Anonim

Kommer du inte att fånga mig avsnitt 46

I Hell Girl (Jigoku Shoujo) kommer du att märka att en person under den nuvarande tidslinjen försvinner när de skickas till helvetet, men i det förflutna är kroppen kvar.

Ett mindre exempel på detta är avsnitt 13: Purgatory Girl, där det nämns att 2 personer dog. Vi får senare reda på att de skickades till helvetet. Vad som är konstigt är att folk normalt försvinner, så var de är okända, än mindre om de dog eller inte.

Ett stort exempel är från säsong 2 avsnitt 19: Steamy Hell. I de sista få scenerna av blixten tillbaka ser vi den brända kroppen av någon som skickades till helvetet.

Varför blev kropparna kvar i det förflutna, medan personen för närvarande försvinner helt?

Så vitt jag vet förklarades det inte i anime (men jag är inte så säker eftersom jag inte har avslutat Mitsuganae och inte har läst mangan). Men jag tror, ​​det fungerar så här ... (det här är bara från mina egna avdrag eftersom jag inte har hittat något tydligt på några webbplatser jag sökte).

Om en person skickar någon till helvetet genom att dra av den röda strängen från halmdockan som Enma tillhandahöll, kommer någon omedelbart att föras till helvetet och därmed helt försvinna tillsammans med personens kropp. Efter det kommer avsändaren att få ett märke på hans / hennes bröst som betyder att hans / hennes själ kommer att gå till helvetet efter att han / hon dör.

Så om en person skickas till helvetet kommer den personen att försvinna tillsammans med sin kropp och lämna ingenting alls på jorden. Om en person var avsändare, när han / hon en gång dör, kommer hans / hennes själ att gå till helvetet, men hans / hennes kropp kommer att finnas kvar på jorden. En avsändare försvinner bara helt om han / hon skickades av någon annan till helvetet innan han / hon dör. Det tror jag är så det fungerar, i de flesta avsnitt.

I avsnitt 13 Purgatory Girl var de två personer du nämnde som dog Fukumotos fru som begick självmord och Okochi, Fukumotos vän som han skickade till helvetet. Fukumotos fru skickades inte till helvetet, hon begick självmord. Okochi skickades dock till helvetet. Mannen (jag glömde namnet) som berättade om sin historia sa verkligen "Okochi dog." i engelska undertexter men vad han sa på japanska var "Okochi-kun ga nakunatta .." bokstavligen översätta det betyder Okochi-kun försvann. Mannen som berättade historien nämnde inget om att Okochis kropp hittades eller något liknande. Och det visades att Fukumoto som skickade Okochi till helvetet dog och hans kropp lämnades framför hans slutliga konstverk.

Säsong 2 avsnitt 19: Steamy Hell verkar dock vara ett undantag. Det visade verkligen den brända kroppen hos en person som skickades till helvetet istället för att få honom att försvinna helt.

Jag vet inte varför det var så i Steamy Hell (förmodligen ett plothål eller något) och det finns ingen bestämd förklaring eller svar på din fråga. Det kan bara antas att det jag har förklarat ovan är den allmänna regeln och Steamy Hell är undantaget från den regeln. Eller det finns bara ingen regel för det. Det beror förmodligen på Enma eller hennes chef (spindeln) om de lämnar personens kropp på jorden eller inte.