Anonim

Hero av Superchick * VARNING * Kan utlösas

Ta som ett exempel Body Replacement Technique från Naruto-serien.

Med denna teknik kan varje användare ersätta sin egen kropp med något annat föremål, men för det mesta byter ninjor ut sin kropp med ett träblock. Detta har också sett i Naruto-serien när Kakashi tar examen i Narutos team.

Så det som verkligen stör mig är att de ersätter sig med ett träblock och inte något annat. Jag har till och med sett denna typ av händelse hända i annan anime. Det är ganska vanligt att ninjor ersätter sig med ett träblock.

5
  • Relaterade tvTrope ninja log
  • Kanske för att det är närmast dem. Kanske....
  • @ Ms.Steel lycka till med kawarimi med stock runt Sunagakure. . .
  • mitt svar är att de är billiga: D
  • @NamikazeSheena, kanske om de är i Sunagakure kommer de att använda en sten eller helt enkelt sand.

I universum ges ingen anledning förutom det faktum att varje gång jag kan komma ihåg detta hände var de nära träd och därmed en bit trä var bekväm. Den faktiska källan adresseras aldrig, och vi ser aldrig träd falla om eftersom de förlorade en bit av sig själva.

Av den verkliga anledningen ... Det är en japansk trope baserad på de faktiska legenderna som byggts upp kring historiska Ninjas (förmodligen också förbi sade Ninjas, för vilken felinformation var en stor taktik). "Kawarimi" var en förmodad teknik som innehades av den forntida Ninja som använde felriktning och tidpunkt för delad sekund för att byta plats med något som lätt kunde förväxlas med Ninja.

Det kan finnas några historiska grunder för detta, men inte i den utsträckning vi ser i Naruto. Istället kan detta lätt vara ett trick som används av historiska ninja för att lura och vilseleda fiender och bygga upp de mytos som de konstruerat för sig själva. Som ett exempel kan en Ninja tidigare ha förberett en trädocka som var ungefär hans storlek och klädde den i samma kläder som han hade på sig. Denna dummy kan döljas någonstans som är bekväm för senare användning. När du flyr förföljare, åker du tillbaka dit du gömde dummy och i ett ögonblick där dina förföljare tappar koll på dig (antingen med naturliga hinder eller en explosiv rök / blixt), sätter du dummy på din plats och går den andra riktningen. Du kan till och med ställa in den för att gå över en klippa. Medan dina förföljare distraheras av dummy, glider du bort. Således byggdes upp legenden att Ninjas kunde 'byta platser' med saker, och eftersom trä (eller halm) dummies var lämpliga för dessa ändamål, blev de troligen vana vid det mesta.

Med tiden förvandlades detta i den japanska kulturen tillsammans med många andra myter om Ninja. Till exempel myten om att Ninja klär sig i helt svart som växer ut ur Kabuki Theatre (scenhänder klädda i helt svart, och så teaterbesökare var vana vid att helt ignorera dem ... så när en av dem hoppade ut och drog ett svärd, det var som om de hade dykt upp från ingenstans ... så att teatern hade "super-smyg Ninjas"). Under denna tid förvandlades och förändrades tanken på Kawarimi tills den landade på dem helt enkelt att byta plats med en stock. Även stockens speciella utseende är något standardiserat i denna trope: en kort rund bit av trä med ungefär samma tjocklek, antingen helt slät eller med en enda "stubbe" gren som kommer från sidan.

Det dyker upp på ett stort antal platser, från annan anime och manga till ett gäng videospel. Kort sagt, i den japanska kulturen är "kawarimi-loggen" helt enkelt den vanliga saken för en Ninja att byta plats med, utan hänsyn till var den kom ifrån. Det är samma idé som hur, i den amerikanska kulturen, om något blint kastas ut genom ett fönster, där kommer vara en katt där nere som yuler och slår över en massa grejer ... eller hur ingen ifrågasätter det som säger "Tja, åtminstone kan det inte bli värre" kommer omedelbart att göra saker värre ... eller hur någon kan sätta på ett par glasögon, och det anses vara en solid förklädnad.

Så även om det inte finns någon förklaring i universum ... förklaringen utanför universum är helt enkelt "det är ett standardberättande verktyg i japansk kultur."

I äldre ninjafilmer är denna ersättning inte begränsad till ett träblock, med halmdummor, närliggande vaser eller stolar eller andra föremål som ersätts i stället för den ökända ninjaloggen. Användningen av stockar har helt enkelt blivit en kulturell norm på det sätt som alla TV-trop återanvänds om och om igen; precis som hur alla som sparkas på TV har en bekväm filruta med saker att utföra när de lämnar, eller varje spöke är synligt i en närliggande spegel men karaktären kan inte se dem, eller min personliga favorit, varje övergiven bil har nycklarna stashed upp i visiret för huvudpersonerna att hitta.

Uppenbarligen kan de inte ersätta en kropp med en annan kropp. Det kommer inte att vara etiskt alls med ninjor också som människor. Viktigast är att träbjälken de använder för att ersätta är nästan proportionell mot ninjans storlek med den kroppen, det är svårt att suga upp någon effekt av kunai och också stoppa dess rörelse. Och dessa stockar är lätt att glömma och generiska för att betona mer av det faktum att ninjan har använt "kroppsbyte jutsu" för att framgångsrikt undvika attacken mot sig själv. Så det finns mycket liten chans för tittarna att fråga "varför bara trä" förutom ditt fall här. Nu kommer det att bli mer kontrovers om ninjor använder mänskliga dummies eller sten istället för trä, för de flesta av ninjas kampsceninställningar har träd runt. Ingen dummy som ligger runt. Även berget i storlek som är proportionellt mot ninja själv kommer att använda mer av chakra och rock kan skada mycket mer än trä om jutsu går fel.

2
  • En grupp ninja omger mig. En av dem kastar en kunai mot mig. Jag använder Kawarimi no jutsu och ersätter mig med en av hans vänner. Det är oetiskt?
  • Om du kan använda kawarimi no jutsu måste du ha en kunai eller shuriken med dig. Du kan använda din kunai eller shuriken för att motverka det. Men om de är avsedda att döda dig, så skadar du dem först, aldrig oetiska i ninjavärlden. Men om du bara tävlar eller har en vänlig kamp, ​​tror jag inte att någon som räddar sina åsnor med sin kompis. Om de gör det kommer det att vara oetiskt. Shashank frågade också varför trä används "vanligtvis" istället för andra saker. Så jag förklarade den "vanliga" aspekten av frågan.

Det är en trop av gamla ninjafilmer att ersätta sig själv när man känner till en attack.

När det gäller universumsförklaring, bor huvudrollen alla i Village Hidden in Leaves, den första Hokage växte den enorma skogen som omger byn, ett överflöd av trä gör det möjligt för ninjaer att ersätta sin kropp mot ett block av trä, så att de kan undvika attacken och manövreringen bakom fienden för att slå tillbaka.

Gaara ses med hjälp av en sandlokare i Shippuden för att replikera denna teknik som uppenbarligen inte många träd i byn gömd i sanden.