Anonim

Horizon in the Middle of Nowhere Abridged: Episode 1

Kawakami Minoru skrev 5 ljusromaner som är anslutna tror jag.

  1. City Series
  2. Gekitotsu no Hexennacht
  3. Kyoukai Senjou no Horizon
  4. Kyoukai Senjou no Horizon Kimitoasamade
  5. Owari no Chronicle

Så skulle jag läsa dem släppdatum för att jag skulle kunna läsa någon av dem slumpmässigt.

1
  • Publiceringsorder är vanligtvis den säkraste insatsen eftersom det är den ordning som författaren avsåg att de skulle läsas.

+50

Du borde antagligen gå i den ordning de släpptes, som Arcane också nämnde. Men annars skulle en idealisk ordning vara följande:

  1. Owari no Chronicle
  2. Owari no Chronicle DC
  3. Kyoukai Senjou no Horizon
  4. Kyoukai Senjou no Horizon Kimitoasamade
  5. Gekitotsu no Hexennacht
  6. City Series

Observera att Owari no Chronicle, trots att det varit flera tusen år före Horizon, sätter upp mycket av tekniken och ger många förklaringar till varför en del av grejerna i Horizon är som de är, så jag rekommenderar att du läser den innan det.

Och The City Series är en sorts egen enhet. Det äger rum efter Horizon (tusentals år ... typ av), men skrevs innan både Owari och Horizon, så ingenting "förflyttas" i universum. Dessutom är det mer en uppsättning noveller, där varje roman i serien äger rum i en annan del av världen med olika karaktärer. Läs gärna när som helst.

Detta borde ge en idealisk läsning, enligt mig eftersom det är den ordning som jag läser dem / läser / kommer att läsa, och det är vettigt. Tyvärr kunde jag inte hitta en officiell källa, så detta är baserat på personlig erfarenhet.

Se även detta angående släppdatum, men jag är ganska säker på att du redan skulle ha sett det: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Minoru_Kawakami

Redigera : När det gäller Gekitotsu no Hexennacht hittade jag något som konstaterar att det är efter horisonten och före stadsserier:

Clash of Hexennacht ( ) är en lätt roman-serie skriven av Kawakami Minoru ( ) och illustreras av Satoyasu ( ). Det började serialiseras i Dengeki Bunko Magazine medan dess manga-anpassning pågår i Dengeki Daioh och är inställd på sin första fullständiga romanutgåva av Dengeki Bunko i augusti 2015. Det äger rum mellan Kyoukai Senjou no Horizon och City Series, två andra serier av författaren .

Källa: https: //www.baka-tsuki.org/project/index.php? Title = Clash_of_Hexennacht

Även den ordning som jag nämnde ovan är inte en sträng ordning som sådan, men jag har försökt mitt bästa för att ordna dem med hänsyn till den enorma tidsperiod de är inställda på. De är inte mycket tätt sammankopplade, men i grund och botten i samma värld, som skapad av författaren. Så det finns ingen specifik order, men ovanstående order är vad du ska följa, enligt mig.

3
  • Varför Gekitotsu no Hexennacht i nummer 3? Berättades det inte 2015.
  • @swswsws Jag är verkligen ledsen för det, jag gjorde ett misstag. Jag har redigerat mitt svar. Hexennacht är verkligen efter Horizon.
  • Vilken relevans gör det taking place several thousands of years before or after har mellan serien? Teman är helt olika, de är i huvudsak separata berättelser, eller hur? Eller finns det ett gemensamt koncept i dem alla?