Anonim

Allt för en kan vara Izukus far i min hjälte akademi (Boku ingen hjälte)

Enligt den officiella karaktärsboken eller Boku no Hero Academia Wikia, Midoriya-makt är 1/5. Men andra studenter har befogenheter mycket högre än honom:

  • Yuga 2/5
  • Tenya 4/5
  • Eijiro 4/5
  • Denki 3/5
  • Fumikage 2/5
  • Shoto 5/5
  • Katsuki 5/5

Detta är inte meningsfullt. Midoriya är tänkt att ha den mest kraftfulla egenskapen, One for All. I striden med Shoto, när de kolliderade, var de nästan jämna.

Hur är den här kraftnivån i den officiella karaktärsboken vettig? Jag kunde förstå om han inte har 6/5 (som All Might) men kanske 5/5 som Shoto eller Katsuki eller 4/5 (knappt under Shoto eftersom de i sin kamp kolliderade och Shoto vann lite), men verkligen inte 1/5.

Varför är Midoriya-kraften så låg enligt den officiella karaktärsboken?

Officiell karaktärsbok täcker endast mellan kapitel 1 till 88. Det är här All Might och andra hjältar angriper Villains League för att rädda Bakugo.

Så om du funderar på slagsmål som Midoriya var i, fram till det, tror jag att du kan se mönstret. Midoriya bryter vanligtvis benen när han slåss. Ja, det finns några slagsmål där han inte gör det, men inte så mycket. Kampen mellan honom och Muscular är ett bra exempel.

  • Även om du besegrar någon som är så mäktig men förstör dig själv i processen, gör det dig en skuld. Du besegrade en stor kille, bra. Men om en skurk med låg nivå kan skjuta dig efter den striden, kan du verkligen kalla dig så kraftfull?

  • Endast en handfull människor vet att Midoriya ärvde en för alla. För andra är han inte superkraftig. Turneringsbågen är ett bra exempel på det. Hur många prohjältar var villiga att rekrytera honom?

Jag tror att maktstatistiken baseras på hur mycket makt som personen kan kontrollera och inte baserat på den totala makt som personens karaktär har. Bakugo har full kontroll över sin egenhet men Midoriya gör det knappt. Men han kommer dit.

Jag tror att anledningen är att Deku inte hade kontroll över sin makt. Bara några få människor vet att Deku är riktigt kraftfull men han kan bara använda 20% av sin makt just nu. Men andra människor anser honom svag eftersom de antar att hans makt är typ av ok, även om den bryter hans ben.

Personligen skulle jag ge honom en 3/5 effekt och 5/5 hastighet. Trots att de listar hans hastighet 1/5 sa Muscular att han är väldigt snabb. Han visade god kontroll över sin hastighet.