Anonim

Dragon Ball Xenoverse 2nd World Tournament Tag Team besegrar android goten trunks

I Dragon Ball Super avsnitt 25 kan Golden Frieza-kraft kännas av Tenshinhan, som säger att hans makt är fantastisk, något som inte kunde hända om Golden Frieza skulle ha God Ki, för att Gud Ki inte kan kännas av de som kan ' inte använda Gud Ki. Men samtidigt säger Golden Freezer att baserat på den energi han kan känna från Super Saiyan Blue Goku kan han säga att han är klart överlägsen (jämfört med Goku), något han inte kunde göra om han inte hade God Ki, för bara människor med Gud Ki kan känna andras Gud Ki.

Så min fråga är, har Frieza God Ki eller inte?

2
  • är det möjligt att känna icke Gud Ki hos någon som har Gud Ki för då låter detta väldigt mycket som när Frieza och hans män använde scouters och fortsatte att bli förvånade över maktökningar på grund av maktdöljande, i detta fall antar Frieza att den enda makt som Goku har är Normal Ki när han faktiskt lät Gud Ki döljas på ett sätt
  • @ memor-x. Jag är inte säker på det . Varför Piccolo och de andra inte kunde känna Beerus vanliga ki då? Förutom att den här videon antyder att när du inte läcker din ki, använder du god ki och "du varnar inte dina motståndare", i den meningen att deras ki inte kan kännas youtube.com/watch?v=Xz-i1QnOmWc

Svara på din huvudfråga, Har Freiza Gud ki? Svaret skulle vara nej. Men bara Gud Ki-människor kan känna att andras ki är felaktig.

God ki är främst perfekt ki-kontroll. Du kan jämföra det med något som hände tillbaka i dragon ball där de var kapabla att maskera sina ki och brukade starta medan de var i strid med en fiende. Detta är en mycket mer komplex version av samma där Goku och Vegeta har behärskat energikontroll.

Medan Goku är i Guds förvandling, eftersom Frieza inte kunde direkt känna hans energi, vi ser honom slå Goku i sin slutliga form och berättar för honom att han mätte sin makt. Även efter att han vänt sig till Golden Freiza kunde Freiza känna trycket från Super Saiyan Ki och lyckades mäta skillnaden i styrka utifrån det.

Freiza är en mycket erfaren kämpe. Han är också ett stridbarn. Så han bedömer Goku makt baserat på Tryck från SSJB, är inte något omöjligt. Också, Freiza kunde inte mäta Goku kraft exakt både under deras första strid och en senare strid. Goku höll ursprungligen tillbaka mot Golden Freiza, (Inte väsentligt. Observera också att Freiza också höll tillbaka). Freiza använde därför inte tillräckligt med energi för att förstöra Goku när han fick chansen. Det var efter att Goku räknat ut uthållighetsavloppet som de två drev upp till full kraft. Under deras andra kamp blev Freiza chockad när han insåg Goku i sin SSJB-stat var lika stark som Golden Freiza. Vi ser detta genom uttrycket i ansiktet när de två byter slag. När Goku kämpade mot Krillin och When Vegeta kämpade mot Future Trunks sa de båda att de kunde känna ett enormt tryck även om de inte kunde känna den exakta mängden energi.

Ta nu Caulifla och Kale under maktens turnering. Eftersom de varken är medvetna om Gud ki och är mycket erfarna som krigare, blev de mer förvånade över Super Saiyan 3-omvandlingen än någon av gudomvandlingarna trots att de var mycket överlägsna.

Slutligen, låt oss överväga de mäktiga Jiren den grå. Vi vet att Jiren inte har god ki eftersom hans energi känns av alla andra tävlande. Men i början, när Goku slog honom i sina SSJ-former, rörde han sig inte. När Goku vände SSJG på slog honom, hur gjorde han det? upptäcka kraften i omvandlingen och höja fingret? Hans erfarenhet som kämpe tillät honom att känna hur stark Goku var. Jiren höll sig enormt tillbaka mot SSJB Goku och till och med SSJB + Kaioken * 20 Goku. Om Jiren inte kunde känna Gokos energi, skulle han förmodligen ha känt mer energi från någon liknande Maji Kayo och försökte slå ut Goku med hjälp av näven. Mycket erfarna krigare kan mäta mängden makt en användare har medan han eller hon använder God Ki. Vi vet också att Goku bara uppnår Gud ki under hans SSJB- och SSJG-omvandlingar. Men när Goku kämpade med ** Beerus i sin basform aka (Monaka), sade ** Goku att hans ki kändes som Beerus ki.

Jag tror att användningen av Gud ki skiljer sig mycket från att kunna känna det. God ki innebär i grunden energikontroll där du maskerar ditt ki mycket. Även krigare som inte äger gud ki kan göra detsamma. Vi ser att Hit gjorde detsamma från början under hans kamp med Vegeta och till och med hans omkamp med Goku. Till och med Jiren gör detsamma tills hans kamp med Goku då Universum 6 Kaioshin var nyfiken på Jirens makt och ville Maji Kayo hjälpa till att avslöja detsamma. Till och med Goku visste att han var stark men visste inte att han var så stark eftersom han blev förvånad över att Jiren kunde trycka tillbaka SSJB + Kaioken * 20 och trycka på spritbomben utan ansträngning. Även gudarna och änglarna kan uppenbarligen mäta en stridsstyrka när gud ki används. Vi ser detta baserat på Whis förslag att Goku och Vegeta skulle behöva slåss tillsammans för att besegra Freiza och Vermouth vilket tyder på att Jiren var mycket starkare än SSJB-omvandlingen.

Några snaps av de händelser som beskrivits tidigare

Tryck som känns mot SSJB: Jag tror att detta kan jämföras med ett scenario där en kämpe befinner sig i gravitationskammaren men inte vet var han är. Han känner denna omätbara maktkraft mot honom. Å andra sidan, när energi kan kännas, kan du jämföra den med kämpen som ställer in tyngdnivån i kammaren och detta skulle göra det möjligt för honom att veta hur stark exakt hans motståndare (som här är gravitationen) är och använda tillräckligt mängd energi som behövs.

2
  • ja, dessa uttalanden om trycket gör det förvirrande men jag tror att de inte menar att de känner sin ki. Jag tror att de menar att de känner en viss skillnad i luften, som en vind eller något. Här diskuteras mer om att gud ki inte känns av dem som har regelbunden ki. Det står "Självklart kan gud ki inte kännas av dem med bara vanligt ki (t.ex. Beerus kan inte kännas av Piccolo och andra, men kan kännas av Goku när de är i gudform)." Reddit.com/r/ dbz / kommentarer / 7b16kh / god_ki_vs_regular_ki
  • För det första behöver du inte använda God Ki för att känna Gud ki. Vi vet detta baserat på Goku vs Monka (där goku i sin basform uppgav att Monakas ki var som Beerus ki). För det andra betyder tryck inte "Wind" lol. Jag lade till en bra analogi till mitt svar med avseende på detsamma. Ta en titt på det.