Anonim

INGEN PODEMOS SALIR | Aislados: ep 1/4

Var det någonsin officiellt bekräftat att Itachi var en pacifist? Narutopedia säger följande och jag undrade varifrån de fick det ifrån ...

Itachi var det första barnet som föddes av Mikoto och Fugaku Uchiha. Hans tidiga barndom präglades av våld: när han var fyra år gammal höll tredje världskriget i Shinobi och han bevittnade från första hand många av krigets dödsfall. Döden och förstörelsen han upplevde i en så ung ålder traumatiserade Itachi och gjorde honom till en pacifist,

0

För mig inte helt.

Om vi ​​baserar vår definition av pacifist eller pacifism från Wikipedia kan vi läsa följande:

Pacifism är motstånd mot krig, militarism eller våld.

Ja, Itachi var verkligen emot krig och detta bekräftades kanoniskt. I Kapitel 400, Förklarar Madara att efter att Itachi bevittnat det tredje stora ninakriget:

Detta trauma gjorde Itachi till en konflikthatande, fredsälskande man.

Men om vi tittar igen på en mer detaljerad definition av Pacifism:

Pacifism täcker ett spektrum av åsikter, inklusive tron ​​att internationella tvister kan och bör lösas fredligt...

I samma kapitel avslöjade Madara att den tredje Hokagen försökte lösa tvisten fredligt men tiden rann ut. Itachi gjorde det dock aldrig. Han hade redan beslutat att utplåna hela Uchiha var det enda sättet att förhindra ytterligare ett krig.

...avslag på användning av fysiskt våld för att uppnå politiska, ekonomiska eller sociala mål...

Trots att han tvingades massakrerade Itachi sin klan för att försöka bevara freden.

Så även om han kan vara en 'konflikthatande, fredsälskande man' är han inte helt emot att använda våld för att bevara freden. Detta strider mot vissa övertygelser relaterade till pacifism, så med detta tror jag inte att han är helt en pacifist.

2
  • kanske skulle det vara bättre att säga Itachi är en fred-till-varje pris-pacifist. kanske är han villig att offra individen så att kollektivet kan blomstra.
  • @NeilMeyer Ja, jag håller definitivt med om att han är den typen av person: tar hela bördan för sig själv. En av mina favoritkaraktärer i serien :)

Jag vet inte / kommer ihåg om Itachi själv någonsin påstod sig vara en pacifist. Måste det vara en etikett du tar på dig själv eller kan det antas att det blir sant? Så även om Itachi, per definition, inte är en pacifist, skulle det förmodligen inte förändras mycket förutom att göra Tobi fel. Eftersom Itachi varken bekräftar eller förnekar det kunde ingen heller kalla honom en hycklare (inte säga att någon har gjort det).