Anonim

Periodiska systemet: Crash Course Chemistry # 4

Jag har alla tre säsongerna av Magical Girl Lyrical Nanoha och de två filmerna. Jag undrar var filmerna förekommer kronologiskt i serien. Så jag kan titta på dem i rätt ordning.

De två första Nanoha-filmerna är återberättelser av den första och andra säsongen av anime. Det vill säga att "Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 1st" täcker samma historia som originalet "Mahou Shoujo Lyrical Nanoha" och "Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 2nd A's" täcker samma del av berättelsen som "Mahou Shoujo Lyrical Nanoha A's ". Den ännu inte sända tredje filmen kommer förmodligen att bli en originalberättelse som kommer att ställas in mellan As och StrikerS på tidslinjen.

Det finns några mindre skillnader mellan anime och filmer. Tekniskt sett bildar filmerna sin egen kontinuitet. Dessa skillnader är emellertid alla mindre såvitt jag kommer ihåg. Med det i åtanke finns det många möjliga beställningar att titta på serien, och så länge du respekterar den interna kronologin verkar varje visningsordning rimlig. Om du vill titta på all anime i kronologisk ordning efter släppdatum (vilket jag personligen skulle rekommendera) skulle det vara:

  1. Mahou Shoujo Lyrical Nanoha
  2. Mahou Shoujo Lyriska Nanoha A.
  3. Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS
  4. Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 1st
  5. Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 2nd A's

Förutom det utmärkta svaret från Logan M, är dessa anime- och mangaserierna i kronologisk ordning. De Levande och Tvinga mangaserier fortsätter berättelsen från anime, medan de andra mangainslagen inte är mer än ytterligare bakgrundsinnehåll för den hårda fläkten

  • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha eller Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 1st
  • Magical Girl Lyrical Nanoha FILM 1 THE COMICS (Manga)
  • Mahou Shoujo Lyriska Nanoha A. eller Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 2nd
  • Magical Girl Lyrical Nanoha A's (Manga)
  • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS
  • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS THE COMICS (Manga)
  • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha ViVid (Manga)
  • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha Force (Manga)

Observera att filmerna är alternativa berättelser som inte är 100% berättelsemässigt kompatibla med originalserien. I StrikerS det finns ett antal bakgrundshänvisningar till berättelser från A som har skrotats i filmen. Jag skulle rekommendera att gå igenom originalserien (Nanoha, A's och StrikerS) innan jag tittade på filmen som återberättade och / eller läste mangan.