Anonim

ELENA MIRÒ | VÅRSOMMAREN 2020 | RUNWAY SHOW

I Heaven's Lost property finns det några uppenbara hänvisningar till grekisk mytologi, till exempel Zeus 'kanon som uppenbarligen är kopplad till den grekiska guden Zeus.

Vilka är hänvisningarna till Sora No Otoshimono i grekisk mytologi? Finns det några länkar mellan referenserna och karaktärsdesignerna?


Denna fråga är avsedd att besvaras själv, men andra tips och rekommendationer är välkomna.

+50

Observera att referenserna är sorterade alfabetiskt.

Jag kommer att använda SnO som en förkortning av Sora No Otoshimono (Heaven's Lost Property japanska titel).


Aegis

I Sora No Otoshimono är Aegis ett försvarssystem som används av Angeloids för att skydda sig själva.

I grekisk mytologi är Aegis en sköld gjord av djurhud som bärs av Zeus och Athena.


Alpha, Beta, ...

Angeloids kodnamn är alla grekiska bokstäver

  • Alpha (Ikaros)
  • Beta (Nymf)
  • Delta (Astraea)
  • Epsilon (kaos)
  • Gamma (Harpies)
  • Zeta (Hiyori)
  • Eta (Seiren)
  • Theta (Melan)

Oregano är den enda angeloid karaktären som inte heter koden. Detta förklaras av det faktum att hon inte var designad för att vara en unik modell utan bara en annan medicinsk robot som av misstag gick ut till människovärlden.

Observera att om vi följer Angeloids-ordningens ordning sorteras deras kodnamn alfabetiskt.


Apollon

Ikaros båge heter Apollon.

Det är en uppenbar hänvisning till Gud Apollo. Även om Apollo är känd för att vara musiken och poesiens gud, har han också en gyllene båge. Bågen kan orsaka hälsa eller hungersnöd, även om dess huvudsakliga funktion är en vanlig båge, men med mycket större kraft.

På liknande sätt är Ikaros båge känd för att ha stor makt, eftersom hon kunde förstöra städer och länder med några pilar.


Artemis

Ikaros har förmågan att skjuta missiler med Artemis.

Artemis är Apollos tvillingsyster. Hon är känd som jakten, vilda djur, vildmark, förlossning, oskuld och beskyddare av unga flickor.

Hon bär en silverbåge gjord för att döda utan smärta, i motsats till Apollos gyllene båge (se Apollos referens) som är gjord för att ge stort lidande.

Vapnet och gudomligheten är kopplade på en viss punkt: Ikaros Artemis-missiler är utformade för att följa sitt mål tills det når det. Vi kan länka detta till Artemis båge som är gjord för jakt, därför för spårning.


Astraea

Astraea är en av de 3 viktigaste Angeloid. Hon representeras ofta som dum.

I grekisk mytologi är Astraea, även kallad Astraia, den jungfru gudinnan av rättvisa.

Vi kan länka karaktären och gudinnan genom den oskuld som antyds av det faktum att Astraea, genom sin oskuld, representerar oskuld, vilket representeras i Sora No Otoshimono av Astraeas dumhet och oskuld.


Kaos

Kaos är den första Angeloid av andra generationen.

Kaos, i grekisk mytologi, är det första som någonsin funnits. Mer allmänt används det ofta för att representera ett gap, ett tomrum.

I SnO söker Chaos djupt efter innebörden av kärlek och verkar inte förstå vad det betyder förrän i slutet. Denna brist på kärlek kan tolkas som ett tomrum som kopplar karaktären till det mytologiska begreppet. Man märker också att SnO Chaos vingar är ganska lik vissa representationer av Gud.


Chrysaor

I SnO är Chrysaor Astraeas svärd. Det kallas det bästa vapnet som någonsin skapats för nära strid.

Chrysaor är son till Poseidon och Medusa. Den bokstavliga engelska översättningen av hans namn är "Han som har ett gyllene svärd".


Harpies

I SnO är Harpies antagonister. De följer sina herres order till slutet. De är ofta grymma trots att de nästan blir kär i Harpies båge. De skickas av Synapse-mästaren för att döda Ikaros eftersom hon inte lydde sin ursprungliga mästare.

I grekisk mytologi är en Harpy en bevingad varelse med ett mänskligt ansikte. De skapades av Zeus för att gå till jorden och straffa kung Phineus.

Både de mytologiska varelserna och SnO: s karaktärer skickades ner som ett grymt svar på vad som kunde kallas ett brott mot gudarna.


Hiyori och Demeter

Demeter är gudinnan för skörden, livscykeln, döden och årstiderna.

Hiyori är en hänvisning till denna gudinna i vissa punkter:

  • Hon gör jordbruksarbete, hjälper sina föräldrar att odla grönsaker och tjänar därför som en länk till jordbruksgudinnan

  • Hennes vapen, Demeter, kan manipulera tiden, precis som den grekiska Demeter skulle kunna manipulera årstider.


Ikaros, Daedalus och Minos

Dessa tre karaktärer är länkade av myten om labyrinten och Icarus vingar

Daedalus byggde labyrinten för kung Minos, som behövde den för att fängsla sin frus son Minotaur. Historien är att Poseidon hade gett Minos en vit tjur så att han kunde använda den som ett offer. Istället behöll Minos det för sig själv; och som hämnd fick Poseidon sin fru Pasipha lust efter tjuren med hjälp av Afrodite, som senare kommer att föda Minotaur.

Minos fängslade Daedalus själv i labyrinten eftersom han gav Minos dotter, Ariadne, en klyfta (eller snöre) för att hjälpa Theseus, Minos fiende, att överleva labyrinten och besegra Minotaurusen.

Daedalus formade två par vingar ur vax och fjädrar för sig själv och sin son. Daedalus försökte sina vingar först, men innan han försökte fly från ön varnade han sin son att inte flyga för nära solen eller för nära havet utan att följa sin väg. Icarus, som övervunnits av svindeln som flyger honom, steg upp i himlen, men under tiden kom han för nära solen, som smälte vaxet. Icarus fortsatte att vippa med vingarna men insåg snart att han inte hade några fjädrar kvar och att han bara slog med sina bara armar, och därför föll Icarus i havet i det område som idag bär hans namn, Icarian Sea nära Icaria, en ö sydväst om Samos.

Härefter liknar namnen på karaktärerna, det finns några likheter:

  • Ikaros har vingar, som Icarus
  • I SnO är Daedalus Ikaros skapare, liksom i grekisk mytologi är Daedalus Icarus far.
  • I SnO tvingas Daedalus i exil och Ikaros förseglas, som i grekisk mytologi Daedalus och Icarus fängslas i labyrinten.
  • Sugata vill alltid flyga för att upptäcka Ny värld, vilket är en hänvisning till denna myt
  • En hänvisning till Icarus fall görs i den sista bågen:

I den sista bågen avslöjar Ikaros att hon tidigare beordrades att förstöra Synapse. Trots att de lyckades kontrollera det vidtogs en säkerhetsåtgärd: om Ikaros någonsin flög tillbaka till Synapse utan tillstånd skulle hon sättas i brand.

Här är ett annat tillvägagångssätt om Icarus-myten vilket inte är verifierat och mestadels baserat på mina avdrag:

SnO kan vara tänkt som en omvänd Icarus-myt. Icarus myt moral är

Människor borde aldrig försöka uppnå drömmen om att komma på samma nivå som gudarna

Och moralen hos Sora No Otoshimono är

Eftersom de har allt, är gudar underlägsna människor som de, därför kan de inte drömma.


Nymf

Nymf är den andra Angeloid som dyker upp.

I grekisk mytologi, som skiljer sig från andra gudinnor, betraktas nymfer allmänt som gudomliga andar som animerar naturen, och brukar avbildas som vackra, unga nubila jungfrur som älskar att dansa och sjunga.

Beta är känt för att älska naturen, fåglar och sjunga. På det här stället är hon ganska lik de mytologiska varelserna.

Dessutom är ett återkommande skämt av Sora No Otoshimono Nymphs lilla storlek. I grekisk mytologi representeras nymfer ibland i form av unga jungfrur, vilket kan förklara Nymphs lågutvecklade sekundära sexuella karaktärer.


Oregano

I SnO är Oregano en av de medicinska Angeloids.

I verkliga livet är Oregano en helande växt. I grekisk mytologi uppfann gudinnan Afrodite kryddan och gav den till människan för att göra sitt liv lyckligare. Ordet "oregano" härstammar faktiskt från den grekiska frasen "bergsglädje".


Pandora Mode

I SnO är Pandora Mode ett andra tillståndsläge för Angeloids där alla deras möjligheter förbättras enormt.

I grekisk mytologi är Pandora den första kvinnan som någonsin skapats.

Zeus beordrade Hefaistos att skapa henne. Så gjorde han med vatten och jord. Gudarna gav henne många gåvor: Athena klädde henne, Afrodite gav henne skönhet, Apollo gav henne musikalisk förmåga och Hermes gav henne tal.

Enligt Hesiod, när Prometheus stal eld från himlen, tog Zeus hämnd genom att presentera Pandora för Prometheus bror Epimetheus. Pandora öppnar en burk som innehåller döden och många andra ondska som släpptes i världen. Hon skyndade sig att stänga behållaren, men allt innehåll hade rymt förutom en sak som låg längst ner Elpis (vanligtvis översatt med "hopp", även om det också kan betyda "förväntan").

Jag hittade ingen relevant länk mellan myterna och SnO-läget.


Poseidon

I SnO är Poseidon Minos vapen.

I grekisk mytologi är Poseidon en av de 12 gudarna och kallas "havets Gud".

Han bär ett vapen, Trident.

Minos vapen är uppenbarligen en referens till Poseidons trident.

Det är roligt att nämna att Poseidon i myten straffade kung Minos för att ha hållit ett offer för sig själv (se Ikaros, Daedalus och Minos post)


Seiren

Seiren dyker upp mycket snart i SnO innan han dödas av kaos.

Sirener var vackra och farliga varelser som lockade närliggande sjömän med sin förtrollande musik och röster till skeppsbrott på sin öns klippiga kust.

Seiren är en Angeloid designad för simning, till skillnad från andra Angeloids, som inte flyter (på grund av vikten på sina våta vingar), och tjänar därför som en länk med Sirener som alltid finns i havet.


Uranus drottning (Ikaros)

Uranus är himmelens grekiska gud. Eftersom Ikaros är den mest kraftfulla Angeloid som någonsin skapats är länken ganska uppenbar.


Zeus

I SnO är Zeus ett vapen som skapats för att skydda Synapse mot angripare.

I den grekiska mytologin är Zeus himlen och dundrar Gud, som styr de andra gudarna.

De är länkade när båda kastar åskblåsare och ligger på himlen