Anonim

劇場版 「EN STYCK STAMPEDE」 本 日 公開!

Jag ville titta på anime, så jag undrade om anime anpassade ljusromanen noggrant. Hoppade anime över något eller gjorde ändringar i handlingen?

5
  • "Anpassat väl" är subjektivt, eftersom det du anser att de gör ett bra jobb med anpassningen kan vara annorlunda än någon annans åsikt.
  • Jag ville bara veta om det är bra om det är dåligt än jag måste läsa LN först.
  • Om du vill fråga hur folk tycker om det är du välkommen att gå med oss ​​i chatt.
  • Jag ville också ställa detta men den här typen av frågor kan vara svar baserade på åsikter så kanske rekonstruera din fråga? för att jag har läst en del av mangan och jag kan säga att inte allt kom till anime-versionen men nyheten finns kvar och tomten är i alla fall lika ... och detta är bara min åsikt.
  • så jag kan titta på anime utan att behöva läsa romanen?

Du kan titta på anime utan att först ha läst LN, men det finns mycket mer grejer när anime slutar. Det är inte mycket skillnad under anime förutom små förändringar och några av skämt i anime är improviserade av röstskådespelarna. LN och manga går dock längre om lore och karaktärer.

Jag gör för närvarande båda, efter att ha sett båda serierna av anime först förra veckan och nu läst LN.

LN: erna har mer information i sig, men anime är definitivt roligare, eftersom de fysiska skämt och uttryck vinner av den visuella aspekten, och du får en VA-föreställning som kommer över dialogen (det finns många scener med karaktärer som gråter ut i komisk nöd som stöter på mycket roligare sett än läst).

När det gäller en nära anpassning är fördelarna med att det är en LN att karaktärsdesignen är direkt från bildsidorna i LN; och dialogen var mellan nära och exakt från vad som fanns i LN.

Du kommer att sakna några främmande detaljer - en viss återkommande karaktär har sin introduktion gjort i en flashback i motsats till hela kapitlet det får i berättelsen - till exempel, men väldigt lite från de första LN: erna som de två serierna är baserade på var missade.

Enligt min mening skulle jag gå med anime först. Det tar inte lång tid att göra, och du får full effekt av de visuella skämt som du skulle veta kommer på grund av att ha läst LN. Om du sedan går tillbaka och läser LN: erna får du lite mer bakgrundshistoria om vissa karaktärer, men du kommer inte att ha missat något viktigt.