Anonim

Dragon Ball XenoVerse Hur man får åtkomst till MULTIPLAYER CO OP Onlineservrar

Är Kakaroto (Goku) och Kai -sama (King Kai) de enda som vet hur man använder Kaio-Ken?

Undervisade Kai -sama sin teknik för andra bredvid Goku? Till exempel under träning av Krillin och de andra.

King Kai själv kunde inte använda den tekniken, och han sa att Goku var den första som någonsin behärskade den tekniken. King Kai försöker dock lära ut tekniken för alla som besöker sin planet.

2
  • Hmmm, det här är förmodligen anledningen till att jag minns något som en Kaio-ken i Vegeta-sagan (det var inte från Goku, men jag kommer inte ihåg vem som gjorde det)
  • 1 @MichelAyres: Tien Shinhan använder en teknik som kallas Spirit Burst, som ser väldigt lika ut.

Den exakta tekniken i fråga är något som bara Goku kunde lära sig och behärska. King Kai skapade tekniken men hade faktiskt aldrig styrkan att överleva en sådan prövning. Goku är hans första elev som faktiskt bemästrar det, enligt kungen själv.

För att gå lite djupare är det dock klart att Kaio-ken är något som King Kai utvecklade under sina oändliga timmar när han observerade universum. Att titta på inte bara kraftfulla krigare utan oändliga energikanaler som atmosfärstryck och överföring av vatten genom en planets vegetation (inte förväxlas med en Vegeta-Tien-fusion, lol [vänta ... eww]) har gett Kai visdom och förståelse för hur man styr flödet av ki från intag-konsumtion-produktion och återvinning. Kaio-ken-tekniken är ett sätt att kontrollera ki i sin kropp med en krigare, styrka av ett träd och en stenens robusthet och EXPLODERA den energin bara ett ögonblick utan att använda ki som tillåter hjärta att pumpa och kroppen att överleva.

Andebomben är också viktigt att tänka på. Till skillnad från de flesta ki-attacker är andebomben inte beroende av användarens inre ki, utan det som han kan extrahera från sig omkring. Vilket påminner mig starkt om Goku's SSJ3-transformation, liksom alla power-ups, även mänsklig uppstigning. Men vad händer om man skulle ta in den ki och låta den flyta i ki-poolen inuti kroppen (aka chakra) istället för att släppa en enorm energi? Jag tror att det är så Goku får sin styrka, genom att vara ren, är all energi villig att låna ut sin kraft till honom, och när han först undertrycker sin energi och inte längre behöver boost, återvänder han sin egen energi till de platser han lånade den från .

Min poäng här är att även om Kaio-ken uteslutande är Goku: s förmåga, är jag inte i tvivel om att den innehåller spår av tekniker och krafter runt om i universum, som den ursprungliga Super Saiyan av legender, King Yemma i sin resa till King Kai's planet, Namekian-rasen som kan använda ki för så många saker utöver striderna, och så många fler livsformer som vi inte ens kan föreställa oss.