Anonim

Känn din grupp: ”Mané ?!” frågade Liverpool-fans w / Vizeh

Så jag har försökt leta upp en sammanhängande tidslinje för Naruto (och skapa en maskin för evig rörelse i pauser) och ett par som jag har stött på placerar Shisuis död två år innan Itachi dödade av klanen även om jag var under intrycket att det var en mycket kortare period.

Finns det några officiella medier som klargör just denna punkt?

1
  • Afaik, det enda mediet om tidslinjer handlar om de visuella romanerna. Kan du peka på de källor du har kontrollerat om informationen som nämns i frågan? Jag lägger upp mitt perspektiv som ett svar också.

Flera försök har gjorts för att skapa en helt sammanhängande Naruto-tidslinje. Som diskuterat av mig Hur mycket tid har gått mellan den sista striden och Sasuke Shinden (anime) ?; det finns officiella tidslinjer för alla visuella romaner. Detta finns på wikia och på Reddit: En guide till Naruto Light Novels, Naruto Gaiden och The Blank Period

Det har gjorts ett antal försök till en sammanhängande fanon-tidslinje, men jag har inte hittat något som är helt korrekt eller allmänt accepterat. Till exempel: Jag brukade hänvisa till detta för alla händelser i Naruto-världen. Friskrivningsklausul: Vänligen ge kredit till wikianvändaren ShounenSuki för att sammanställa detta. Detta har dock varit inaktivt ett tag och täcker endast händelser innan det stora ninakriget började. Det nämns också nästan två års klyfta mellan Shisuis död och Clan Massacre.

Den främsta anledningen till detta är fyllmedel anime-avsnitt som sätter Itachis ålder på tretton år.

The Manga sätter Itachis ålder vid 11 när han gick med i Anbu. 6 månader efter Itachi gick med i Anbu-kåren han dödade Shisui. Vi vet också att det har gått någon tid efter Shisuis död på grund av följande händelser.

  • Sasuke funderar på Itachis utbrott när han anklagas för Shisuis död
  • Han behärskade också och ställde upp sin Fire Style Jutsu för sin far
  • Coup d'etat är en komplex process och mycket planering skulle ha gått på detta, från båda sidor
  • Vi vet också att Itachi hittade Tobi, spårade honom och tränade med honom innan han eliminerade sin klan.

Således är 12-18 månader en bra uppskattning för att ta hänsyn till hur lång tid som gått mellan Shisuis död och massakern i Uchiha-klanen.