Anonim

Saker att göra i Japan i januari | Vinterfestivaler och evenemang | Lin Nyunt

I avsnitt 4 finns en annons för " " eller "starkt grönt / friskt gräs."

Är detta en referens / parodi till något (referens utanför serien), som "Dogs Playing Pool" i bakgrunden av avsnitt 3 i poolhallen? I så fall till vad?

Själva posen verkar vara en referens till en liknande skyltannons från den amerikanska Sci-fi-filmen Blade Runner. I den här annonsen håller en kvinna klädd som en Geisha ett piller på samma sätt som bilden ovan. Klänningen liknar båda karaktärerna, liksom föremålet som hålls.

Du kan se annonsen här.

Annonsen spelas flera gånger under hela filmen. Bilden följs av texten , som inte är exakt densamma som Uchouten Kazoku-texten men är tillräckligt nära för att vara ganska säker på att detta är referensen. Jag är inte säker på vad betyder här. Det kan vara (grönt / friskt gräs) men min bästa gissning är att de ändrade namnet precis tillräckligt för att det skulle undvika att kränka upphovsrätten men ändå vara igenkännligt.

Blade Runner-annonsen är i sig en referens till produkten (Strong Wakamoto), som är ett gastrointestinalt läkemedel för att hjälpa till med matsmältningen som produceras av (Wakamoto Pharmaceutical) (ja.wikipedia länk).

1
  • 2 Det hänvisar till , åtminstone från min förståelse av denna sida kokuuma.jugem.jp/?eid=92 (som talar om scenen från Blade Löpare).