Anonim

Superior Drummer 3: The Making of

Manga och anime är båda samma historia, varför släpper de fortfarande mangan?

Mitt resonemang:

  1. Mangaläsare tror att de redan känner till historien, så de behöver inte titta på anime (anime-tittare kommer att släppa)

  2. Anime-tittare vill inte läsa mangan (mangaläsare kommer att släppa)

Vad jag tänker är att när manga har antagits till en anime behöver de inte publicera manga.

4
  • Du kan lika gärna fråga "Varför fortsatte JK Rowling att skriva Harry Potter-böcker när filmerna började komma ut?". Olika marknader, olika tidpunkter och människor spenderade definitivt mycket pengar på båda.

Det finns några anime-originalserier men vi fokuserar på de som baserades på manga.

Manga släpps före en anime för en anime är en anpassning av mangan. Titta här, om vi gör som du säger och slutar publicera manga när en anime-serie startas, hur ska animationsteamet fortsätta historien? Deras manus och allt som händer i anime baseras på vad som händer i mangan. Att skriva ett manus är inte detsamma som att göra en manga. En mangaka är inte samma sak som manusförfattare.

Andra, källmaterialet justeras inte för dess anime. Snarare justerar anime efter sitt källmaterial. Det finns anime som inte fick tillräckligt med avsnitt eller vars nästa säsonger försenades på grund av att det tog ikapp mangan. Ett bra exempel är Attack på Titan. Här tvingades mangaka inte att påskynda frisläppandet för att fortsätta anime. Snarare väntade de på att Isayamas historia skulle utvecklas. I Tokyo Ghoul, den andra säsongen hade ett annat slut men detta påverkade inte eller tvingade mangaka att ändra eller justera sin mangas slut eller uppföljare.

För det tredje förstår jag inte att mangaka tvingas sluta publicera sin historia när den får en anime-anpassning. En manga eller lätt roman som är anpassad till en anime är vanligtvis en indikator på att serien är populär. Desto större anledning för dem att fortsätta mangan och behålla läsarnas intressen eftersom detta skulle bidra till dess chanser att få ytterligare en säsong om den förblir populär. Också, Jag tvivlar starkt på att utgivare skulle tillåta att en populär serie slutar publicera bara för att den får en anime-anpassning. Det skulle driva bort konsumenter som är lite kontraintuitivt.

4
  • 1 Något relaterat till ditt svar: anime.stackexchange.com/questions/2351/…
  • 1 @Dimitrimx Tack för informationen! Jag strukturerade mitt svar för att fokusera på de anime baserade på manga eftersom det här är vad OP verkar ha problem med. Ändå, ja, det är värt att notera att det finns tillfällen då en manga bygger på en anime eftersom anime kom först.
  • @ W.Are, tack för svaret,
  • 1 Dessutom är manga en mycket större verksamhet i Japan än i väst, så i viss utsträckning kan anime ses som en kampanj för att hjälpa till att sälja mer av mangan snarare än att det är det primära mediet.