Anonim

One Hour Best Anime OST Mix - Greatest Hope Ver.

Många människor (inklusive mig) har noterat många likheter mellan Aldnoah. Noll (AZ) och Mobildräkt Gundam: Iron-Blooded Orphans (Gundam).

  • Mars mot jordkonflikt (om än olika sidor - AZ försöker jorden befrias från Mars medan Gundam söker befrielse från jorden).
  • Mechs från Mars, medan de använder äldre teknik, är mer avancerade än Earth mechs
  • Huvudpersonerna slutar båda förlora synen på ett öga i respektive 1: a säsongsfinal (Inaho får skottet, Mikazuki förlorar synen och använder höger arm på grund av överanvändning av Gundam Barbatos (och kan bara återfå funktionen när den är ansluten till Gundam).
  • Båda har blonda håriga politiska prinsessor som potentiella kärleksintressen i säsong 1 (Elysium i AZ, Kudelia i Gundam).

Är detta mer än en tillfällighet? Vet vi om Gundam tog dessa element från Aldnoah. Noll?

2
  • Upphovsrätt skyddar idéens uttryck, inte själva idén. Saker som du listar kopieras hela tiden.
  • nej, om du tittar på den härliga Gundam-historien, är krigsmännen på jorden (oavsett vad deras skäl var) ett överanvändat koncept.

Jag tror att båda serierna bara bygger på många vanliga troper och mest framträdande ∀ Gundam, som har en mycket likartad plot till båda serierna och också föregår båda. Även om det i så fall är månen istället för Mars och det handlar mer om en pågående invasion än att försöka befrias från någonting.

Fler exempel inkluderar majoriteten av resten av Gundam Franchise.

1
  • 3 Du kan stärka det här svaret om du nämnde några fler verk som hade använt samma troper för att säkerhetskopiera ditt påstående att de är mycket vanliga, och kanske ge en del analys av hur dessa andra verk liknar Aldnoah Zero som Tekketsu no Föräldralösa barn är.