Anonim

Naruto - Itachi Sharingan förklarade - Tsukuyomi Kraftigare än du föreställde dig

Efter att ha gått igenom detta länk, Kom jag till en tro att sund genjutsu är mycket mer överlägsen öga genjutsu.

Efter att ha återkallat händelsen med de två Sage Toads 'genjutsu och Kabuto's genjutsu, kände jag att det var svårt för Sharingan / Rinnegan-användare att koncentrera sig på deras strid.

Så är min spekulation sant?

Några av ljudgenjutsu-teknikerna listas här:

  1. Demonic Illusion: Toad Confrontation Chant
  2. Temple of Nirvana-teknik
  3. Demonic Flute: Phantom Sound Chains

Det är inte så att ljudgenjutsu är överlägset. Ljudgenjutsu arbetar med en annan känsla, så att doujutsu (ögonteknik) blir värdelös för att fly från det, till skillnad från illusioner som arbetar med synen.

Det gör ljudbaserad genjutsu mer effektiv för Sharingan-användare, eftersom de litar på sina förbättrade synkrafter för att motverka de flesta genjutsu.

0

Ljudbasen genjutsu kan vara mer effektiv än ögonkontaktbasen genjutsu, för vi har sett kanske killen kämpar mot itachi utan att titta in i hans ögon och ingen ögonkontakt betyder ingen genjutsu men om ljudbas genjutsu används kan inte heller en skicklig motståndare blockera eller doga ljudvågorna helt plus dess en ljudbas genjutsu så det beror på luften så det täcker de flesta av de effektiva områdena.

Ljudbasgenjutsu är riktigt kraftfulla men vissa av dem kan inte utföras samtidigt, så det här är nackdelen att du har 1 skott om du saknar allt.

Så på alla sätt och titta på alla punkter kan vi säga att det finns fördelar och nackdelar med ögonkontaktbas genjutsu och ljudbas genjutsu.

Det är vad jag tror.

Att gå bort från Madaras svar, ljud och lukt, kanske smakgenjutsu skulle vara mest effektivt, eftersom det inte påverkar ögonen utan snarare andra sinnen, av vilka ingen doujutsu ger fördel. Om Madara skulle bli blind, skulle han fortfarande kunna använda doujutsu, men hans andra sinnen skulle minska. Det här är en tid då Orochimaru skulle komma med något användbart eftersom han är Sound Village ledare.

4
  • kan du göra lite lukt och smak genjutsu?
  • @Jiraiya Så vitt jag vet har det inte nämnts eller sett någon i historien. Men i teorin, om det finns visuell och sonisk genjutsu, så finns det troligtvis lukt och smakvariation. Det är inte alltför otänkbart, eftersom det skulle vara mest effektivt för en motståndare, med tanke på att en person kan vara döv och blind, men alla måste andas (förutom de döda förstås). Det är bara så länge som en person kan hålla andan innan den ger efter för sina kroppsfunktioner att passivt andas igen.
  • din spekulation är korrekt .... inget tvivel om det men eftersom vi har att göra med just denna anime, jag förväntade mig några fakta med ditt uttalande ... ingen tvekan om din teori, men jag var mer intresserad av effekten det kan ha mot ögontekniker
  • En ninja från en av Naruto-filmerna använde en luktbaserad genjutsu. Jag glömmer vem. Hennes jutsu involverar kronvirvlar.