Anonim

Bartolomeo förklarade | En bit 101

Jag såg det här inlägget för 2-3 dagar sedan. Här förklarade Oda sensei varför han ritade det!

Men förutom det tror jag att det kan finnas en djupare anledning till att han gjorde det.

Jag tror Oda sensei antydde att historien om Dressrosa Arc är inspirerad av Alabasta Arc.

Vi vet att han gör det mycket. Men om det är sant är han galen. Skriva en berättelse inspirerad av sin egen berättelse... är på en annan nivå, tror jag. Till slut ser vi att dessa två berättelser har olika syn, natur och ambitioner Krokodil och Doflamingo är olika och många saker är också olika (även om de två bågarna delar många likheter).

Är det sant att Oda skrev en berättelse inspirerad av sin egen berättelse?

5
  • Denna fråga är tyvärr utanför ämnet, men med lite tweaking tror jag att den kan vara på ämnet. Du kan överväga att fråga "Var Dressrosa Arc inspirerad av Alabasta Arc?" istället; om Oda själv antydde att det kan vara sant, kan svar använda materialet som bevis för en textjämförelse mellan de två bågarna.
  • @Torisuda Jag redigerade lite, är det ok nu?
  • @MANMAID Det ser bättre ut, men jag skulle ta bort raden "Vad tycker du om detta?" helt i fallet. Ändå drar jag tillbaka min nära röst.
  • @Torisuda Jag antar att jag förstod hur saker fungerar här. Jag är främst aktiv på Mathstack, men gillar anime (lite partisk till ett stycke!). Tack för hjälpen!
  • Inga problem. Det kan vara svårt att veta var gränsen är mellan opinionsbaserad och inte när det gäller ett subjektivt ämne som anime, så glad att jag kunde hjälpa. Välkommen till sajten!

Tja ... det anges inte någonstans av Oda själv (så långt jag kunde söka), men det finns ett pågående rykte om att bågarna i den nya världen är motsvarigheter till sina respektive bågar i början av den stora linjen.

Så vi har Dressrosa som den första stora bågen sedan stråhattarna kom in i den nya världen som motsvarighet till Alabasta och Punk Hazard som den nya världens motsvarighet till Drum.

Trots likheterna finns det fortfarande ingen bekräftelse från någon officiell källa att Dressrosa baserades på Alabasta.

Bilaga: Lista över likheter mellan Alabasta och Dressrosa

1
  • tackssss, många likheter är deras jag förbises ...