Anonim

Vägen till återhämtning? | Koronakorrigeringen | Refinitiv

Så det vet vi alla Luffy åt Gomu Gomu no Mi Devil-frukten och jag hittade i Gomu Gomu no Mi's wiki-sida att Luffy kan sträcka en längd av 72 Gomu Gomu. Så finns det något riktigt sätt att förvandla 72 Gomu Gomu till en verklig världsmätning av längd?

3
  • Observera att detta förklarades i en SBS (den allra första) som vanligtvis är mer humoristiska än någonting (men ofta fortfarande kanon).
  • Det finns en massa matematik om hur gummielasticitet mäts, liksom modeller som approximerar elasticiteten. Jag tvivlar på att Oda dock tänker på dem när han skriver OP. I huvudsak, genom att ge vaga svar som Gomu Gomu-mätningar, är Luffys kraft precis vad handlingen kräver av honom.
  • Jag kan tänka mig att en gomugomu är ungefär 10 fot eftersom luffy kan sträcka sig ganska långt

Nej det är det inte. Vid SBS i kapitel 30 frågades Oda hur långt Luffys arm kan sträcka sig. Svarade han humoristiskt

O: Ganska långt. Just nu kan den sträcka sig omkring 72 Gomu Gomus. Luffy berättade tidigare för mig hur han ville försöka hårt och nå 100 Gomu Gomus.

Senare vid SBS i kapitel 47 frågades han hur många liter som går in i 1 Gomu Gomu och han svarade

O: Åh, du har kommit igen! Gaimons son. I "1 Gomu Gomu" finns "10 Fairy Tale Gomu Gomus". Och i varje "Fairy Tale Gomu Gomu" finns det "10 Funky Gomu Gomus" så med andra ord kan Luffys arm sträcka sig runt 7200 Funky Gomu Gomus. Förstått?

När du läser SBS kommer du att se fler av dessa roliga svar och mätningar kommer upp, men du kommer aldrig att få en riktig världsjämförelse.

Problemet är att Luffy rör sig för mycket. Oda kunde aldrig mäta hur lång en Gomu Gomu är. Vi måste bara lita på Luffys ord, att det verkligen är 72 Gomu Gomus och vi kan bara föreställa oss det verkliga avståndet.

2
  • 2 Jag tror antingen att citatet är fel eller att Oda trasslat i matematiken. Om 1 GG == 10 FTGG och 1 FTGG == 100 FGG, då 72 GG == 720 FTGG == 72000 FGG. Han saknade noll.
  • @nolonar tack för kommentaren. Jag citerade från wikien där siffrorna verkligen inte stämmer. Jag kollade igen på själva kapitlet och där står det (på engelska) att 1FTGG == 10FGG istället för 100FGG. Så om inte någon visar mig ett japanskt motexempel antar jag att wikia-folket sätter noll för mycket.