Anonim

Taylor Swift - Vi kommer aldrig någonsin tillbaka igen

I Attack på Titan, hur lärde sig människor Titans svaga punkt? Hur fick de lära sig att döda Titans?

  • Var det genom experiment med levande, fångade titaner?

Det enda exemplet jag kunde tänka på var människor lyckades fånga levande titaner och lyckades få dem inom murarna var när de fångade Sawney och Bean. Men under den tid de hade Sawney och Bean fram till deras alltför tidiga död var människor redan aktivt medvetna om Titans svaga punkter, som var nacken (som kunde klippas / skivas / attackeras).

Jag följer om Attack på Titan nu och är för närvarande på Avsnitt 1. Jag kanske har förbisett något första gången jag tittade på (därmed tittar jag om det) men jag är ganska positiv att det kanske inte har besvarats.

Så hur exakt lärde människor / upptäckte hur man dödar Titans? Jag förstår fortfarande inte riktigt detta. Mangasvar är helt acceptabla. ;)

4
  • 6 Det är en mycket bra fråga. Jag tror inte att det förklarades (ännu), men det är troligt som du har beskrivit, genom experiment med fångade titaner.
  • Jag skulle anta att det berodde på en kombination av tur och experiment, men jag har inte läst mangan och detta var definitivt inte i anime.
  • Jag har läst manga förrän för ett tag sedan, och jag kan vara säker på att det inte nämndes hur människan känner till titanernas svaga punkt. Det nämns bara som kunskaper som lärs ut i skolan.
  • Svaret finns i mangan "Shingeki no Kyojin Before the Fall" ungefär sjuttio år före historien. Jag tror att det upptäcktes av samma person som uppfann 3dmg. Men jag kan fortfarande inte ge ett bra svar eftersom jag bara kom upp till kapitel 8.

Din fråga besvaras delvis i Manga 17: e kapitel SHINGEKI INGEN KYOJIN - INNAN FALLET.

Detta svar är ett SPOILER för alla som inte har läst mangan efter kapitel 16.

I det här kapitlet påminner instruktör Jorge om den senaste expeditionen för Survey Corps före deras upplösning, innan den aktuella historien började. Han påminner om de test som gjorts på den fångade titan. Dessa tester förseglades med att hitta svagheterna, om några, hos titanerna genom att hacka in i deras kroppar med vapen gjorda av Järnbambu. De upptäckte att deras nedre del av kroppen (lemmar) och huvudet inte var deras svaghet. Sedan avbröts de av uppkomsten av andra titaner från söder och väst. Här slutar kapitlet och eftersom nästa kapitel inte har släppts ännu vet vi inte hur de fick veta om svagheten. Vad vi vet är att Angel Altonnen dödade Mammon (en titan) med Enheten (en prototyp av 3DMG) och upptäckte svagheten.

Jag kommer att uppdatera svaret så snart mer information avslöjas ....

2
  • Kan du uppdatera ditt svar med vad som hände i nästa kapitel, om det är relevant?
  • Jag kunde inte läsa mycket efter det här kapitlet, så jag ska försöka uppdatera detta om några dagar.

Titanerna kan ibland dödas med kanoner om de träffar den svaga platsen. Det vore rimligt att anta att även om de inte kunde döda tillräckligt med kanoner på grund av regenereringen, så kunde de se den dödliga dödsfallet och vidarebefordra informationen. Vissa uppfinningsrika sinnen skulle då skapa ett mer effektivt sätt att rikta in sig på den platsen. Jag tror att efter kampen om Trost anger de hur många som dödas av kanon. Men har inget sätt just nu att slå upp det.


Redigera: I mangakapitel nämns dödande av titaner genom att skjuta dem med skal uttryckligen av Armin i slaget vid Trost och i ett av diagrammen som diskuterar skillnaden mellan druvskott och vanligt skott. För övrigt:

Vi lär oss att det finns individer som raderade minnen från alla andra människor. Det är mycket möjligt att adelsmän med mer information om titans ursprung avslöjade denna information för dem med de raderade minnena medan de höll kvar annan information.

Här är ett uppdaterat svar på din fråga. Observera att detta kommer att innehålla spoilers från mangan Shingeki no Kyojin: Före hösten och jag är säker på att detta är korrekt från och med det Volym 14 av nämnda manga, där jag slutade läsa. Händelserna i denna manga inträffade också ungefär 50-70 år före intrånget i Shiganshina District i huvudsak Shingeki no Kyojin manga.

Innan uppfinningen av den vertikala manövreringsutrustningen kunde Survey Corps bara motverka Titans med svärd, gevär och bomber för nära strid och kanoner för långväga. Detta visades i Volym 2 av mangan. I alla fall, detta var bara ett stoppgap och det mesta det kunde göra var att fördröja rörelserna för eller distrahera en Titan på grund av dess snabba regenerativa förmågor. Svärden tillverkades ursprungligen med hjälp av en naturligt växande / vild växt som heter Iron Bamboo innan den skulle ersättas med ultrahårt stål efter att den slutliga utformningen av den vertikala manöverutrustningen var klar.

I alla fall,

Angel Aaltonen, en hantverkare, med hjälp av sin assistent, Corina, och en annan hantverkare, Xenophon Harkimo, kunde komma med en tidig modell av manöverutrustningen. Detta visades mestadels i Volymer 10-11 av mangan som Angel's flashbacks.

Denna utrustning kunde bara röra sig vertikalt (uppåt och nedåt). Till skillnad från den nuvarande manövreringsutrustningen som har ett kontrollgrepp vid varje svärds handtag, var kontrollgreppet för den tidiga modellen i ena handen medan den andra håller svärdet.

Hur kom de på den här idén?

Det var Corina som föreslog att tänka på en enhet som låter dem slåss "på lika villkor" med Titans. Så hände uppfinningen av den första manöveranordningen, för att kompensera för höjdskillnaden för en människa och en Titan. Men under denna tid var de fortfarande omedvetna om en Titans "svaga punkt".

Hur kunde de då 'lära sig att döda' en Titan?

Efter att Angel, Corina och Xenophon återvände från industristaden där de gjorde den första modellen av manöveranordningen kunde en Titan komma in i porten till Wall Maria, som åt Corina. Ängel, som vill hämnas, gick först med en expedition för att försöka fånga en Titan och hitta dess svagheter. Detta slutade nästan med misslyckande men med hans nära vän Sorums död, som offrade sig själv genom att spränga ett Titans huvud när han skulle ätas, bevittnade de hur Titan inte regenererades och död (de såg mycket rök vara släpptes från Titans kropp innan den försvann). De antog ursprungligen att den svaga punkten kan vara huvudet eller någonstans i halsen och nacken. För att testa detta, en annan expedition leddes i hemlighet av Survey Corps och den här gången kunde Angel själv döda en Titan, den första människan som gjorde det med hjälp av den tidiga modellen av manöveranordningen, men krediten gavs den dåvarande kaptenen för Survey Corps, Jorge 'The Hero', trots Jorge själv ville inte.

I Volym 6 Kapitel 19,

Jorge nämnde att de inte var säkra på den exakta platsen för den "svaga fläcken" men detta var vad han sa: ".. baserat på hur Angel levererade dödsslaget, kan vi anta att det är någonstans på nacken . Angel kunde bekräfta att det inte var halsen, som vi ursprungligen antog .. 'Därför, det var Angel som upptäckte Titans svaghet men efter denna expedition skulle han försvinna i ungefär ett decennium innan Sharle blev övertygad om att gå tillbaka och hjälpa till att avsluta enheten.

I Volym 12,

under resan tillbaka till industristaden i Xenophons verkstad var det Sharle som föreslog att kontrollhandtaget skulle placeras på ett svärdhandtag.

Efter Sharles förslag tog det dem en månad att slutföra designen av vertikal manöverutrustning och bygga den. Således slutfördes mänsklighetens första vapen som faktiskt kan döda Titans.

1
  • Till den som har dragit tillbaka sin röst har jag inget emot men jag skulle mycket uppskatta om du nämner varför (kanske fel, fel information, förvirrande info osv.) Så att jag kan förbättra det här inlägget ytterligare. Tack så mycket! :)

Jag tittar på animen för närvarande, ungefär halvvägs genom avsnitt 5 finns det en del där Eren och andra var i en klass som lärde sig om titaner. Deras lärare började med "Vad lite vi vet om deras kroppar, vi lärde oss av Recon Corps senaste rapport" .. och sedan fortsätter han att lära dem hur titaner dödas. Jag har inte läst mangan så jag vet inte vad som nämns i mangan.

Under ett av de första mötena inspekterade en kadett kroppen och tänkte skära upp ryggen, han saknade och av misstag klippte nacken, när Titan dog rapporterade han det till sina överordnade, så nacken hittades, detta sägs i manga, kommer inte ihåg var, hoppas det hjälper.

I OVA "Ilse's Journal" försöker Hanji / Hange övertyga Erwin att låta henne fånga annan Titan, som först vägras på grund av de många truppmedlemmar som var tvungna att dö för en tidigare fångst. Det nämns inte när det där hände, men det är vettigt att anta att en tidigare fångst hjälpte till att lära sig att döda en Titan - tyvärr kräver också Hange / Hanji att fånga en annan ...