Anonim

Masayuki Uchiyama hyllning

Anses Dragon Ball Super som ett originalverk av Akira Toriyama?

Detta beror verkligen på vad du anser canon, men låt oss för närvarande definiera "canon" som material som täcks av det ursprungliga källmaterialet och har inverkan på historien.

Sedan denna säsong har en manga anpassning och äger rum efter Kid Buu Saga från Dragon Ball Z men innan turneringen med Uub skulle jag säga att detta är kanon material.


MenEfter att ha sett mer än det första avsnittet tror jag att det är säkert att säga att anime inte följer mangan 100%. Därför anser jag det något kanon.

9
  • 1 Skapas mangan av Toriyama-sensei?
  • 2 @krikara han skrev handlingen och karaktärsutkastet.
  • 1 historien äger rum faktiskt efter buu-sagan men före gudsslaget och fukkatsu nr F
  • 1 @jordykramer. Vilken buu saga pratar du om? Pratar du om Kid buu-sagan? Jag kanske tappar här men det är faktiskt felaktigt eftersom kid buu saga slutar med goku som flyger iväg med Uub, 10 år i framtiden och Super-serien är uppenbarligen före den turneringen. Som sagt, berättelsen äger rum inom kid buu saga, strax före tio års tidshopp.
  • 2 @PeterReaves. mhm det verkar som om du har rätt där peter, det verkar berättelsen om dragn balll super äger rum efter goku beat kid buu men före turneringen med uub.

Ja det är det. Berättelserna för både anime- och mangaversionerna av Dragon Ball Super är verkligen skrivna av Akira Toriyama.

Från Wikipedia:

Förutom sin roll som serieskapare är Akira Toriyama också krediterad för "originalhistoria & karaktärsdesignkoncept" i den nya anime regisserad av Kimitoshi Chioka.

Anime anpassas till en följeslagare manga av Toriyama tillsammans med konstnären Toyotarō, författare bakom den officiella Resurrection 'F' manga-anpassningen. Det började serieiseras i augusti 2015-utgåvan av V Jump, som släpptes den 20 juni.

Detta lämnar din titelfråga öppen om anime ska betraktas som kanon.

Här svarade Madara Uchiha att fyllmedel är lika med kanon, medan bitar skrivna av originalförfattaren bör betraktas som kanon. Nu är DBS-anime båda, och ser hur "Vegetas dag ute" skulle vara fyllare, men skrivs av originalförfattaren.

Här svarade ton.yeung att något bör betraktas som kanon när materialet lånas från de ursprungliga verken. Så om du skulle överväga mangan som originalverk, än att anime skulle vara fyllmedel, men om du skulle betrakta Toriyamas sinne som originalverk det skulle vara kanon.

Att se hur det just nu är trassligt och förvirrande, mina två cent skulle vara att det troligen kommer att betraktas som fyllmedel (non canon) efter ett tag. Människor skulle antingen glömma (eller bryr sig inte) om de ytterligare avsnitten producerades av Toriyama eller skulle hålla fast vid den allmänna regeln att endast originalverken (aka manga i detta fall) kan betraktas som kanon, trots författaren till anime. Så, inte säker på om det är, men mangaläsare kommer förmodligen att betrakta allt extra innehåll som inte kanon, medan anime-tittare antagligen inte ens vet / bryr sig om mangans existens och omedvetet tror att allt som hände i anime var kanon.

6
  • Jag tycker att du borde citera: Written by Akira Toriyama (Story & Character Draft) del i rutan på höger sida, vilket enligt min mening är ett starkare påstående.
  • @nhahtdh Jag känner att OP frågar mer än bara Did he write the story och att han inte verkar veta att det också finns en manga-anpassning för serien. Om han gjorde det kunde han bara ha wikipedia-serien själv och hitta författaren. Därför var fokus mer på det än bara författaren. Jag förstår inte riktigt hur Written by Toriyama eller Being adapted by Toriyama är dock mycket annorlunda.
  • Jag hade en missuppfattning att OP uteslutande frågar om anime, så det är anledningen till min kommentar.
  • @nhahtdh Jag antar att det kokar igen till frågan "Vad anses vara kanon". Anime kan skrivas av Toriyama, men om man ser hur det mesta av anime inte ens finns i mangan och inte riktigt bidrar till berättelsen, borde det betraktas som kanon? : /
  • 1 + _ + Dunno, det är verkligen en röra med den här serien och definitionen av canon också. Jag tänkte ge en annan synpunkt på frågan när jag bad dig lägga upp din kommentar som svar, men insåg inte att det var en sådan röra.

Så mycket som jag redan älskar super ... Tekniskt sett är Super inte kanon med Z heller. Varför? eftersom det äger rum direkt efter buu-striden (Mellan 10 års tidshopp). Pan är inte ens född ännu & Goku visst som helvete inte hade aktiverat gudläge innan striden med Uub vid turneringen (Last Episode Of Z). Helt parallell tidslinje. Även om det anger att det är på: http://dragonball.wikia.com/wiki/Dragon_Ball_timeline, men det säger också att GT är bortom tidslinjen också som många skulle hävda är inte. Men ändå en serie som är värda att titta på och kan inte vänta med att se hur den slår ut!

3
  • 1 Även om berättelsen verkligen kommer att motsäga den 10-åriga freden i den ursprungliga berättelsen, handlade frågan mer om författaren till DBS. DBGT skrevs inte av Toriyama och ansågs därför inte beaktas kanon, men DBS har dock skrivits av samma författare som DB och kommer därför att övervägas kanon Jag antar.
  • @PeterRaeves Exakt. Canon betyder bara ett originalverk av författaren i fråga. Det kan fortfarande finnas plotholes i berättelsen, som i det här fallet.
  • @PeterRaeves: Du kanske vill sätta det faktum att författaren till DBS är den ursprungliga författaren till DB som svar.

Ja det är det. Nu är det något jag inte insåg förrän jag tittade på det, om du vill bli teknisk: DB Super, skriven av Akira Toriyama, kommer faktiskt att vara den ENDA dragon ball anime som är kanon. Jag är inte säker på varför folk tror att det inte är, de har alla fel.

Dragon ball, DBZ och GT är tekniskt INTE kanon eftersom Toriyama inte skrev för dem. De baserades direkt och starkt på hans manga men han skrev inte för den anime så de kan inte betraktas som kanon i sig. Han har också kallat GT för en "sidohistoria", så medan de flesta fans anser att de två första animes MEST kanon (på grund av hans inflytande) eftersom han inte riktigt var för involverad i GT (bortsett från några plotpoäng och karaktärsdesign) de flesta fans inte tänk inte på GT canon.

Super kommer faktiskt att vara den enda dragon ball-anime som är kanon.

2
  • Har du möjligen källor till detta?
  • ja, läs helt enkelt mitt inlägg igen. SKAPAREN som skrev originalkanonen skrev INTE dessa serier och är därför inte kanon ... bara fan fiction. Att vara en välfinansierad fanfiction gör det inte till kanon