Anonim

BoA - Every Heart from Inuyasha OST (Kyle Landry Piano Arrangement)

I kapitel 1 i Nodame Cantabile, antyds det att Chiaki spelar lite Beethoven som förberedelse för skolkonsertkonkurrensen. Vi får också en ögonblicksbild av ett partitur, som antagligen innehåller vad han spelar.

Vet vi vilken bit Chiaki spelar? I anime spelar han Beethovens pianokonsert nr. 5 ("Emperor"), och det är lätt att känna igen när han börjar från början av den första satsen. Partituren här motsvarar emellertid inte någon del av konserten som jag kan känna igen, och i alla fall får vi inte uttryckligen veta vilken verk han tränar.

Jag försökte skumma igenom en kopia av pianodelen av Kejsare och kunde inte hitta ett avsnitt som matchade. Inmatning av en del av denna poäng i Musipedia-sökmotorn fick inte heller några användbara resultat.

0

Detta är den första satsen av Beethoven Pianokonsert nr. 1, som inte är konserten som spelas i anime. När vi undersöker avsnittet där pianot börjar spela kan vi se en överensstämmelse mellan orkesterreduktionen (som visas i en pianodel) och staplarna i den övre raden som visas i mangan. Den nedre raden motsvarar öppningen av pianostämman, även om ett par toner i början saknas.

För jämförelse, här är den relevanta delen av pianodelen. Orkesterpartiet (dvs. första raden) är markerat med gula parenteser; pianot (dvs. det andra) med blått. (Observera att partituret Chiaki använder har ett annat format än det jag hittade; hans inkluderar orkesterreduktion även när piano spelar och reduktionen upptar en separat rad.)