Anonim

Vad är faktiskt fel med Dragon Maid Dub?

I Naruto, Yamato kallade Kakashi som Kakashi-sama, medan Naruto som Naruto-kun.

Tidigare trodde jag det sama var för lika eller högre rang shinobis medan kun var för junior rang shinobis. Men jag märkte att jag kanske hade fel eftersom Hinata också kallade Naruto som Naruto-kun.

Jag hittade några allmänna svar på Yahoo! Svar, men finns det en specifik anledning till varför de gjorde det i Naruto? Vad är den faktiska innebörden av sama och kun?

14
  • Yamato kallar Kakashi som Kakashi-senpai, jag har aldrig en gång hört honom säga Kakashi-sama.
  • Bortsett från det finns inget specifikt för anime som kan förklaras här. Eftersom anime är på japanska använder den naturligtvis japanska hedersbeteckningar (såvida inte "plot" specifikt kräver att den inte ska göra det).
  • Se även: tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/UsefulNotes/…
  • 5 Jag röstar för att stänga den här frågan som off-topic eftersom den hör till en annan webbplats i Stack Exchange-nätverket och har redan besvarats där.

Båda termerna är japanska hedersbeteckningar.

Sama (様) är den formella versionen av "san", som används för personer i högre positioner (sämre än överordnade). Å andra sidan, kun (君) är informell och används mest för män, som pojkar eller juniorer. Det används av överordnade till underlägsna, av män i samma ålder och status till varandra. I skolor tilltalar lärare manliga elever som "kun" medan flickor är "san" eller "chan".

När det gäller anime Naruto, Yamato kallade Kakashi som Kakashi-sama helt enkelt på grund av respekt för den högre positionen. Kakashi är mycket erfaren än honom. Under tiden kallade Hinata Naruto med "kun" som en informell hedersbeteckning för en pojke med samma ålder, vilket också gäller för kun.