Anonim

Vid flera tillfällen beskrivs Seigis tatuering som "triggerless" (detta är formuleringen som används på Crunchyroll). Första gången vi hör detta är det nära slutet av avsnitt 1, runt 22:08. Men när Seigi pratar med Izzy och Tom på skoltaket i avsnitt 2, berättar Izzy för honom att hans tatuering utlöses av blod.

Det är knappast meningsfullt att en "triggerless" tatuering har en trigger. Vad är grejen?

(Vid första anblicken verkar det som en översättningsofel, eftersom det japanska ordet i fråga är mugen, och jag vet inte något sätt att komma därifrån till "triggerless". Men det finns kanske en bra anledning till detta - jag har bara sett 3 avsnitt av anime till denna punkt, så jag är inte särskilt kunnig om Tabu tatuering.)

Mangan hänvisar till den som eller "nyckelfri." Anime använder samma term (se sammanfattningen av Ep. 3).

När det gäller vad dessa nycklar hänvisar till,

Det finns faktiskt 4 annullerade tillverkare och de är nycklarna till tatueringsruinerna. Det verkar som om varje Void Maker behöver en värd för att bli en "nyckel". Så uppenbarligen hade Seigis Void Maker ingen kompatibel värd före honom, vilket gjorde det "nyckelfritt".

Hans utlösare verkar dock vara blod.

3
  • Jag är ny på tabu-tatueringsserien och därmed ber jag om ursäkt för nekroet, men har detta avslöjats i anime ännu? Eller är ditt svar enbart baserat på manga?
  • 1 @KazRodgers (FYI, till skillnad från på traditionella forum, stöter inte inlägg på kommentarer / frågor, så du behöver inte oroa dig för necroing.)
  • "Blood" förklarar detta i avsnitt 6.

Seigis Void-tillverkare har ingen annan kompatibel värd (För närvarande på grund av det faktum att han är den enda kända värden som är kompatibel med den) .. Så det gör det nyckelfritt. Och anledningen till att Void Maker ser ut som om den har en utlösare (Blod) eftersom Void Maker helt enkelt älskar blod .. och Seigi använder blod som en utlösare (Även om det inte är nödvändigt) eftersom han inte vet hur man aktiverar Void Maker utan det .. tror jag