Anonim

Tidigt i serien när Charmander utvecklas till Charmeleon börjar det nästan genast att lyda Ash och vägrar att lyssna på honom. detta fortsatte till Charizard som skulle sitta runt och spränga Ash med en eldanded tills han frös i is under Ashs resor även om Orange Islands och Ash stod uppe hela natten och försökte smälta isen.

från det jag minns Charmander gick gärna med Ash när tränaren övergav den och han skulle dö av regnet. om jag följde spellogiken kunde jag anta att det berodde på att Charmander's Level gick för högt i jämförelse med vad märken Ash hade ....

  • det fanns inga tecken på olydnad förrän efter evolutionen
  • det åttonde märket i vilken region som helst tillåter full kontroll oavsett nivå men Charizard var fortfarande olydig även efter att Ash fick Kantos Earth Badge.
    • för att inte tala om att nivåkontrollförmågan för andra regionmärken skulle bli föråldrad för någon som Ash som får märken från andra områden

Så vad fick Charmeleon att bli så olydig mot Ash?

0

Jag hittade den här intressanta och hjälpsamma informationen från en gammal PokeCommunity-forumtråd. Det är inte avgörande, men det är förklarande:

Jag tänker på det som att Charmeleon var som en tonåring. Den hade uppmärksammat Ash när den var ung och naiv, för den visade Ash den omtänksam och kärlek. Men när det blev äldre och lärde sig mer blev det kaxigt och såg Ash för vad han var - en rookie-tränare som fortfarande lärde sig många av grunderna. Jag tror att Charmeleon kände sig som om han inte hade någon respekt för Ash. När han började lyssna på Ash på Orange Islands, var det efter att han såg hur dedikerad och seriös Ash kunde vara, till och med till något som upprepade gånger var oförskämt och hotande för honom. Jag tror att när Charizard såg Ash göra det började han ha viss respekt och beundran för pojken.

Charizard kan ha varit en "plot-enhet" för att visa pokemon som inte lyder, men det var viktigt eftersom det visade att inte ens Ash kunde "wow" varje pokemon med ett par dagars vänskap.Det var också en indikation på att Ash mognade.

Och här är en annan intressant synpunkt från en gammal fråga om Quora:

Eftersom Charmander en gång avvisades som svag hade han fått ett underlägsenhetskomplex. Han försökte alltid bevisa sig själv. När han utvecklades till Charmeleon förlorade han sin rädsla och betraktade sig som stolt. Han fick självstolthet och ansåg sig vara en stark pokemon. Således var han arrogant och lyssnade inte på Ashs order. Senare utvecklades den till en Charizard för att bevisa sin styrka framför en Aerodactyl. Charizard behöll sin olydnad mot Ash från Charmeleon. Men när Ash räddade honom efter att ha frysts av Tads Poliwraths Ice Beam, återvände Charizards lojalitet mot Ash i full kraft; den bästa delen av Charmanders förutvecklade personlighet var tillbaka. Så arrogansen och olydnad som Charizard (eller Charmeleon) var för att han var stolt över sin enorma makt.

Charmander var först Damiens Pokémon. Ash fångade inte en vild Charmander. Det var sant att Charmander övergavs av Damien, men det var fortfarande lojalt mot honom.

Ash tjänade inte alla sina märken rättvist och fyrkantigt. Han fick några för att han försvarade gym från Team Rocket. Anime-märkena får inte Pokemon att lyda, till skillnad från spelen.

1
  • Jag ville inte nämna möjligheten att Pokeballs hjärntvättar Pokémon. Även om de gjorde det, använde Ash inte sin egen boll.

Som förklarats i anime-avsnitt 44 blev Charmeleon olydig mot aska eftersom han var för lågnivellerad (den gamla damen i det avsnittet berättade detta för sig själv). vid den tiden hade han inte bara några gymmärken. i avsnitt 46 utvecklades charmeleon men lyssnar fortfarande inte på ask eftersom charizard nu är ännu högre nivå. vid det sista gymmet där det var charizard vs magmar, fann charizard att magmar var en värdig motståndare och det var då charizard lyssnade på aska men slutar lyssna på honom efteråt. sedan gick de till charizard-berget där aska lämnade Charizard där för att träna och det är berättelsens historia. Hoppas det här hjälper

2
  • 1 Ash lämnar Charizard vid berget efter händelserna på Orange Islands. Charizard förblev olydig efter Magmar-striden ett bra tag efteråt. Och han lyssnade bara på Ash i denna kamp för att han verkligen ville bekämpa Magmar. När det var gjort behandlade han Ash med samma respektlöshet.
  • @MDavies tack, jag ska rätta till det.

I avsnittet: "Problemet med paras" försöker Ash hjälpa Cassandra att träna upp sina svaga paras. När Charmeleon kallades ut och Ash sa att det skulle gå lätt på paras. Charmeleon ville inte vara svag, och det var då det slutade lyssna på Ash. Det blev ännu värre när det utvecklades till en Charizard. Slutligen på Orange Islands hjälpte Ash till att tina upp det. Medan alla sov stannade bara askan upp för att värma upp Charizard. Charizard såg hur mycket Ash brydde sig om det, även om det alltid respekterade honom, bestämde sig slutligen för att lyssna på honom. Författarna gjorde uppenbarligen Charmeleon olydiga för att visa hur träningspokemon inte är lätt.

I pokemon-spelet Red and FireRed när spelaren ombeds att välja sin pokemon säger Prof. Oak om Charmander: du bör höja honom tålmodigt.

Med andra ord, spelstatistiken är det inte lätt att höja Charmander och behöver mycket tålamod för att höja det bra (naturligtvis att det i spelmekaniken är mindre effektivt än i anime).

I anime hittas Ashs Charmander övergiven av Damien och säger att "men den lura saken var så svag att den inte ens kunde slå den svagaste motståndaren" säger Brock omedelbart "Charmander kan vara svag mot vatten-Pokémon men om deras tränare arbetar hårt kan vara stark. " pekar på Prof. Oaks ord i spelet.

Så eftersom Charmander övergavs kan det orsaka en fantastisk förändring i hans attityd till människor vid utvecklingen med nästa material, eftersom det inte lyfts ordentligt från början.

Och anledningen till det eftersom anime introducerar ett annat tillvägagångssätt för evolution, som i Advanced Challenge säsong ep26 "Exploud And Clear" pojke som heter Guy har en Loudred och en gång utvecklats till Exploud hela sitt beteende förändrats genom att inte ta order från Guy, när Guy frågade gänget om den evolutionsförändrande personligheten Brock säger till honom med säkerhet "Absolut när en pokemon utvecklas går det igenom en hel del förändringar. Du kommer inte bara att märka en personlighetsförändring utan också i dess förmågor också."

Konstigt nog, under den första säsongen när Ashs Charmander utvecklades sa Brock inte det, men förmodligen är hans påstående direkt från Charmilions beteendeförändringar.

I den Ep så småningom skyddar Guy Exploud från Team Rocket och fick sedan sitt Exploud-förtroende igen, med ett mindre än halvt avsnitt, Ashs Chramilion och Charizard hade dock varit mycket tid tillsammans från hälften av Indigo League genom Orange Islands, som tog mycket mer tid än Guy och hans Exploud, förmodligen inte bara för att Charmilion snabbt utvecklade utan på grund av ovanstående, vilket gjorde sig mindre förtroende för Ashs order för att se sig vara lika med honom.

4
  • "Vanligtvis har han utslag." -> Ganska säker på att naturen är slumpmässig när du väljer din start i spelen. Så det skulle inte ha varit en garanti att ha Rash-naturen
  • 1. En för 5 gånger för att spela Charmander-karaktären är rusning, från min erfarenhet av spelet. och de andra gångerna var det udda. 2. hur som helst är det inte måstefaktorn för mitt svar, det är bara stöd för resten av mitt svar.
  • Pokémon-natur är inte relevant för Gen 1-anime eftersom den mekanikern inte fanns då.
  • @ F1Krazy du rätt, redigerade mitt svar.