Anonim

Kid Cudi - Pursuit Of Happiness ft. MGMT

Jag vet att manliga karaktärer ofta uttrycks av kvinnor. Naruto till exempel uttrycks av Junko Takeuchi, Luffy uttrycks av Mayumi Tanaka och Hitsugaya Toshiro uttrycks av Romi Park, som alla är kvinnor.

Hur vanligt är det för män att rösta kvinnor? Finns det något prejudikat? Om inte, finns det några exempel? Jag frågar specifikt om röster på originaljapanska.

0

Enligt TVTropes,

Ibland är en animerad karaktär bättre lämpad för att röstas av en röstskådespelare av motsatt kön. Kanske behövs en högre röst för en man eller en lägre röst för en kvinna.

En vanlig variant för detta är att unga pojkar, vanligtvis 12 år och yngre, ska rösta av en vuxen kvinna. Detta beror på att riktiga små pojkars röster fördjupas när de går igenom puberteten. För att inte tala om att det är lättare att hitta erfarna skådespelerskor än erfarna prepubescent manliga skådespelare. Producenterna behöver inte heller hantera lagar om barnarbete som begränsar hur mycket tid ett barn kan tillbringa i en studio. Kvinnor kan också behålla rollen längre, eftersom deras röster inte förändras som en växande pojkes.

Det finns naturligtvis undantag - ibland kommer en vuxen man eller ett verkligt barn att rösta en liten pojke. I filmer är detta regel snarare än undantag, eftersom röstinspelning för en film i allmänhet tar mycket mindre tid än för en TV-serie.

Och på en relaterad ton, ibland, för komediändamål, kommer en djupt röstad kvinna att spelas av en man.

Dessutom är kvinnlig seiyuu-röst som en manlig karaktär mycket vanligare än manlig seiyuu-röst som fungerar som en kvinnlig karaktär förmodligen för att det är lättare för en kvinna att sänka röstens tonhöjd än en man att göra sin rösthöjd högre som en kvinnas .

Personligen känner jag inte till någon manlig seiyuu som röst agerade en kvinnlig karaktär, men Jun Fukuyama uttryckte Grell Sutcliff som agerade som gay.

Från TVTropes-länken jag har tillhandahållit, här är några exempel (några exempel är från japanska animerade filmer eller spel):

  • Spy D uttrycks av Tessho Genda, som är en välkänd japansk live-action-skådespelare känd för sina "tuffa killar" -roller. Faktum är att Spy Ds personlighet och fysiska utseende baserades på Tessho Genda. Det rapporteras att han inte hade någon aning om att karaktären var kvinna förrän han såg den färdiga filmen.
  • Akihiro Miwa, en manlig skådespelare och kabaretsångare, har spelat kvinnliga roller i två Miyazaki-filmer: The Witch of the Waste in Howl's Moving Castle och Moro i Princess Mononoke, som är en jätte varg för vilken en djup morrande röst faktiskt är ganska passande.
  • En ganska intressant (och bokstavlig) vridning i Gundam 00: I en av dramacd-skivorna poserar Tieria som en kvinnlig student för att infiltrera gymnasiet som Louise och Saji går på. Medan han är förklädd tillhandahålls hans röst av ... hans normala röstskådespelare, Hiroshi Kamiya, som tydligen kan dra av en ganska övertygande kvinnlig röst. Vem visste?
    • Detta upprepas under den andra säsongen, där Tieria klär sig ut som en kvinna (med Gag Boobs, därav fläktnamnet "Titeria") för att infiltrera en fest som skurkarna slänger. Med tanke på att Tieira var en viktig källa till Viewer Gender Confusion innan showen sändes ...
  • I ICE spelas Julia av en man på både japanska och engelska.
  • I Ixion Saga DT röstar Jun Fukuyama Mariandale, prinsessornas piga. Det visar sig att han bara är cross-dressing.
0