Anonim

Naegis förflutna hemsöker honom [Danganronpa 3 - Future Arc]

I de flesta avslutande kreditsekvenser av Danganronpa visas en bild av några karaktärer i ett klassrum.
Dessa bilder har alltid Naegi, tillsammans med karaktärerna som dör längs showen.




Avslutande poäng för avsnitt 2, 4, 6, 8 och 10 (från vänster till höger, uppifrån och ner)

Med undantag för den sista, som visar alla 15 eleverna, har de karaktärerna som dog antingen i det avsnittet eller på det föregående (som inte hade någon avslutningssekvens). Men Naegi verkar alltid visas i dessa bilder.

Finns det någon särskild anledning till detta? Eller är det helt enkelt för att han är huvudpersonen?

1
  • Jag tror inte att det finns någon anledning baserat på spelet, men jag väntar innan jag svarar.

Jag undrade detta själv. Jag tror att det finns en teori om att Naegi faktiskt är död och detta är hans skärselden. Vi får aldrig reda på vad den mest förtvivlade framkallande händelsen i historien är för att Naegi dog innan han fick reda på det. Det är han som har en ganska generisk gymnasiumförmåga. Hopes peak academy kan faktiskt vara testet om han når himlen eller helvetet i efterlivet. När de alla lämnar ser vi bara ett lysande ljus men ingen känsla av omvärlden.

Om du tänker på det så är skolan perfekt omhändertagen och kylarna fylls på varje dag. Men vem kunde göra det? Om vi ​​istället ser det som ett skärseldscenario, sätter det bara scenen för Naegi att visa att han kan övervinna förtvivlan.

Jag tror att han dyker upp i slutkrediterna längs de döda karaktärerna för att visa att han faktiskt är död och när de alla dyker upp i slutet betyder det att de alla var döda. Men de gjorde det till efterlivet.

1
  • 1 Danganronpa har en uppföljare där Naegi visas för att leva och är en del av Future Foundation, som syftar till att återföra hoppet världen.

Jag tror att det är på grund av att de är hans klasskamrater, för om du tittar i spelet, nära kapitel 6, visade det att de var studenter före dödsspelet.