Anonim

Jag vill inte förlora din kärlek ikväll (texter)

I 2003-serien är Wrath homunculus skapad från Izumi Curtis barn, som antingen var dödfödda eller dog strax efter födseln. Efter att Ed har hittat och interagerat med honom inser han att Wrath har benet och armen, och om jag inte tar fel, talar Wrath om att han vill ha resten av Eds lemmar. Vred förvärvar armen och benet när bröderna försöker mänsklig transmutation

Senare, efter Eds försvinnande i det alternativa universum, ser vi också Wrath utrustad med bil som var avsedd för Ed. Enligt wiki händer detta efter att Dante tvingar bort lemmarna.

Varför "behövde" eller "ville" Wrath lemmarna i första hand? Om jag inte misstar mig:

  1. Det fanns ingen anteckning om barnet Wrath skapades från att ha missbildningar, vilket tyder på att Wrath hade sina "ursprungliga" lemmar som inte kom från Ed.

  2. Detta tyder på att Wrath kanske ville ha Eds lemmar för något annat syfte (t.ex. att vilja ha dem i sig själva, vill kunna utföra alkemi), men jag kommer inte ihåg om detta uttryckligen anges någonstans.

Kan någon kasta något ljus på detta och kanske ge ett avsnitt som jag kan hänvisa till och titta på igen?

3
  • Om jag minns rätt ville han ha dem så att han kunde utföra alkemi. Jag tror att det uttalades uttryckligen, men jag har sett serien för några år sedan, så mitt minne kan lura mig.
  • @JNat: Ja det verkar troligt; om jag hittar ett "snabbt" svar på den effekten kommer jag antagligen bara att radera eller lägga upp det.
  • Jag har bara sett 2003-serien en gång, men jag tror att Wrath också var avundsjuk på Ed och ville ha sina lemmar så att han kunde bli mer som han.

Wraths mål var att vara mer mänsklig, som den andra Homunculi. Men med Wrath ville han ta Eds liv, med andra ord att göra allt som Ed äger till sitt eget. Han hade redan två lemmar som Ed "gav upp" så varför inte ta resten?

Jag är helt säker på att han till och med säger att han vill ta "allt" från Ed under deras kamp under Liore när Sloth and Wrath dyker upp (där Ed först upptäcker Sloth är hans mor och vi får reda på Wrath's svaghet).

Detta kan också ses under kampen mot Sloth i vapenfabriken. Wrath tar lådan där Ed lagrade ben från sin mor och smälte in den i sig själv och tog något Ed ägde för sig själv.