Anonim

Abawagizi Ba Bobi Wine Bagobye Andrew Mwenda Mukibiina Kya National Unity Party !!!!!

Varför ser Hunter x Hunters kapitel mellan 334-338 så illa ut?

Jag vet att Togashi hade flera sjukdomar, men blir sjukdomen som han hade värst i det kapitlet? (Jag ändrade inte storleken på bilden så att alla kunde se bilden mycket tydligt vid första anblicken).

Har Shueisha någonsin gjort ett förtydligande angående dessa kapitel?

Jag har de fysiska böckerna / kompendiumversionen av Hunter x Hunter som har relevanta kapitel om den (kapitel 335-338 ingår i volym 32 i HxH). Men konsten är fortfarande densamma (mina fysiska böcker om HxH är översatta till indonesiska och publiceras genom juridiska källor).

Det hände i 13: e Hunter-ordförandens valbåge, började på kapitel 334. varför konsten plötsligt / ständigt förändrades?

Sida 19, kapitel 334

Publikens utseende dras inte bra, det ser ut som att scenen fortfarande var ett utkast.

I kapitel 335, det ser värre ut än kapitel 334.

Sida 7, kapitel 335

Och värre i kapitel 336 (det ser ut som en grov skiss, titta på Killuas hår och kropp, Nanikas färgade hår, också bänken ....)

Sida 12, kapitel 336

Det värsta i kapitel 337 (Vad är fel med dig Kaito ... och också bakgrunden ... precis vad ...)

Sida 12, kapitel 337

Kapitel 337 är det värsta jag har observerat hittills ... De började förändra konsten ofta från kapitel 338, men jag skulle säga att det fortfarande är dåligt.

Sida 12, kapitel 338

och slutligen, i kapitel 340, kan vi få konst från Togashi.

Sida 17, kapitel 340

8
  • Är dina bilder från veckovisa manga eller kompendiumvolymer? När tidspressen träffar tenderar Togashis konst att lida, eftersom han gör vad han kan för att leverera sin veckokonst. Men när HxH-volymen publiceras tenderar han att städa upp den så att den ser mycket mer ut som hans vanliga konstverk.
  • @RichF Jag har de fysiska böckerna / kompendiumvolymen för hunter x hunter som har relevant kapitel om det (kapitel 335-338 ingår i volym 32 i hxh). Men konsten är fortfarande densamma (mina fysiska böcker är översatta i Indonesien och det är lagliga källor)
  • Förmodligen samma anledning med Historys grova skiss: deadline. Men det kan också bero på författarens hälsotillstånd eller privata frågor.
  • crunchyroll.com/anime-news/2016/05/18/… Enligt vad jag har läst genom åren gillar Togashi inte att arbeta med assistenter och gillar att slutföra sitt arbete själv. Kronisk smärta gör livet eländigt och personligen känns det för mig att det har tagit glädjen ur hans manga. Hans arbete med YuYu Hakusho var av ganska jämn kvalitet afaik. Han ritade också en hel volym av Manga-kapitel någon gång tillbaka. Imho, han är inte skyldig oss någonting och Manga borde göra en paus i stället för att både Mangaka och fans kämpar.
  • @Gagantous Jag sa "han gillar inte att arbeta med" inte att "han inte har". För att klargöra att han inte gillar att lämna några saker till assistenterna som de kan hantera. Exempel: anime-now.com/entry/2017/09/12/230058 Här nämns att även om assistenterna skulle rita bakgrunden började Togashi använda enkla linjer för bakgrund snarare än att assistenter skulle rita dem. Detta leder honom till en ond cirkel av överansträngning, offrar mangakvaliteten och bittra fans

(utvidgning av min kommentar ovan, vilket skulle ha varit ett svar om jag kunde ha hittat bilden nedan)
Jag sade:

Är dina bilder från veckovisa manga eller kompendiumvolymer? När tidspressen träffar tenderar Togashis konst att lida, eftersom han gör vad han kan för att leverera sin veckokonst. Men när HxH-volymen publiceras tenderar han att städa upp den så att den ser mycket mer ut som hans vanliga konstverk. RichF för 5 timmar sedan

Jag kan inte identifiera sidan, kapitlet eller volymen, men här är ett exempel på en bild som jag byggde för att svara på en helt orelaterad fråga (Vad definierar japansk mangas konststil?):

Till vänster är Togashis originalsida som den visade sig i sin veckovisa form. Till höger är hans slutliga version av sidan som dök upp i tillhörande volym.

Baserat på Gagantous svar på min kommentar rensade Togashi tydligen inte alltid slarviga veckosidor för uppföljningsvolymen. Kanske för att volymen som användes i frågan för att visa oss exempel tillät inte Togashis hälsa (och / eller deadline-tryck) sanering.