Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Veckan 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

I slutet av Mahoromatic (andra säsongen), vad hände med Suguru?

När Mahoro dör avslöjar det sista avsnittet att Suguru var så upprörd över Mahoros död att han blir en cyberprinsessjägare som hatar robotar nu. Så han skadades efter att ha förrådts av sin partner och sedan ser han Mahoro igen. Vi vet att hon dog, men inte på ett sätt som man normalt skulle göra. Vi upptäcker att hon har blivit mänsklighetens "Id" (jag kommer kanske ihåg felaktigt dessa termer), så hon är fortfarande kvar. Dör Suguru och hallucinerar han bara Mahoror eller återförenas han på något sätt metafysiskt med Mahoro?

Detta är ett klassiskt Gainax-slut, dvs ett slut där många saker händer som är tvetydiga eller helt enkelt inte är vettiga. Tropen är uppkallad efter studion Gainax, känd för den här typen av avslutningar (se även "Neon Genesis Evangelion" eller "Panty & Stocking with Garterbelt"), samma studio som producerade Mahoromatic. För att uttrycka det enkelt händer saker i anime, men det finns ingen förklaring för exakt vad som hände.

När det gäller Mahoromatic är detta förståeligt. Den andra säsongen av anime slutade 2003, medan mangan fortsatte fram till 2004, så vid något tillfälle tvingades anime-studion antingen vänta med att skapa en ny säsong som avslutade anime eller annars komma med sitt eget slut (de valde den senare) . Anime-original slut är inte ovanligt bland manga-anpassningar.

Hur som helst, här är allt jag har lyckats samla från det:

Suguru är nu en bounty hunter på Saint-Earth-kolonin. Han jobbar med en kamrat, men den kamrat snubblar senare Suguru i ett försök att samla in bounty på hans huvud. Eftersom han är allvarligt sårad eller dör ser han Mahoro igen. Matthew gör också en vaugerelaterad kommentar relaterad till "att lämna något bakom sig" när hon lämnar jorden för att söka efter mer liv, vilket verkar som om det kan vara en referens till Mahoro. Det är inte klart i vilken form hon har återfödts (mänsklig, android eller något annat helt), eller om hon bara är en hallucination. Även om hon lever är Suguru definitivt allvarligt skadad och det förklaras inte om eller hur han överlever.

Om man bläddrar igenom forum och bloggar finns det massor av spekulativa tolkningar av detta, och ingen verkar ha några officiella källor som stöder dem. Den enda slutsatsen jag kan komma till är att slutet är tvetydigt, kanske medvetet. Det verkar inte finnas kanoniska svar på någon av dessa frågor.

För vad det är värt är mangaslutet något lättare att förstå, men det skiljer sig helt från animeändet i termer av de punkter du har nämnt. Det finns några liknande detaljer, så det kan hända att författaren hade någon grov uppfattning om vad han ville göra men inte hade slutfört detaljerna när anime slutade.

Matthew (ledaren för Saint) var den ursprungliga grunden för Mahoro och den som ursprungligen föreslog henne till Sugurus farfar. 20 år efter händelserna i huvudberättelsen är Suguru nu Vesper-agent och arbetar outtröttligt för att besegra sina fiender. Matthew lämnar under tiden jorden för att söka efter nytt liv någon annanstans, men bestämmer sig för att föda en mänsklig tjej som är den återfödda versionen av Mahoro. När Mahoro åldras börjar hon komma ihåg Suguru. Efter ett uppdrag återvänder Suguru till sitt hem på jorden, bara för att hälsas av den återfödda och nyligen mänskliga Mahoro. Det antyds att de lever lyckligt. I detta slut är det tydligt hur Mahoro återföds och att Suguru inte dog och inte hallucinerade.

Det här är en gammal fråga, men jag tittade nyligen på slutet och ville ge min syn på vad som hänt.

Innan du börjar det sista avsnittet ...

Mahoros död lämnade en hjärtskadad Suguru som känner sig förrådd efter att han blivit ensam igen utan familj. Även om han kunde få tillbaka en del av sitt gamla liv med sina goda vänner och skolan, bestämde han sig för att lämna sin hemstad för att aldrig återvända igen och försökte radera minnena från den tiden som orsakar honom så mycket smärta.

Sedan, i det sista avsnittet ...

Efter 20 år är Suguru en 34 år gammal duschjägare baserad på den nya Saint-Terran-kolonin som är etablerad på en planet som antas vara nära jorden. Vi lär oss snart att många av hans kroppsdelar har ersatts av cybernetiska komponenter, vilket gör honom som en cyborg snarare än en människa, men också gör det möjligt för honom att göra farliga jobb som att jaga och förstöra alla återstående ledningsandroider. Den enda stämningslättnaden i hela denna mörka episod är ett flyktigt möte med Shikijo-sensei, som efter att ha sett att hon inte har förändrats lite misstänker Suguru att hon också är en android; något hon märker och klargör att hon är 100% mänsklig. Då märker Shikijo Sugurus svärd och Jils, hans affärspartners udda utseende; bli lite rädd och beslutar att lämna honom bakom, och lovar att träffa honom igen "om han fortfarande lever".

Och slutligen...

Suguru får backstabbed av Jils, som gör det bara för att det finns en rikedom på Sugurus huvud. Suguru smärtar ett lidande under dessa 20 år har följts av Ryoga och Lisa (hans mormor och enda familjemedlem som fortfarande lever), utan att vidta några särskilda åtgärder för det. Med Suguru i gränsen mellan liv och död uppmanar Lisa att agera och prata med Matthew, den kollektiva medvetenheten hos Saint. Mahoro var en android byggd med Saint-teknik, så det betyder att hon har en sann härd och minnen, kopplade till Matthew; så efter Mahoro förstörelse, hennes minnen och medvetenhet när de är tillbaka till honom / henne. Lisa gör en begäran till Matthew så att de kan göra något för Suguru, och Matthew berättar för 20 år sedan ett minne som föddes inuti honom som han inte kunde klara av - att tydligt prata om Mahoro-. Eftersom Matthew och några heliga är på väg att ge sig ut på en ny resa in i rymden, och detta oroliga minne kommer att vara till någon nytta, bestämmer han sig för att lämna det tillbaka till Suguru ...

Detta skapar en helt felplacerad Mahoro i Saint-Terran-kolonin nära Sugurus vistelseort men inte direkt framför honom (det är inte klart att den här nya Mahoro är en android, människa eller vad som helst), så Mahoro börjar leta efter Suguru och fråga människor hon hittar om honom. Slutligen hittar hon Suguru men hon kan inte känna igen honom, eftersom hon fortfarande letar efter det 14-åriga barnet. Suguru, som är på väg mot döden, tycker att Mahoro är dödsängeln, Grim Reaper, eller helt enkelt att han dör (ironiskt nog verkar han inte bry sig mycket om det). Efter flera riktigt roliga interaktioner mellan den felplacerade Mahoro och den gamla Suguru, märker hon äntligen att han är den person som letar efter, och Suguru inser att Mahoro som är framför honom är verklig. Hon säger till Suguru att åka hem, där han kan få tillbaka sitt lyckliga liv och aldrig vara ensam igen.

Om Sugurus öde:

Det antyds starkt att Suguru överlever och återvänder säkert till jorden med Mahoro: först i epilogdialogen och för det andra, för Lisa säger till Ryoga att "ingen kommer att dö ikväll". Slutligen tror jag att förändringen i den slutliga scenen från 34 år gamla Suguru till 14 år bara är för att undvika den konstiga uppfattningen att det skulle vara Mahoro som omfamnade en 34 år gammal man.

Det här sista avsnittet kan se dyster ut och många människor kanske hatar det, men jag älskade det verkligen och jag tänker på det som ett ordentligt slut på serien som ...

... Suguru lidande och offer under 20 år är det som får Lisa att begära Matthew - något som verkar vara mycket tabu - att göra något åt ​​det och få tillbaka Mahoro. Om Suguru inte gick den här mörka vägen kunde han ha varit lyckligare under de 20 åren, men han skulle aldrig ha fått Mahoro tillbaka eftersom Lisa inte skulle känna behovet av att agera.

När jag kollade in anime vad jag fick är suguru är halv helgon och hälften mänsklig och han har uppgraderat sin kropp genom att mekanisera sig själv. Han är nu i en koloni som delas av både människor och heliga utanför jorden men han är en vesper agent som dödar striden androids för bounty de flesta av dem var djurhållare som förstärkte sig under den sista etappen av sitt slut. Men suguru förråds av sin egen kamrat som stöter honom bakifrån medan han skivar förrädaren till hälften för att ta reda på att han är en droid till. Under den här gången diskuterar matta och lisa för att gå vidare i rymden. Medan Lisa som är en helgon oroar sig för suguru sitt barnbarn eftersom hon var kvinnorna som födde sugurusmor och var älskare av sugurus farfar. Detta avslöjar suguru är hybrid av helig och mänsklig medan matthew säger att hon vill lämna sina söta minnen bakom som de kommer inte att behövas på hennes fortsatta resa men kommer att vara till hjälp för någon och försäkrar Lisa att suguru är bra och att han inte kommer att vara ensam längre. Här mahoro återupplivas av matthew som hennes söta minnen är kvar i henne hon hittar suguru i kolonin och skadad suguru tycker att han hallucinerar i sin död bara för att ta reda på att hon har kommit tillbaka på riktigt den här gången som nämnts av matthew sugur är bra trots att han är skadad, det betyder att han har det bra och lever med mahoro går tillbaka till jorden för att leva lyckligt