Anonim

Är vi förberedda för vintern? Gå sparsam shopping med oss! # söka din sanning

I samma anda som denna fråga om bildförhållanden ...

En kall öppen är en berättande taktik där i stället för att visa öppningssekvensen i början, hoppar showen rakt in i berättelsen.

Jag har lagt märke till att dessa dagar använder de flesta anime kalla öppningar. Faktum är att det finns ett antal anime, till exempel Symphogear (2012), Railgun S (2013) och Mekakucity Actors (2014), där det första avsnittet i grund och botten är en super ultra fantastisk kall öppen: De satte öppningssekvensen där avslutningssekvens är vanligtvis, och bara utelämna avslutningssekvensen helt för det första avsnittet.

Tidigare var detta dock inte fallet. Äldre anime som Dragon Ball Z (1989) och Eureka 7 (2005) satte till exempel alltid öppningen i början.

Så när hände övergången till kalla öppningar?

2
  • Jag vet att det inte är samma sak du frågar, men den här kan ge den insikt du letar efter eftersom orsakerna är ungefär samma.
  • @JustPlain det verkar som om du inte blev bra idén om "kallöppning" vilket ofta är anledningen till att 1: a epok inte har en öppning - "detta görs ofta med teorin att involvera publiken i plot möjligt kommer att minska sannolikheten för att de byter från en show under den inledande reklamen "citerad från Wiki, i första ep av anime är det mycket viktigt.