Anonim

Digimon Adventure PSP - Walkthrough Episode 57 ~ Davis / Daisuke Motomiya och Magnamon

Yamato skickas på en resa till Iskendar, 183 000 ljusår bort. Deras mål är att nå Iskendar och återvända till jorden innan ett år har gått. På grund av avståndet från jorden kommer det att krävas snabbare än ljuset för att komma tillbaka i tiden. Att ta hänsyn till hur snabbt de reser skulle dock utvidgningen få tillbaka tusentals år senare, efter att invasionen redan har avslutats och jorden har formats.

Hur kan de ta sig till sin destination och tillbaka inom sin tidsfrist på ett år?

1
  • Tidsutvidgning fungerar inte så. Tidsutvidgning skulle inte göra en snabbare än lätt rundtur ta tusentals år. (Relativistiska effekter gör en snabbare än ljussträcka omöjlig, men de rymdvikande grejerna som du beskriver i ditt svar är också omöjliga. Den naturliga förlängningen av GR till hypotetiska snabbare än ljuspartiklar ger inget som du säger tidsutvidgning skulle do.)

Tidsutvidgning är inte ett problem här eftersom Yamato reser med varp.

Krazer förklarade i chatten att Yamato-varpen fungerar vikningsutrymme.

Teorin om tidsutvidgning gäller om du reser med snabbare än ljushastigheter. Men i det här fallet gör Yamato korta hopp eller varpar genom rymden. Idén liknar om du hade ett papper med två punkter på. Normalt är den kortaste vägen från punkt A till punkt B att rita en rak linje mellan de två punkterna. Man kan dock fuska och vika pappersbiten för att göra avståndet mellan dessa två punkter kortare i 3D-utrymme.

Det här är samma sak som Yamato gör när det vrider sig. Eftersom de faktiskt inte reser i snabbare hastighet, utan bara kommer till destinationen snabbare, kan de försöka göra det tillbaka i tiden utan att oroa sig för tidsförflyttning.

1
  • 1 "Hur kom du dit i tid?" "Det ingenting, bara tidsutvidgning, vikning av utrymme och saker du vet!"