Anonim

Radikal, extrem, vänster

Jag spelar inte Fate / Stay Night visuell roman, men jag är ganska ett fan av anime-serien, främst på grund av dess historiska känsla med dessa människor från legenderna och allt. Men jag har upptäckt en brist om än inte en dödlig och det stör mig lite.

I universum av ödet / stanna natt är Saber den legendariska King Arthur (eller snarare Arthuria) Pendragon som kommer från keltiska legender. Med en sådan bakgrund förväntar jag mig att hon använder en västerländsk fäktningsstil (även om termen inte enbart används i västvärlden som ordet betyder idag).

Medan Arthuria faktiskt kämpade med den västra fäktningsstilen under hela anime i alla sina riktiga strider, har jag lagt märke till att hon, särskilt i hennes träning med Shiro, använde en östlig fäktningsstil.

Var det någonsin förklarat i den visuella romanen om hon lärde sig den östliga staketstilen tidigare eller något? Åldern hon bodde i var nästan relaterad till den östligaste delen av världen.

3
  • Det är oklart exakt vad du frågar, frågar du om hennes speciella svärdstridande stil?
  • Jag tycker att det är ganska klart, det är bara formateringen och frågan ställdes i slutet, men inte ens den allra sista meningen. Jag skulle ställa din fråga, som jag antar är: "Jag vill bara veta om det förklarades i spelet (roman), som om hon fick lära sig det förut eller något" där "det" skulle vara kenjutsu.
  • Om du pratar om DEEN-anime, kommer jag ihåg att det var ganska tvetydigt vilken stil hon faktiskt använde när hon tränade med Shirou, eftersom deras träning mestadels bestod av att Sabre lätt undvek hans slag och slog snuten ur honom, vilket inte t kräver någon speciell stil, bara allmän stridskunskap (som Sabre har i överflöd). Naturligtvis kämpade de med kendo shinai, och en erfaren krigare som Sabre skulle förmodligen naturligt gripa ett så långt hilt med två händer, men jag kommer inte ihåg att de faktiska teknikerna såg särskilt östra ut.

I Ödet / SN-världen lär hjältar allt de behöver veta om åldern de kallades till. Kunskap som hur man använder vanliga maskiner, tullar och språk lärs automatiskt under kallelsen. Som ett exempel lärde Saber hur man kör motorcyklar i Fate / Zero. Motorcyklar fanns inte i hennes ålder, men hon vet hur man kör en ändå. Det är också anledningen till att det inte finns något språkbarriär mellan Sabre och Shirou.

Eftersom Kendo är en vanlig sport i Japan och en kampsport som involverar svärd, kunde Sabre ha lärt sig denna speciella östra stängsel som en del av de japanska sederna som hon var tvungen att lära av sin kallelse.

1
  • 3 Att åka motorcykel var en följd av hennes Ride-skicklighet. När hon reser till Japan i ödet / nollan påpekar hon att medan hon fick kunskap om vad ett plan är (och därför inte skrämmas av det som en magisk flygande demonmaskin eller vad som helst), vet hon inte hur de fungerar. Men ändå kunde hon flyga det utan problem om det behövde bero på hennes Ride-skicklighet. Motorcykeln var liknande: hon kände till motorcyklar, men hennes förmåga att åka på dem, i synnerhet mästerligt, var en av hennes tjänarefärdigheter snarare än kunskap som bara gavs någon tjänare.

Jag kommer att utvidga min kommentar till Frostezes svar till mitt eget svar.

Tjänarna har speciella färdigheter och förmågor i kraft av sin klass. Dessa beviljas dem av grailsystemet och kan ge dem förmågor och färdigheter som de inte hade och inte kunde ha besatt i deras faktiska liv / legender. I universum är detta för att hjälpa till att överbrygga de (stora) kulturella och språkliga klyftorna mellan kallare och tjänare, och för att se till att en tjänares kapacitet inte förstörs eftersom de är rädda för den demoniska bildrutan eller inte kan uppför sig samhället även på det enklaste sättet. Ut ur universum var det förmodligen bara för att göra skrivningen enklare och karaktärerna mer relaterade till läsaren.

På baksidan kan klassen också begränsa tjänaren: Cu Chulainn skulle ha haft större användning av sin runemagi som en Caster-klass, Hercules skulle ha haft tillgång till flera av sina NP i någon annan klass än Berserker (och skulle troligen ha varit mer kraftfull som en bågskytt), etc. För att gå på tangens i de mer komplicerade interaktionerna innehåller Sabres legend ett mytiskt spjut, så du kan förvänta dig att hon kan kallas till Lancer, men på grund av hennes överväldigande förening till Excalibur (både i sitt eget sinne och i legender) kan hon bara någonsin kallas som Sabre.

I Fate / Zero ser vi flera fall av detta från Sabre.

Den första är när hon går ombord på ett plan till Japan med Irisviel. Hon förklarar för Iri att hon är medveten om vad ett plan är och inte är orolig för det. Graalen ger henne denna information för att ge henne grunden för den tid och det område som kriget kallas för. Det är också därför hon och alla andra tjänare talar flytande japanska. Eller varför Rider inte har några problem med att läsa japanska texter, trots att det i bästa fall kan ifrågasättas om hon ens skulle ha kunnat läsa på något språk i sin myt. Men ännu viktigare är vad hon säger omedelbart efter det. Medan hon vet vad ett plan är har hon ingen aning om exakt hur det fungerar eller till och med hur man skulle flyga det. Ändå vet hon att så snart hon sitter i pilotsätet skulle hon ha nollproblem att flyga det sakkunnigt. Detta beror på hennes Ride-skicklighet: det låter henne "rida" eller "pilotera" allt upp till en viss grad av mysterium, och särskilt hennes rang B inkluderar lätt icke-magiska transporter som flygplan och motorcyklar. Hon rider också sakkunnigt på en superladdad motorcykel senare i Fate / Zero.

Sabre-klassen har också inneboende svärdfärdigheter, och de kommer att fungera på samma sätt: graalen kommer att ge dem kunskap om hur man använder sitt "svärd" upp till den skicklighetsnivå som dikteras av deras skicklighet. I de allra flesta fall (förutom Zero Lancelot) skulle en tjänare bara använda sina ädla fantasmer eller andra vapen som följde med dem vid kallelsen. Som sådan, även om Sabre förmodligen inte försågs med inneboende kunskap om verklig kendo-strid - men som en del av den generiska kulturella informationen visste hon förmodligen vad det var i grundläggande termer, hur en shinai såg ut, osv., Fick hon beviljat expertnivå skicklighet med stilen från att bara hålla en shinai.

Fake Assassin (och till och med True Assassin) har också vapenfärdigheter, och i Fake Assassins fall överstiger de Sabres. Du kanske noterar hur bra Fake Assassin hanterar Sabre, trots att hon kämpat i en främmande stil med ett fördunklat vapen. Och på samma sätt för hur Sabre hanterar en utländsk motståndare med vad som borde vara en okänd stil. Detta är förmodligen en del av den vanliga troppen av legendariska krigare som kan läsa sina motståndare och känna deras stridsstil efter några få utbyten, och skulle vara inkapslad av vapenfärdigheten.