Anonim

[WALKTHROUGH] - HARRY POTTER OCH CHAMBER OF SECRETS (PC) - DEL # 24 - DIFFINDO SPEEDRUN

I avsnitt 9 av Är det fel att försöka plocka upp tjejer i ett fängelsehål? (DanMachi) Bell lär sig hur man använder en argonautfärdighet som Hestia hänvisar till som en färdighet för en hjälte.

Vad är den bokstavliga betydelsen av Argonaut när den används i detta sammanhang?

2
  • De Argonauter var en grupp hjältar från grekisk mytologi, och namnet visas i filmtiteln Jason och argonauterna. Är detta relaterat till din anime?
  • De ursprungliga argonauterna var så kallade eftersom de var sjömän på fartyget Argo. Argo + Naut (sjöman)

I DanMachis universum, Argonaut är namnet på historien om en pojke som vill vara en hjälte, enligt samtalet mellan de kända Loki-medlemmarna från 17:16 i avsnitt 8:

Klocka: Det här är mitt äventyr. Jag vill vara ... Jag vill vara en hjälte!

Tiona (Tione?): Som Argonauten ...

Finn: Det är historien om en pojke som vill vara en hjälte, ja.

Tiona / Tione: Jag gillade den historien också.

Det är dock inte dess första omnämnande i berättelsen. Argonaut dök upp så tidigt som avsnitt 5 som en del av det visuella, när Bell svarade på frågan från grimoire, om vad han sökte från magi (bilden motsvarar den djärva linjen):

Klocka: Vad söker jag efter magi?

Klocka: Kvinnan som är snabbare än någon annan, som en blixt ... Jag vill komma ikapp henne.

klocka: Är det allt?

klocka: Om det vore möjligt ... skulle jag vilja vara en hjälte. Som i sagorna jag läste när jag var liten. En hjälte de skulle vara nöjda med.

klocka: Du är ett sådant barn.

klocka: Jag är ledsen. Men det är vem jag är!

klocka: Det är den jag är!

Medan alfabeten är förvrängda, har det fortfarande många likheter med engelska alfabetet, särskilt A, R, U, T.

Jag vet inte om ljusromanen avslöjar sagans namn i den här scenen.

Det faktum att Bell uppnådde skickligheten Argonaut, som är uppkallad efter historien om en pojke som vill vara hjälte, betyder hans starka önskan att bli en hjälte, vilket är betydelsen av kanji i titeln på avsnitt 8 [ ] {Argonaut}.

2
  • Är det något fel i mitt svar?
  • 2 Nettrollarna bryr sig inte varför de klickar på vad de klickade på. Och om de vet att de kom till dig, mer kraft till dem. Bara låt det vara. Här har du +1

Argonaut har ett antal betydelser, men i det här fallet är det helt enkelt ett annat ord för Adventurer, Hero, Quester etc.

thefreedictionary.com ger definitionen för 'argonaut' som:

En person som är engagerad i ett farligt men givande uppdrag; en äventyrare.

Längre ner på samma webbsida tillhandahåller ordboken en beskrivning av en argonaut som:

Någon som deltar i ett farligt men potentiellt givande äventyr

För det tredje ger Dictionary.com rätt definition som:

En person på jakt efter något farligt men givande; äventyrare.

Det verkar som om en argonautfärdighet helt enkelt är en färdighet för en äventyrare att lära sig, och Hestias kommentar tycks bekräfta det.


Som nämnts i min ovanstående kommentar, (och som jag ursprungligen trodde innan jag undersökte), hänvisar Argonaut också till någon man som i grekisk mytologi följde Jason på hans sökande efter den gyllene fleece ombord på sitt skepp, Argo. Det här kan mycket väl vara där ordet härstammar från på grund av det grekiska / latinska ursprunget, men det är en annan fråga för en annan dag!

1
  • 1 Jag gillar hur din fråga och @ nhahtdh är helt på motsatta sidor av spektrumet. Man är helt i universum, och den här är helt utanför den.

Argonautberättelse i Danmachi-universum, som återkallas av Bell i volym 4 i ljusromanen:

.

Det är en myt där en pojke utan speciella färdigheter gick för att rädda en prinsessa som kidnappades av ett tjurmonster.

Huvudpersonen lurades ofta, han visste inte ens att han var lurad. Historien avancerade på ett lite löjligt sätt, då nådde huvudpersonen äntligen dit monsteret var beläget. I slutändan verkar det som om han räddades av prinsessan-sama som väntade på att bli räddad?

[...]

[...]. Det var helt enkelt okylt Jag brukade säga detta.

Min farfar som hävdar att han gillar den här historien säger Den här killen blir mer fantastisk senare och skrattar. Jämfört med det, Jag skulle prata och säga Den här historien är redan färdig . Det här minnet, även nu, minns jag fortfarande.

Därför är det en önskan att bli en hjälte, för i berättelsen blev pojken faktiskt aldrig en.

1
  • Jag redigerade för att ersätta din beskrivning med motsvarande utdrag från LN, även om jag inte är helt säker på ditt påstående "i berättelsen blev pojken aldrig en". En annan sak är att jag inte kan hitta delen om heligt svärd och älva i LN-översättningen, inte säker på var du får dem ifrån.

Som gudinnan Hestia har sagt i slutet av avsnitt åtta, Argonaut är namnet på den skicklighet Bell har uppnått. Hon sa att det är en skicklighet vill vara en hjälte. Och det bevisade att det är så, när det aktiveras varje gång han vill rädda någon. Så jag tror att Argonaut i denna anime kan definieras som "hjälten i dig", ungefär som den bokstavliga innebörden av det och där Argonaut-skickligheten faktiskt ger dig makten att uppfylla din önskan att vara en riktig hjälte när din önskan (att vilja vara en hjälte) vaknar.