Anonim

VOA-nyheter för tisdagen den 14 mars 2017

I avsnittet Puppetmaster när Katara får reda på att Hama var ansvarig för försvinnandet av människor under fullmånen går Hama sedan för att kontrollera Katara med Bloodbending.

Strax efter att ha tvingat Katara på knä kan hon stå upp på egen hand och slå tillbaka utan att visa något slags motstånd eller ansträngningar som om Hama inte längre kontrollerade henne.

Det var inte som att Hama inte kunde Bloodbend eftersom hon kontrollerade Sokka och Aang senare och det är inte så att hon inte kan kontrollera någon som böjer sig för att Katara stoppade henne och tvingade Sokka att döda Aang genom att ta kontroll över hennes kropp.

Så varför kontrollerade inte Hama Katara och lät henne istället slåss?

3
  • Det beror på att katara lärde sig att blodböja och använde samma teknik för att besegra hama. Katara lärde sig den här tekniken och besegrade hama och böjde sig aldrig för att använda den tekniken igen.
  • IIRC, Hama ville att Katara skulle behärska och använda blodböjning, varför Hama kontrollerade Sokka och Aang så att Katara skulle behöva använda den. Om Hama kontrollerade Katara skulle Katara knappast ha någon vilja att använda blodböjning.
  • Hama kunde inte styra Katara oavsett när hon gjorde det. Hama försökte tvinga Katara till blodböjning, och det visas att Hama KUNNA styra Katara från början, men när Katara väl har tagit kraft från månen också kan Hama inte längre påverka henne.

Om vi ​​analyserar avsnittet,

Hama kämpar faktiskt inte utan snarare tvingar Katara att villigt använda blodböjning.

Hama angrep bara Katara eftersom Katara vägrade att lära sig blodböjningskonsten. Hon var förskräckt över att lära sig tekniken och tanken att kontrollera en annan persons kropp.

I Avatar Wikia anges Bloodbending som:

en underfärdighet med vattenböjning som gör det möjligt för en vattenböjare att hydrokinetiskt ta tag i och manipulera de olika vätskorna i en organisms kropp. Denna teknik kallas den mörkaste, mest kraftfulla och mest rädda för alla böjtekniker och är den enda konst som är känd för att äventyra användarens mentala tillstånd..

Gå tillbaka till avsnittet "Dockmästaren'

Hama lär Katara södra vattenböjningsstil

De träffar en gammal kvinna i ett värdshus med namnet Hama som sedan lär ut katara vattenböjning i södra stil och också en serie tekniker för att få vatten på platser som saknar uppenbara vattenkällor.

Efter sin demonstration erbjöd Hama att lära Katara en kraftfull teknik som bara var möjlig under fullmånen. När Katara uttryckte tvekan på grund av rykten om försvinnanden försäkrade Hama henne om att två mästare vattenböjare under fullmåne skulle kunna hantera vad som helst.

Hama avslöjar blodböjning och erbjöd sig att undervisa Katara

Den natten ledde Hama Katara in i skogen och berättade för henne om blodböjning och dess förmåga att kontrollera en annan levande organism. Förskräckt över tanken på att kontrollera en annan persons kropp vägrade Katara att lära sig blodböjning. Hama argumenterade med henne och sa att det inte spelade någon roll om hon ville lära sig det eller inte, för makten att använda det fanns på något sätt. För att försöka utplåna hela sin kultur lovordade Hama att de måste hämnas på Fire Nation. Detta utbrott fick Katara att inse att Hama hade orsakat byborna att försvinna, men den senare uppgav ilsket att folket i Fire Nation förtjänade samma behandling som de hade gett henne och alla södra vattenböjare. Att höra detta fick Katara att vägrat vägra att lära sig blodböjning och försöka hindra Hama från att ytterligare terrorisera staden.

Hama använde blodböjning mot Katara för att tillfälligt tvinga henne att underkasta sig

'De kastade mig i fängelset för att ruttna, tillsammans med mina bröder och systrar! De förtjänar detsamma! Du måste fortsätta mitt arbete." Hama till Katara.

Katara återfår snart kontrollen över sin kropp och påminner Hama om att hon också drar kraft från månen och är tillräckligt kraftfull för att övervinna Hamas teknik. De två börjar slåss och drar var och en vatten från gräset och träden som omger dem, men det blir snabbt uppenbart att Katara är den överlägsna striden. Hamas blodböjning är värdelös för henne.

När Katara dyker upp på segern kommer Aang och Sokka för att hjälpa henne och lyckas göra lite mer än att ge Hama en fördel, eftersom hon använder blodböjning för att kontrollera dem som dockor för att attackera Katara. Katara undviker sina attacker och lyckas frysa både Aang och Sokka till två separata träd för att stoppa dem, men detta visar sig bara vara en tillfällig lösning. Hama frigör dem båda och tillgriper att skicka dem flyga mot varandra, med Sokkas svärd pekar rakt mot Aang. I sista sekunden Katara använder desperat blodböjning för att dämpa Hama och skydda Aang.

Hama lyckades få Katara att använda Bloodbending

Hama påpekade att hennes arbete var klart, som Katara redan villigt hade använt och bemästrat blodböjning. Hon skrattade galet när hon drogs av och lämnade Katara i tårar.

Hama överlämnade sig själv medvetande om att hon nu hade skickat sin teknik blodböjning till en annan vattenbockare från samma stam (södra vattenstammen) som är Katara.

Vi kan dra slutsatsen att Hama faktiskt inte kämpar mot Katara utan snarare med våld att lära henne att använda Bloodbending och att förmedla hennes konst till en annan vattenbockare, som strider mot hennes vilja.

här är en recension om The Puppetmaster från IGN

Stor aspekt av detta avsnitt var Hamas ursprungshistoria, som vi såg genom flashbacks. Förutom att visa oss hur hon (Hama) fångades av Fire Nation och senare utvecklade blodböjning, gjorde det också ett bra jobb med att göra henne till en sympatisk karaktär. Medan hennes handlingar tydligt var out-of-line - nämligen att kidnappa oskyldiga Fire Nation-civila - kunde du förstå var hon kom ifrån efter att ha varit låst i så många år. Hon gjorde till och med några bra poäng om blodböjningens moral och hur användning av det inte var ett val utan en nödvändighet: "Kraften finns, och det är din plikt att använda de gåvor du har fått för att vinna detta krig."

Naturligtvis var höjdpunkten i detta avsnitt det slutgiltiga uppgörelsen mellan Hama och Katara, som passade fint med Aang, Toph och Sokkas undersökning av "Full Moon-andan". Men jag tror [den del där] Hama demonstrerade sin blodböjning mot Katara, och Katara steg upp över den och tillade: "Du är inte den enda som drar kraft från månen." Detta, följt av Kataras egen behärskning av vattenböjning, som långt överträffade Hamas amatörkunskapsnivå. Oavsett utförde Hama sitt uppdrag - att förmedla konsten att blodböja till en annan vattenbockare - avslutar därmed avsnittet på en märkbart mörk ton.

Tl; dr

När Katara förstod tekniken skulle Hama behöva övermäktiga henne för att kontrollera henne. Andra som inte känner till tekniken, de är lätta dockor. Hama ville bara tvinga Katara till blodböjning oavsett hur hon åstadkommer det.


Jag antar att det är en kamp om fokus och skicklighet. Det är mycket svårare att bekämpa någon som har liknande förmågor eftersom de kan upphäva den. Aang kan vattenböja men är inte en mästare som Katara, och han vet inte heller om blodböjning. Så att kontrollera honom och Sokka, en icke-bender, är lättare än att kontrollera Katara. Och när du kastar in verklig strid bör det vara ännu svårare att hålla full kontroll.

Du måste också ta hänsyn till effektnivån. Katara är ung, Hama inte. Även om de båda är kunniga har Katara en allmän fördel. Hama kan bara blodböja när fullmånen är ute och måste dra kraft från den. När Katara bestämmer sig för att hämta kraft från månen också, kan Hama inte längre styra henne.

Sokka hämtar inte kraft från månen. Aang kan, men det är förmodligen inte lika inflytelserikt som Katara.

REDIGERA: Eftersom folk behöver mer bevis på att Katara inte kunde överväldigas, här är ett citat från avsnittet.

Du är inte den enda som hämtar kraft från månen! [Antar en stridsställning.] Min böjning är kraftfullare än din, Hama. Din teknik är värdelös för mig!

Katara förstår tekniken och kan övervinna Hama. Så Hama kan inte blodböja henne, men kan fortfarande rikta sig mot andra.

Hej kommer du ihåg mig? väl i avatarwiki stod det att blodböjning är värdelöst när det appliceras på människor som också känner till blodböjning. (Länk http://avatar.wikia.com/wiki/Bloodbending#Limits) detta är från sidan: Bloodbending förefaller värdelös. när den appliceras på en andra vattenbockare av samma kaliber, om inte överlägsen, användaren. det är svaret på din fråga och det finns mycket mer info om blodböjningar på sidan.