Anonim

Naruto Six Path Sasuke Rinnegan vs. Madara Rikudou - Full Fight (English Sub)

Det visas att Sage of the Six-vägarna var den första som hade Rinnegan.

Nu för en Uchiha är dessa ögonfaser:

  1. Normala ögon
  2. Sharingan (aktiverad efter livshotande situation)
  3. Mangekyo Sharingan (aktiverad efter att en mycket nära person dör)
  4. Evig Mangekyo Sharingan (aktiverad efter att ersätta befintlig Mangekyo Sharingan med en annan mangekyo sharingan)
  5. Rinnegan (villkoren för aktivering har ännu inte nämnts)

Alla dessa etapper har täckts av Madara Uchiha, han tog sin brors Mangekyo Sharingan för att aktivera den eviga Mangekyo Sharingan.

Om samma logik skulle tillämpas på Sage of the Six Paths, vars Mangekyo Sharingan tog han då för sin egen?

Han som den första shinobi borde inte ha någon att ta en Sharingan från.

6
  • Som detaljer från kapitel 646 i mangan är det accepterade svaret föråldrat. Ta dig tid att överväga om det finns andra mer uppdaterade svar.
  • Vilken del är föråldrad? Jag kan inte hitta något i 646 som skiljer sig åt.
  • Svaren på titeln och frågan i inlägget ändras fortfarande inte
  • @krikara Även om de aktuella svaren uppfyller de flesta kriterierna kan vissa delar använda vissa uppdateringar eller ändringar. Eftersom den här frågan har en ganska bra mängd visningar är det bäst att se till att all information är ganska uppdaterad för alla som råkar stöta på detta. Istället för detaljer i något (äldre) svar som ändrades av en senare retcon.
  • Det rekommenderas inte att @MalicahCaruthers ställer en fråga i kommentarer eller som svar på en fråga. Ställ en ny fråga med länken "Ställ fråga".

+50

Att väcka Rinnegan

Jag tror att du har missförstått något här.

Rinnegan var originalform. Det krävdes ingen aktivering och var permanent till Sage of the Six Paths.

Hans barn Uchiha och Senju ärvde de två olika bedrifterna:

  • Livskraften och den fysiska energin gick till Senju
  • Den visuella skickligheten och styrkan hos chakra gick till Uchiha-klanen.

Denna visuella skicklighet manifesterades i Sharingan som en synlig komponent i Rinnegan. Senju hade några andra komponenter till Rinnegan inbäddade i deras DNA.

När man sammanför en DNA från en Uchiha och en Senju kan man väcka Rinnegan.

Problemet är nu att möjligheten att väcka Rinnegan (när de också har Senju DNA) finns i alla Sharingan-användare, men bara "under radaren". Att aktivera Rinnegan, det verkar som om man måste gå igenom olika stadier:

De Mangekyou Sharingan och den [Eien] {Eternal} ingen Mangekyou Sharingan

Madara lyckades med detta. Genom att implantera Hashiramas DNA i hans celler när han var nära döden väckte han äntligen Rinnegan.

Det kan också vara möjligt att väcka Rinnegan utan att genomgå de två högre stadierna i Sharingan, men det är bara spekulativt. Från och med kapitel 674 i mangan krävs inte Hashiramas DNA (eller dessutom Senju DNA) för att väcka Rinnegan.

Sasuke väcker Rinnegan, även om det inte finns någon egentlig förklaring till varför. Det har förmodligen att göra med det faktum att Sasuke är besatt av den reinkarnerade andan hos Rikudos son.

Rinnegans ursprung

Om du läser kapitel 646 i Naruto-mangan kan du se

tio-svansens uppvaknande. Och när han öppnar ögonen borde du kunna märka att de har ett liknande mönster som Rinnegan. Egentligen ser ögonen ut som en Rinnegan med någon Tomoe utspridda i Rinnegans cirklar.

Vi bevittnar också tio-svansens väckta form (Guds träd), som använder en mer komplex form av Preta-vägen när han absorberar chakrat av människor som han fångade.

Utifrån denna information kan vi dra slutsatsen att Guds träd / tio svansar var den ursprungliga "wielder" av den "perfekta Rinnegan" (ja, det har inte fått ett namn än), och att chakran sannolikt inte var det enda Sage fick vid födseln.

3
  • Rättelse, Sasukes Rinnegan väcktes av Sage of Six Path. Det var när Rikudo bad Naruto och Sasuke att höja sin dominerande hand.
  • @TendouKishi IIRC nämndes aldrig uttryckligen att SOSP faktiskt väckte Rinnegan från Sasuke "själv". Jag skulle ändå säga att varje bevis pekar på de reinkarnerade andarna, men jag tror att en diskussion skulle vara svag;)
  • @ Vogel612 +1 för ditt svar. Jag måste hålla med Ayase, efter att sasuke tar emot chakra från visman på 6 vägar, det är då han väcker sin Rinnegan. Ja, det nämns inte uttryckligen i mangan, men i efterhand är det så här.

Den här frågan verkar vara ganska komplicerad och ställer en hel del saker, så jag ska bryta ner den här bit för bit.

Hur fick Sage of Six Paths sin Rinnegan?

Vi vet verkligen inte om han föddes med det eller fick det efter födseln. Det som är viktigt att veta är att han var den första som hade det.

Stadierna / utvecklingen av en Uchiha ögon

Regular -> Sharingan (1-> 2-> 3 Tomoe) -> Mangekyou Sharingan -> Eternal MS -> Rinnegan

Du har rätt i utvecklingen, men du tar fel när du frågar

Om samma logik skulle tillämpas på Sage of the Six Paths, vars Mangekyo Sharingan tog han då för sin egen?

Sage of Six Paths hade inte Mangekyou Sharingan och han tog inte heller Mangekyou Sharingan från någon. Han hade den starkaste och sista formen av ögat: Rinnegan.

När Sage of Six Paths hade två söner delades hans krafter mellan dem. En var Senju och ärvde Sage of Six Path kroppsstyrka. Den andra sonen var Uchiha och fick Sage of Six Path's ögonkrafter.

Tänk på att båda sönerna bara fick en bråkdel av vad Sage of Six Paths hade. Det är därför alla Uchiha alltid bar Sharingan, som är en yngre ögonform för en Uchiha och har en bråkdel av kraften i Rinnegan.

Således när en person vill väcka Rinnegan är kraven både kropp och öga. Ett exempel på detta är Uchiha Madara med Sharingan och förvärvar Senju Hashiramas DNA. Med både DNA från Uchiha och Senju kan han äntligen bli en Sage of the Six Paths och få Rinnegan. Och även när man använder Rinnegan kan Uchiha Madara fortfarande använda Mangekyou-tekniker som Susanoo, vilket bekräftar att Rinnegan är det slutliga evolutionära tillståndet i ögonen.

Jag tror att ditt grepp om dojutsu är bristfälligt. Sharingan och Rinnegan är två separata jutsu, men den ena härstammar från den andra. Den sista etappen som en Uchiha kan hoppas uppnå naturligt av sin Sharingan är den eviga Mangekyo Sharingan. För att uppnå Rinnegan måste man födas med chakran från både Senju och Uchiha som Sage en gång gjorde. Detta kan dock kringgås genom att förvärva DNA från en och införa den i en annan.

Kort sagt, Sage of Six Paths föddes med Rinnegan. Då han såg att det manifesterade sig naturligt behövde han inte stjäla DNA (Senju) eller ögon (Uchiha), eftersom inga klaner var närvarande under hans livstid.