Anonim

Predikan: Exeges av Johannes 1: 1-18 | Johannesprologen

Om animeversionen av Luft:

Några källor på nätet säger att Kanas förbannelser bröts, och hennes nästa reinkarnation skulle bli lycklig.

Vissa säger att paret barn som lekte på stranden var reinkarnationerna av Misuzu-Kanna / Yukito-Ry ya.

Vad är den kanoniska förklaringen till detta slut? Lyftades förbannelserna verkligen? Inkludera källor i ditt svar.

Enligt denna sida, som citerade en studie av Luftslut:

Från: "Colorful Pure Girl" i marsupplagan.

"Författaren förklarade att dessa två barn inte var en reinkarnation av någon av karaktärerna och han vill inte att folk ska tänka på en sådan luft."

Författaren säger också att dessa två barn var mer av utomstående synvinkel. Det är som om de själva (KEY) tittar på historien.

Hur man kommer till studiens sida:

(Texten är hämtad från Key Fans Club.)

Mer detaljerat: studien sa att det fanns tre förbannelser som kastades på Kanna:

  1. Begränsning av reinkarnation. Detta var det direkta resultatet av förseglingen för tusen år sedan, och effekten var att Kanas själ inte kunde reinkarneras under en viss tidsperiod. Denna förbannelse upphävdes automatiskt efter ungefär hundra år när förseglingens kraft hade försvagats.

  2. Ensamhet. Denna förbannelse var en indirekt effekt av förseglingen av Kanna, orsakad av Kanna sorg och skuld över Ryuuyas död så att hon inte kunde bilda ett nära förhållande med någon så att hon inte fick stor smärta. Denna förbannelse upphävdes genom utvecklingen av ett nära band mellan Misuzu och hennes moster, Haruko, möjliggjort på grund av Yukitos offer, vilket förlängde Misuzus liv genom att tillfälligt rädda henne från att dö av den tredje förbannelsen.

  3. Drömmar. Drömmar var manifestationen av minnena från de bevingade varelserna i deras reinkarnerade kroppar. Både storheten och den ackumulerade sorg som minnena från de bevingade varelserna kan skada en människas kropp. Yukito erbjöd sin mentala lagringskapacitet till Misuzu så att hon skulle kunna leva tillräckligt länge för att bryta den andra förbannelsen, vilket fick hans egna minnen att överföras till Sora. Med den andra förbannelsen borta flög Sora till himlen för att ta med de sista glada minnena om Misuzu till Kanna så att hon kunde frigöras från Ryuuyas skugga och återvända till jorden och blanda minnena från de bevingade varelserna med jordens. Från och med då behövde ingen längre bära minnen från de bevingade varelserna, så den tredje förbannelsen upphävdes också.

Barnen som leker på stranden i slutet bör inte ses som Misuzu-Kanna / Yukito-Ryuuyas reinkarnationer, utan som den allvetande nyckelpersonalen och du, tittarna.

1
  • keyfc.net/bbs/showtopic-19688.aspx har fler länkar som diskuterar detta ämne om du är intresserad och kan läsa kinesiska.