Anonim

Psycho - Pass Episode 4 English Dubbed (Fan Audio)

Jag har sett anime och läst ljusromanen också men jag kan inte förstå varför han känner att han är underlägsen?

Tja, Hayama har det snygga utseendet, vännerna och så, men de flesta av hans "vänner" skulle bara sluta vara vänner om Hayama inte längre är "Hayama"; De flesta av hans "vänner" skulle bara överge honom om han skulle attackeras av en björn någonstans i en skog.

Han inser detta efter att ha försökt se från Hachimans synvinkel att Hachimans cyniska och "riktiga" syn på "ungdomen", samhället och livet i allmänhet inte verkar vara så långt hämtad.

Hayama var den "goda killen" försökte "umgås" bättre med Hachiman eftersom han "syndar på honom, men inser sedan att de flesta av Hachimans världsbilder är smärtsamt noggranna; och att hans sätt att tänka inte heller är helt fel, och det är det som får Hayama att tro att han är sämre än 8man.

eller kanske för att Hachiman har två tjejer som går efter honom, medan Hayama har en tik och en tjej som kommer att dö av blodförlust förr eller senare. (#TeamYukinon)

Anledningen till att Hayato känner sig underlägsen gentemot Hachiman ljög i lätt roman volym 4, "Y". Medan de hjälper Rumi använde han den här situationen för att tävla med Hachiman eftersom han trodde att Hachimans tanke var det som fick "den personen" eller "Y" intresserad av honom. Så han tävlade med Hachiman i hemlighet för att bevisa att Hachimans tro inte är tillräckligt bra för att personen ska fokusera på Hachiman och för att bevisa att hans eget ideal är rätt.

Men det slutliga resultatet i detta uppdrag visade att Hachimans tro är rätt (dessa tjejer gjorde vad som helst för att överleva och till och med offrade varandra). Så Hayato besegrades för första gången av Hachiman. Egentligen skulle han känna sig underlägsen gentemot Hachiman innan sommarlägret startar, men denna händelse fick honom att känna så klart för första gången.

Om du vill veta vem som är "y" och hur Hayato hatar hachiman, kan du läsa i Yahari Bento !! Wordpress, och om du vill veta hans berättelse som relaterar till "kärlekstriangel", kan du utforska mer genom att använda taggen "Hayama Hayato" i den här länken.

Svaret visade sig vara mer komplext än vad jag ursprungligen trodde att det skulle bli. Kort sagt, Hayama känner sig sämre än Hachiman eftersom han kunde göra något som Hayama hade försökt på länge, det vill säga att hjälpa Yukinoshita.

Det skulle ta för lång tid att förklara i detalj, men om någon är intresserad kan de kolla in Hayamas karaktärsanalys vid Oregairu-analys

De befintliga svaren har ett element av sanning, men låt mig bara klargöra något.

Varför känns Hayama Hayato underlägsen Hachiman? Det är faktiskt ganska enkelt: han är en född vinnare och han hatar att förlora. Detta kan ses när Hachiman springer tillsammans med Hayama och försöker ta reda på vilka ämnen han tar. Hayama tömmer Hachiman och använder igen linjen "Jag hatar att känna mig underlägsen dig, jag gör saker på mitt sätt och jag vinner för det är den jag är.'

Hayama har alltid vunnit; bäst på sport, populärt, snyggt, bra akademi. Men det som hände efter sommarlägret är den viktigaste berättelsen: Hayama kom till Hachiman med en drink och satte sig bredvid honom och sa "Du hade rätt, jag hatar att säga ... Men jag tror inte att vi kunde ha varit vänner i skolan.'

Varför är frågan? Hachiman visade att Hayamas inställning till människor är fel. Hayama tror på det goda i människorna och trodde att om han försökte göra vad Hachiman ville "förstöra barnens relationer så att de alla hatar varandra", skulle planen misslyckas och barnen skulle alla hjälpa varandra. Tyvärr gjorde de inte det (ja Rumi gjorde det men de andra barnen inte). Istället kastar de varandra till lejonen och försöker rädda sig själva. Hachiman bevisade att han hade fel och vann, Hayama erkände det men hatar det.

Det är välkänt Hayama älskar Haruno. Men Haruno känner inte på samma sätt på grund av hennes omtänksam inställning till Yukino. De var alla i samma skola. Vi vet dock att Yukino blev mobbad, Hayama vägrade att hjälpa henne, och Haruno är emot honom för det (och kommer därför aldrig att älska Hayama på samma sätt). Hachiman gjorde vad han aldrig kunde göra: hjälpte Yukino när hon behövde det. Genom att ta på sig allt arbete (som en överansträngd Yukino inte kunde göra) gjorde han festivalen till en framgång och Yukino applåderade hans arbete (som Hayama hatade).

Så ja, det är tvåfaldigt:

  1. Han tål inte att förlora särskilt när hans egen attityd gentemot människor visar sig vara falsk och Hachimans pessimistiska attityd oftare är rätt då inte.
  2. Han förbittrar Hachiman för att han inte kan komma nära Haruno på grund av sin förbittring över Yukino, medan Yukino applåderade öppet för Hachiman och accepterade honom i hennes veck som Hayama misslyckades med att göra.