Anonim

Vad är skillnaden mellan EGET KAPITAL och SKULD? (Del 1)

Jag läste mycket av Full Moon wo Sagashite manga för några år sedan och började nyligen titta på anime. Det har gått så länge sedan jag läste mangan att jag inte kan säga hur mycket som är annorlunda, men jag minns att min vän berättade för några år sedan att de är väldigt olika.

Finns det mycket fyllmedel i anime? Är plot / berättelse väsentligt annorlunda?

Markera eventuella spoilers som motsvarar antingen manga eller anime så att de som bara har sett den ena eller den andra inte blir bortskämda om de inte vill.

(Om min vän hade uppenbart fel och de är ganska nära, ber jag om ursäkt och har inget emot att stänga frågan.)

Här är skillnaderna, det kan finnas några spoilers. (Om du känner till historien och tror att något är en spoiler, vänligen meddela mig i en kommentar så att jag kan fixa det).

  1. Anime: Mitsuki påstår sig kallas FullMoon under auditionen.
    Manga: Detta händer i ett annat ögonblick.

  2. I Manga, Avslöjas Merokos förflutna: När hon levde hette hon Moe och hon var Mitsukis mormors bästa vän. Hon dödade sig själv och trodde att hennes vän hade accepterat äktenskapsförslaget av killen hon var kär i.
    I Anime, inget avslöjas förutom något om hennes Shinigami-förflutna, bredvid Izumi som hon älskade.

  3. I Manga, avslöjas också Izumi Rios förflutna: När han levde hette han Lio. Han hade en hård barndom. Hans far dog när han fortfarande var mycket ung, medan hans mor blev galen för lidandet och började misshandla honom, föraktade honom och anklagade honom för att vara anledningen till att hennes nya man lämnade henne. Av den anledningen dödar han sig själv för att köras av ett tåg för att se sin mamma le igen.
    Längre bort i mangan upptäcker vi att Izumis vision om hans förflutna är något fel ...

  4. Manga: Fullmoon singel är "Angel".
    Anime: It's "Myself" av Myco (sångare och Fullmoons röst).

  5. Fullmoons andra sång Eternal Snow (alltid sjungit av Myco endast i anime). Historien om klockspelet, som innehåller sångens melodi, skriven av Aoi för Mitsuki och som flickan hittar i en garderob utanför huset (där hennes mormor låser henne för straff), berättas av Takuto när han återfår sitt minne.

  6. Anime: En annan skillnad om Eternal Snow, som bara dykt upp i anime, är utmaningen med Madoka som, efter en snitch, bestämmer sig för att göra sin debut också med samma låt. Mitsuki känner sig ledsen över detta eftersom låten skrevs av hennes far och så tillhörde den Route L. Men Takasu-san, producenten, vägrar att producera den och ännu värre, beslutar att producera Madoka i stället. Så Ooshige och Fullmoon hamnar utan producent. Ooshige är dock en Route L's fan och därför ber han Wakaouji att producera den här låten. Inledningsvis vägrar han, för han svor att sluta ha något samband med musik. I anime springer Mitsuki iväg men hon kommer tillbaka efter en dag.
    Manga: Något liknande händer i mangan, där en låt, skriven av Mitsuki sedan hittas och sjungs av Madoka på grund av Izumi. Låtens namn är "Princess Marmeid". Dessutom kontaktas Wakaouji inte av Ooshige, utan han föreslår spontant sig själv som Mitsukis producent, eftersom han letade efter henne som sprang bort från hennes hus. I mangan kommer hon inte tillbaka förrän nästan i slutet.

  7. Manga: Takuto Kira, Shinigami, "dör" och hoppar från sjukhusets tak, sett av Wakaouji. Takuto Kira fick en operation i sina vokalarbeten på grund av cancer. De tas bort och eftersom han tappade sin röst och inte kan sjunga längre leder det till att han dödar sig själv.
    Anime: När halsbesväret upptäcks, cyklar Takuto så snabbt som möjligt och bestämmer sig för att inte svänga vid en sväng han möter.

  8. Manga: När Takuto levde hade han en flickvän som heter Hikari, en vacker modell som också kommer att träffa Mitsuki.

  9. Anime: Meroko befordras från Shinigami till Angel.

  10. En annan stor skillnad handlar om Eichi-kun (enorma spoilers):

    Han var Mitsukis första kärlek.
    Anime: Han dör två månader efter att han kom till Amerika. Mitsuki vet ingenting om hans död och kommer att få reda på det under sin resa till Amerika när hon bestämmer sig för att besöka honom tillsammans med Ooshige, Wakaouji, Takuto och Meroko.
    Manga: Hon vet om hans död men hon vägrar det, så hon pratar som om han fortfarande levde. Dessa reaktioner sprider från att hon känner sig skyldig på grund av bristen på reaktion när han erkände sin kärlek till henne efter att ha kyssat henne. I mangan är denna skuldkänsla mycket starkare och dramatiskare än anime, detta beror på att hon flyr iväg efter att de kysser, dagen innan han åkte till Amerika, medan i anime visas inte kyssen.

Det finns fler skillnader på Wikipedia-sidan. Om du vill kan jag inkludera dem.

2
  • Wow, det här är fantastiskt. Jag är dock lite förvirrad av # 5 - var är skillnaden?
  • @atlantiza Jag såg faktiskt inte anime eller läste mangan. Det här är vad jag hittade på internet och jag översatte det. :) Jag tror att det betyder att det bara händer i Anime och inte i Manga. :)