Anonim

Earth, Wind & Fire - Let's Groove (Official HD Video)

På Right Stuff and Anime News Network indikerar det att Maria Holic är shoujo-ai / yuri men Wikipedia säger inte detta. (Som referens är Citrus på samma platser listad som shoujo-ai / yuri.)

Dessutom har Wikipedia, Right Stuff och Anime News Network nästan samma beskrivning som

Maria Holic kretsar kring en gymnasieflicka som heter Kanako Miyamae, som är rädd för pojkar och bryter ut i nässelfeber om en pojke rör vid henne. Under sitt andra år på gymnasiet registrerar hon sig i en all-girls school i hopp om att hitta en kvinnlig romantisk partner. Hennes idealiska kandidat, Mariya Shid , visar sig dock vara en sadistisk korsdressande pojke.

Utgångspunkten kan vara intressant, en berättelse om en tjej som kommer över sin rädsla för män genom att träffa en korsande kille (går bara med det som citerats) men om det finns en sak som jag verkligen, riktigt, riktigt riktigt hatar det ljuger för shoujo-ai / yuri, så hur är Maria Holic shoujo-ai / yuri? Finns det faktiskt lesbiska förhållanden i det?

OBS: Jag ber helt förväntade spoilers.

3
  • för att även han är cross dressing, på den första glimten kommer människor att se 2 normal flicka lovey dovey.
  • @NamikazeSheena men genrerna och teman är inte till förmån för karaktärerna i berättelsen (och om de inte bryter den 4: e väggen är de inte ens medvetna), de är till förmån för publiken som läser / tittar. det är som att säga att blekmedel är livets skiva eftersom Ichigo och hans vänner först är normala tonåringar, men hälften av dem kämpar till och med andar och döda människor för det mesta
  • hmmmm, jag är inte bra att förklara det, kanske om du läser Uso Lily kommer du att förstå

Jag har läst mangan upp till Volym 5 och jag skulle beskriva den som en yuri-komedi. Ingen av flickor-flickorelationerna utvecklas på riktigt djup, men Kanako är definitivt en lesbisk och lockas bara till Mariya i den mån han verkar vara en flicka. De två går inte ut och Kanako har inget intresse av att komma över sin rädsla för män; faktiskt fördjupar Mariyas tortyr troligen hennes rädsla för män.

Kanako tillbringar faktiskt det mesta av sin tid i serien jagar / lustar efter olika söta tjejer som är bona fide kvinnor, som hennes tomboy sempai Ryuken, den rothåriga studentrådspresidenten och Mariyas identiska tvillingsyster Shizu, som är en tjej i förklädnad som pojke på en pojkskola (och hatar män på grund av hennes upplevelser där). Komedin blir stadigt konstigare och tar över mer och mer när serien fortsätter, men Kanako som lesbisk är i stort sett hennes definierande drag och hon visar aldrig några tecken på att lockas till män eller att vilja vara.

Om du letar efter en djup, romantisk berättelse är det definitivt inte det här, men det finns en riktig tjej-flicka-attraktion i Mariya-holic, så i den meningen kan det kallas yuri.