Anonim

Only.One [ᴍᴍᴠ]

Genom alla avsnitt som innehåller Muramasa när Shinigamis Zanpakuto materialiseras skiljer sig några av dem mycket från varandra. Främst Hisagi och hans Zanpakuto Kazeshini. Även efter att han släppts ur Muramasas besvärjelse försöker Kazeshini döda Hisagi och säger att han bara vill döda människor. Men enligt Bleach-introduktionen föds Zanpakuto med förmågorna baserade på deras Shinigami.

Så varför är de så ofta olika?

3
  • Jag är lite förvirrad. Frågar du varför vissa zanpakuto inte passar deras ägares personligheter?
  • Ja, enligt introsångsaken (vad jag publicerade bilder på) borde de i stort sett ha samma personlighet.
  • Man, jag kunde få alla slags filosofiska med detta svar, varför ett svar bara blir komplicerat. Inte en dålig fråga alls, men det leder till flera svar om självreflektion, acceptans, förskuggning, känslomässig fanservice och dualitet hos själen när någon zanpakuto verkar polär motsatt eller ogillad av deras Shinigami.

Jag antar att min kommentar verkade svarande & jag brukade ha så goda minnen från Bleach så här går det. Friskrivningsklausul: om du är villig att acceptera lat fillerskrivning som svar, läs inte något nedanför detta uttalande eftersom jag inte har lektioner i morgon så jag tänkte att jag skulle skriva & påminna om.

Anledningar till varför personifieringen av Zanpakuto inte direkt speglar deras shinigami

Litterärkänsla skulle diktera följande:

  • Teckenöverlappning är impopulär och annars dålig. Du vill inte ge varje fokuskaraktär en klon. Det är bara dåligt skrivande att presentera partners som fullständiga dubbelgångare. Det är annorlunda när den klonkaraktären refererar till någon annan (alla i Naruto som var) som Naruto) eller ersätta (även i Naruto, när Sai var en nya Sasuke). De är vanligtvis OK (men bör inte missbrukas, Naruto).
  • Brist på material är den största anledningen till varje problem som Bleach någonsin har mött - detta är faktum. Annars skulle det fortfarande vara ett älskat kraftverk än ett pensionerande flaggskepp av underhållning. Med identiska plottar verkar nya karaktärer eller fokuserar på B-karaktärer som en OK idé att verka fräsch.
  • Fyllningsbågar demaaaand engångskonflikt, det vill säga, ibland får du sådana som vet att de bara köper tid så att de inte ens försöker verka spännande och andra gånger får du spelbytare och du gråter att veta att den söta tjejen som inte är värdelös kommer att dö eller lämna. I det här fallet skulle allt sluta med ett smil vid solnedgången för "även om vi hade skillnader, kommer vi framåt". Tänk på att leverera detta kan vara ostlikt så det blir ofta rusat.
  • Tankeväckande ämnen eller frågor som din är en delplot som väntar på att koka men alltför ofta är det bara kvar att fizla utan detaljer. Vilket leder mig till min nästa spekulerade punkt,
    • Självreflektion / acceptans innebär att hantera de delar av dig själv som du vet att du behöver och hur du kan uppnå dem. Liksom reagerar Ichigos inre värld på det goda (hemstaden, kanske mer) och det dåliga (regnar på allt detta, drunknar i det) i sitt liv. Men hans frustrationer med sig själv förvandlades till en erfaren gammal kille och djurinstinkt-man som skapar ett krav på att Ichigo måste vara starkare för att övervinna oddsen. Rukia, den söta tomboyen / soldaten fokuserade mycket på att vara militant, men har inre fascination med skönhet bara sett i hennes inspiration från Shiba Miyako (Kaiens fru), Byakuyas konst och styrka, och det kan hävdas att detta representeras i hennes zanpakuto utföringsform. Sode no Shirayuki i den här bågen störs också av att Rukias primära personlighet gör henne till ett militärt verktyg. Även om Muramasas befogenheter främjar känslorna av att vara förtryckta för att övertala andarna att bekämpa deras Shinigami, finns de underliggande idéerna fortfarande kvar i de flesta av dem - eller bara i hemlighet gjort upp skäl att flytta tomt eftersom fyllmedel sällan har anständig riktning.

Det är bara en hel del öppen gissningar som har goda avsikter att få fans att expandera på karaktärerna de tycker om, därav de två exemplen högst upp och det här sista stycket.

[Spekulation]

Kazeshinis personlighet är en som Hisagi avskyr inte enbart på grund av hur det är han istället WHO han är - förlängningen av hans själ. Han betonar inte med Kazeshini vilket gör det till en del av sig själv som han inte kan identifiera. Kazeshini återspeglar denna förvirring, varför de håller med om att vara oense. Alternativt, om de möts halvvägs, skulle varken kvävas av rädsla (att döda) eller frustration (som verkar svagt). Att uppnå Bankai handlar förmodligen om att släppa osäkerhet och hämningar för att bli hel eller upplyst - du vet, växa med ditt svärd istället för mot / bort från det - eller det var den ursprungliga idén.

[/Spekulation]