje som skapats av Trunks när han gick in i det förflutna för att varna för Androiderna. Trunks är den enda tidsresenären här, det finns ingen cell från framtiden. Vi ser aldrig denna tidslinje i serien.

Serietidslinje: Tidslinjen vi ser i serien (uppenbarligen). Den här skapas av Cell när han reser in i det förflutna. Nu vet jag vad du tänker. "Men Cell gick längre än Trunks gjorde, hur är det fortfarande Trunks?" Eftersom Trunks ankomst är en del av historien om den osynliga tidslinjen. Inget Cell gör tidigare kommer att hindra Trunks från att visas. Så, Trunks delar upp sig med alla andra och hela tidslinjen.

Ny framtida tidslinje: Den nya framtiden är den sista tidslinjen, den som stammarna från serietidslinjen oavsiktligt skapar när han återvänder hem. Efter att ha varnat Goku och de andra om Androids Trunks försöker han återvända hemma omedveten om att han redan har gjort det (i den osynliga tidslinjen) och därmed orsakat att den ursprungliga tidslinjen delas och bildar den nya framtida tidslinjen. Den nya framtiden är historien där Trunks känner till och dödar Cell.