Anonim

Goku Alla tekniker och förmågor

I God of Destruction Beerus-sagan om Dragon Ball Super ser vi Goku läker från ett dödligt sår som gjorts av Beerus när han förvandlas till Super Saiyan Gud. Men i Golden Freezer-sagan ser vi Goku såras till döds av Freezer när han kämpar i Super Saiyan Blue. Han gör ingenting för att återhämta sig själv när han kunde ha använt Super Saiyan-gudstransformationen för att läka sig själv.

Varför använde Goku inte Super Saiyan Guds regenererande förmågor för att återhämta sig från Frysers dödsslag?

Den mest troliga förklaringen är att det bara är en motsägelse som introducerades av Toei Animation.

Medan Toriyama skriver Dragon Ball Super-planen, är både Toei Animation och Toyotaro, i viss utsträckning, fria att fylla hålen som Toriyama lämnade. Dessa tillägg motsäger vanligtvis framtida händelser när de rör sig med icke-väldefinierade begrepp (t.ex. omfattningen av Super Saiyan Guds krafter) och Toriyama börjar senare definiera dem (t.ex. genom att visa att sådan transformation faktiskt inte kan läka).

I det här fallet var Goku: s dödliga sår från Freeza förmodligen Toriyamas idé medan den som gjordes av Beerus lades till av Toei Animation utan att överväga framtida konsekvenser.

Det kan också vara så att Toriyama själv introducerade detta plothål, men scenariot som jag beskrivit ovan händer oftare.