Anonim

Jason Chen - Bästa vän (ROBLOX Music Video)

Jag har sett många serier som bara avbryts, även populära. Jag pratar om manga och lätta romananpassningar. Även om mycket av historien fortfarande är kvar, och den första säsongen får kritik. Några exempel är Kaich wa Maid-sama! och Baka och Test. Varför slutar så många serier efter säsong ett?

Det finns massor av anledningar till att anime ska avbrytas. En av de vanligaste skulle vara brist på försäljning. En anime kan bli ganska populär och såg mycket. Men om försäljningen inte stämmer, kommer ingen andra säsong att göras ändå på grund av pengar.

Popularitet spelar också en faktor. Om den första säsongen inte är tillräckligt populär för tittarna är en andra säsong bara slöseri med kontanter. Det finns dock NÅGRA anime-titlar där ute som producerade en andra säsong otaliga år efter den första säsongen; så hopp är inte allt förlorat för fans som önskar en andra säsong (t.ex. Inuyasha slutade sändas 2004, men det är uppföljningsserien Inuyasha: Final Act startade 2009-2010 och slutförde hela serien sedan mangan slutade 2008).

Förlusten av sponsorer är inte ovanligt vilket kan leda till enorma budgetnedskärningar, vilket ibland leder till skulder som först måste täckas för.

Tänk på att studior använder de japanska försäljningsnumren som referenspunkt för försäljningen, som skiljer sig ganska mycket från europeisk / amerikansk försäljning

Ja, jag skulle anta att anledningen till detta är att anime är naturligt vanligt i Japan. I USA är det något annorlunda, något kanske lite sällsynt, så människor kan se det som ett riktat intresse. Om du var i Japan och sa "Jag är ett stort fan av anime" skulle folk förmodligen inte märka det, precis som om en japansk person sa "Jag är ett fan av amerikanska sitcoms" eftersom det skulle vara en så bred genre att de flesta alla skulle hitta något som de gillar. Båda människorna skulle antagligen få ett svar som "åh ... det är trevligt .... vilka?" etc.

Ibland kan det också vara en fråga mellan regissören och mangaka.

Fruits Baskets fall det skulle ursprungligen bli längre, men skaparen av mangan tyckte inte om regissören eller något (lol jag kommer inte ihåg exakt) och hon tillät dem inte att fortsätta anime.

Några andra skäl, även om det är mindre vanligt än penningfrågor

  • Ingen ledig tid för sändning
  • Brist på material (men du pratar om sådana med historia kvar att berätta så räkna ut den här delvis)
  • Brist på studior som vill ta jobbet (händer oftare än du tror)
2
  • Citerar du från något?
  • 1 @ToshinouKyouko ja och nej. Citatfälten är lite omformulerade kombinationer av flera tvivelaktiga inlägg inklusive mal kommentarer, tidigare givna uttalanden om avbrytande i kombination med lite personlig forskning om jag minns rätt

De flesta anime-serier produceras för att marknadsföra källmaterialet (manga, ljusroman, etc.). Således för producenterna är det viktigare om försäljningen av källmaterialet ökades av anime-anpassningen. Så även om en anime är ganska populär - det bör noteras att även ganska framgångsrik anime bara säljer mellan 3000 och mindre än 10000 (mer än det är sällsynt anses vara en mycket framgångsrik anime) skivor per volym - det är ofta ingen mening att producera ytterligare en säsong om försäljningen av källmaterialet ökade tillräckligt.