Anonim

Fallout BEHÖVER ett spel i Badlands, här är varför

I avsnitt 8 av Sailor Moon Crystal ser vi Tokyo drabbas av någon form av stadsdrivet energidränering direkt efter att Minako lämnar den andra Sailor Senshi när de stöter på henne (eller någon tidpunkt runt det). Alla bortsett från för Sailor Senshi och Tuxedo Mask har gått ut.

Det här är vettigt som en trop i den magiska tjejgenren - jag är ganska säker på att jag har sett liknande saker i, säg, de få bitar jag har sett om Pretty Cure - men jag undrar om det finns någon i universum anledning (t.ex. kanske något i deras broscher?) för varför Sailor Senshi och Smoking Mask (och deras katter) verkar vara immuna mot dessa energidrän.

Det faktum att Minako inte har påverkats är vettigt eftersom Kunzite försöker fånga henne, men detta för mig förklarar fortfarande inte riktigt varför den andra Senshi (och Smoking Mask, som inte verkar vara så "känd" som Senshi är för Dark Kingdom-folket) inte.

Du har rätt i att det inte finns någon tillräcklig anledning för någon annan än Minako att ha undgått energiutsläppet i detta avsnitt. Bra observation!

Det är möjligt att energidräneringen endast tillämpades på människor, vilket kan utesluta katterna. Det är möjligt att energiförbrukningen var lokaliserad, medan endast strömavbrottet var stadsomfattande. I så fall, så länge tjejerna och Mamoru inte råkade stå inom räckvidden där civila tappades för energi, kunde de uteslutas (tillsammans med alla andra civila också utanför räckhåll); det nämndes inte specifikt att energidräneringen hände för varje enskild Tokyoite. Men de verkade vara ganska nära människor som hade kollapsat. Om tjejerna hade förvandlats till senshi-form vid tidpunkten för avloppet, skulle vi kunna antaga att de som senshi har en högre styrketolerans än vanliga människor och därigenom kan behålla en viss energi även om lika mycket hade tömts ut från dem, men 1 ) de var inte i transformerad form vid den tiden, och 2) även om de hade varit, i Kristall kanon, Mamoru klär sig ut som Tuxedo Kamen men han förvandlas inte till det magiskt som ett alter ego på samma sätt som senshi gör (vilket han hade kunnat göra i den klassiska anime-serien), så Mamoru behåller medvetandet fortfarande oförklarad. Det kan inte bero på att deras transformationsbroscher har en speciell kraft eftersom Mamoru inte äger något transformationsföremål.

Detta är inte meningsfullt som en trope mahou shoujo genre. Sailor Moon var den första mahou shoujo serie som kombinerade sentai (lagstridighet, t.ex. Power Rangers, vanligtvis att rädda världen och skydda civila från utomjordingar / monster) med mahou shoujo (som tidigare inte vanligtvis innebar något behov av att rädda världen; de klassiska magiska tjejerna använde sina krafter för nichijou [vardagsliv] aktiviteter som förklädnad, samaritansk handling eller att bedriva en hemlig karriär). Om annat mahou shoujo serier som involverar lagstridighet, t.ex. Pretty Cure, hoppa hajen på samma sätt som det här avsnittet, sedan följer det efter påverkan av Sailor Moon, som var banbrytande på det kombinerade sentai-med-mahou-shoujo stil av mahou shoujo. Med andra ord, detta var inte en trop i mahou shoujo före Sailor Moon, så Sailor Moon måste ha en förklaring i universum för detta som inte kan krita upp till en trope.