Anonim

[AMV] HARLEY FVCKING QUINN - Nightcore {Akame ga Kill}

Enligt wiki, Murasme ...

... är ett giftigt blad som kan döda en person med bara ett snitt. När svärdet genomborrar huden injicerar det ett dödligt gift i offret och dödar dem inom några sekunder. Akame säger att rengöring av detta vapen är mycket farligt på grund av denna förmåga.

I anime, avsnitt 24 för att vara exakt, skär hon sig när hon kämpar mot Esdeath för att få en massiv kraftförstärkning i några minuter genom att förmodligen använda styrkan hos alla människor hon har dödat. Baserat på vad jag har sett i anime och diskussionerna kring bladet, borde hon ha dött, varför gjorde hon inte det?

4
  • Jag vet inte säkert, men baserat på hennes kommentar när hon kämpade mot en av de 4 demonerna (runt avsnitt 18), om svärdet inte gillar någon kommer de att dödas. Så om svärdet gillar henne, hjälper det förmodligen henne att bli starkare?
  • @nhahtdh Ja, jag kommer ihåg att Bulat sa något långt tillbaka att din IA kan tycka om dig men jag hade förväntat mig att hon skulle dö efter boostet. Detta är bara en enorm motsägelse i historien.
  • @iKlsR Sedan när anime-laget hade intresse för den verkliga historien? ...
  • ja nyfiken på att se hur detta faktiskt spelar ut i mangan. Jag skulle inte bli förvånad om Akame faktiskt gör detta, får kraftförstärkningen men sedan dör till slut.

Det är verkligen mycket förvirrande.

I avsnitt 4 av anime berättar Akame detta för Tatsumi i gränden:

Att upprätthålla det är nervkrattande

med hänvisning till hennes svärd. Hon fortsätter och säger

Om du av misstag skär fingret dör du omedelbart

Med tanke på ovanstående tror jag att det finns tre möjligheter:

  1. Hon var inte medveten om svärdets dolda kraft i det ögonblicket (i avsnitt 4) och fann senare att hon kan klippa sig själv för att få den förbannade makten under en kort period. Detta beteende hos en kejserlig arm har också setts på andra ställen, där Esdeath inte först visste att hon kan stoppa tiden, men hon lärde sig att efter Tatsumi flydde henne.
  2. Hon visste att om hon skär sig med sitt svärd, skulle hon få de förbannade krafterna, men i det ögonblicket i avsnitt 4 ville hon beteckna att även en oövervinnelig kejserlig arm kan ha svagheter.
  3. Den sista möjligheten är att svärdets dolda förmåga inte bara kan åberopas. Så när hon faktiskt inte vill använda den dolda förmågan och hon skärs av svärdet, kan hon dö.

Dessutom, i det sista avsnittet, medan han använder den dolda förmågan, tycker Akame

Även om detta förbrukar mig

vilket indikerar att förlängd / överanvändning av förmågan kan leda till att användaren blir förbrukad av själva förbannelsen.

I något av de tre scenarierna tycker jag att anime totalt sett var riktigt trevlig och det lämnade bara några öppna frågor till tittarnas fantasi.

1
  • Mycket spekulativa men bra poäng i allmänhet. Det sista stycket sammanfaller något med vad jag tror skulle hända med dessa trumfkort, eventuell död.

Många teigu (Imperial Arms) har visat en djup koppling till sin användare, och de har visat sig vara mycket anpassningsbara. Många teigu har en dold förmåga baserad på en förlängning av teigos rotkraft:

  • Incursios osynlighet härrör från Danger Beast, Tyrant som rustningen var gjord av.
  • Susanoos kraft ökar avsevärt genom att låna strömmen från användarens livskraft.
  • Pumpas kraft ökar baserat på användarens emotionella energi.
  • Demons Extract utökar kraften att frysa tid och rum.

Baserat på detta kan vi härleda att en given teigus "trumfkort" är en förlängning av den ursprungliga makten.

Det påstods tidigare av Lubbock att Akame inte kunde använda Murasames dolda förmåga av okänd anledning (kapitel 52). Det finns ingen information som antyder vad detta kan vara, även om vi kan gissa:

  • En förutsättning.

    • Att döda sin syster skulle vara sannolikt, eftersom det var ett stort emotionellt hinder för Akame.
    • En annan möjlig förutsättning skulle vara Akames acceptans av dem som hon dödade.
  • En risk.

    • Akame säger "Även om detta förbrukar mig, dödar jag dig." Hon måste vara medveten om en viss risk som antingen tappar livskraft (som Susanoo) eller orsakar någon form av belastning eller skada för användaren.
    • Vi ser också att Akame initialt påverkas av förbannelsen, men sedan försvinner förbannelsen. Detta kan betyda att Akame måste övervinna förbannelsen för att få sin makt, vare sig det är en engångshändelse eller en gång för varje gång hon aktiverar denna förmåga.

Innan det förklaras i mangan kan vi inte vara 100% säkra på den exakta anledningen till att hon inte dör. Vi vet redan att giftet är nyckeln till att aktivera detta trumfkort, och att hon var tvungen att driva tillbaka effekterna av giftet för att göra det. Det finns dock ingen information som anger varför hon inte kunde använda denna förmåga tidigare, eller hur hon kan använda den nu. Men oavsett vilken process hon använder, upphäver hon giftets effekt och kommer därför inte att dö av det.

4
  • Bra svar, jag satte ihop en som inkluderade dessa. Det finns också General Liver's Black Marlin som tillät honom att manipulera blod istället för det vanliga vattnet till en dödlig kostnad. Slutsatsen som jag drog av alla dessa är att de antagligen används en gång under en period och sätter en enorm belastning på användaren efteråt, oavsett om det minskar livskraften eller utmattning. Jag tror också att dessa trumfkort är avsedda att döda användaren men viljestyrka / uthållighet kan avskräcka detta. Låt oss se vad mangan säger när de kommer till det.
  • @iKlsR Jag fick ett annat intryck. Medan de dolda förmågorna belastar användaren, tror jag inte att de var utformade för att döda användaren.
  • Yh, jag tänkte på lever och bols men jag kanske har analyserat för mycket.
  • Jag tror att Incursio dold förmåga är evolutionskraften. Osynligheten är ganska känd.

SPOILER FRÅN MANGA!

Den som läser mangan vet att Kurome fortfarande lever, så hur är Kuromes död förutsättningen att använda trumfkortet? Jag tror att det beror på att bladet förbrukar användarens mänsklighet (jag kommer ihåg att Akame sa det tidigare) och på grund av risken och att förbannelsen gav henne en fin tatuering kan trumfkortet bara användas en gång. Så om hon använde det tidigare, hur ska hon möta världens starkaste kvinnor?

Kanske på grund av att hon dödade Kurome (det visades att svärdet absorberade hennes systers blod). Jag tror att det var kopplat till att släppa loss trumfkortet, vilket innebär att användaren måste döda den ultimata älskade och acceptera den förbannelse som Murasame innehar efter att ha dödat människor. som de vanliga offren för svärdet? det betyder att Akames älskade är den ultimata nyckeln för trumfkortet meningsfullt tbh.

1
  • 2 Du verkar upprepa poängen i detta svar: anime.stackexchange.com/a/17060/1398 i en mindre neutral ton.

Jag antog att det beror på att hon har en affinitet med bladet. Och som Esdeath, övervann hon förbannelsen. Anledningen till att hon nämner att den är nervös kan vara av rädsla för att skada andra runt henne, eller för att kraften att skära sig med bladet är så dränerande att det så småningom skulle döda henne. Så naturligtvis skulle hon bara någonsin vilja göra det i en livs- eller dödssituation, som den sista striden.

Mangan svarar på din fråga.

Jag kommer inte ihåg kapitlet, men hon säger att klippa sig själv och aktiva trumfkortet kommer att ta hennes mänsklighet och göra hennes livssorterare. Jag vet inte tiden exakt, men några år tar det. Det är ett högt pris att betala, men för att överleva räcker det

Murasame känner igen Akame som sin riktiga hjulspiller, Murasame kommer ihåg alla människor som Akame dödade, och att skära av sig själv med att veta att gift kommer att gå in i hennes kropp tar ansvar för alla människor som Akame dödade. Svärdet är medvetet, det kan säga bra från dåligt, du kan också pissa det (den tid som en fiende förolämpade svärdet försökte sedan använda det mot Akame). Hur som helst, motstånd mot giften, gav svärdet henne stora kraft- och hastighetsförstärkningar, tillräckligt snabbt för att lämna en efterbild orsakad av Esdeaths blodlust när hon frös tid.

1
  • När du skriver ett spekulativt svar, skriv det från en neutral synvinkel snarare än att skriva dem som sanningsuttalande. Ta en titt på de mest röstade svaren som referens.