Anonim

Dragonball Z Budokai Tenkaichi 3: Kid Goku (GT) vs Kid Goku

I slutet av Dragon Ball, när Goku och Chi Chi försökte hitta Bansho Fan för att släcka elden som fångade Ox King, verkar det som om de kunde ha använt Dragon Balls för att göra det snabbt. Mer än ett år hade gått sedan deras tidigare användning och, så vitt jag kunde säga, var bollarna inte utspridda efter att ha önskat Krillin och de andra att återvända till livet (de stannade kvar på marken i Kame House efter önskan).

Så det verkar som om de snabbt kunde ha önskat att stoppa lågorna och återställa slottet. Varför gjorde de inte det? Jag läste inte mangan, jag såg bara anime. Var det en specifik anledning till att antingen jag saknade, eller som kanske stod i mangan, eller var det helt enkelt en plot-enhet för att fylla de sista episoderna i serien?

6
  • Det här är precis vad Shenron pratade om, du bör inte överanvända dragonballs så! Det är inte vettigt att göra det på det här sättet? Om de kunde rädda dem utan att tillgripa önskan, sparar det dem önskan. Om de misslyckas kan de bara återuppliva dem ändå.
  • @PeterRaeves Tack. Det är en bra punkt och verkar troligt, även om en återblick till den punkten eller ett förslag från någon och vägran av den anledningen skulle ha gjort det konkret (de hade inte heller några problem med möjligheten att önska Kami tillbaka). Dragon Ball hade massor av hål i allmänhet men många gånger fylldes hålen av några snabba resonemang i dialogen; så jag förväntade mig något liknande här eftersom motivet att släcka elden var nyckelförutsättningen för de sista episoderna. Om inte några andra bevis kommer fram antar jag att jag bara tror att det är av den anledningen.
  • Hm; Jag omprövade de första episoderna av DBZ. Vid Kame House, när han pratar om Son Gohans hatt, nämner Goku att det tog honom ett tag att hitta den 4-stjärniga bollen och att han har gjort en hobby att samla Dragon Balls. Detta innebär att de var utspridda (vilket måste ha varit efter den sista önskan att få tillbaka Krillin, förutsatt att ingenting hände i femårs hoppet mellan serier), så kanske det är därför, även om det aldrig visades eller nämndes i Dragon Ball (vilket gör det till den enda önskningsscenen upp till den punkten som inte uttryckligen visade att kulorna spridda).
  • De var verkligen utspridda som du kan se här i kapitel 165, men det skulle inte helt svara på din fråga eftersom Bulma hade drakaradaren från början, så det skulle inte ta dem 3 år att få alla drakbollar.
  • Här läste jag mangan för ett svar ... Ser ut som att bröllopsklännings sagan var fyllmedel ...> _

Ditt antagande om drakbollarna var fel. De spridda verkligen i kapitel 156, precis efter att Shenlon väckte alla till liv igen. Att se mini-sagan om bröllopsklänningen var också ett anime-fyllmedel till att börja med, man kan argumentera för att det skulle vara ganska halt att fylla den med gänget som bara använder drakbollarna.

Bortsett från det bör det noteras att det inte var så enkelt att få drakbollarna som det låter vid den tiden. Bulma hade dock drakaradaren, men hon skulle inte ha kunnat hämta dem alla på egen hand som vi sett tidigare i serien. Och Goku kunde inte heller hjälpa henne eftersom han hade lovat att träna i helgedomen med Gud i tre år. Han fastnade där hela vägen till turneringen.

Så när branden faktiskt hände skulle det ta Goku mindre tid att få fläkten än att samla alla drakbollar. Att försöka få fläkten först, skulle vara det bästa valet. Om han skulle misslyckas skulle de ändå kunna samla drakbollarna som en reservplan.

0